Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A Gyergyószéki RMDSZ is beszáll az aláírásgyűjtésbe

Gergely Imre 2020. február 04., 20:34

Szülessen uniós szintű jogszabály azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól – ez az SZNT polgári kezdeményezésének célja, és az ehhez szükséges aláírások összegyűjtésében vállal szerepelt az RMDSZ gyergyószéki szervezete is.

A Gyergyószéki RMDSZ is beszáll az aláírásgyűjtésbe
galéria
Gyergyószéken a helyi RMDSZ irodák és helyi szervezeti vezetők koordinálják az aláírásgyűjtést Fotó: Gergely Imre

Barti Tihamér területi elnök és Erős Levente, a gyergyószentmiklósi önkormányzati képviselő-testület RMDSZ-es frakciójának vezetője sajtótájékoztatón kérte a térség lakóit, hogy támogassák aláírásukkal a kezdeményezést. Leszögezték, az Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése pártokon felüli ügy, és amennyiben az Európai Unió ezt elfogadja, segít majd Székelyföld és más, hasonló régiók felzárkózásában. Fontos lenne ennek a kezdeményezésnek a sikere azért is, hogy ha egy adott térség nyelvi, nemzeti, vallási, vagy kulturális szempontból különbözik a környezetétől, emiatt ne szenvedjen hátrányt, és sajátos értékeinek megőrzésére külön támogatásban részesülhessen – hangzott el. Gyergyószéken a helyi RMDSZ irodák és helyi szervezeti vezetők koordinálják az aláírásgyűjtést.

HIRDETÉS

Mint ismert, a kezdeményezés akkor kerülhet az Európai Bizottság asztalára, ha 2020. május 6-ig az Európai Unió egymillió állampolgára támogatja aláírásával. Az aláírásoknak legkevesebb hét országban kell meghaladniuk egy az illető ország lakosságához arányított küszöbértéket.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS