Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Bálint István 2019. december 31., kedd

2019 legjei a Székelyhonon

Összegyűjtöttük 2019 legjeit a Székelyhonon. Felfedjük, hogy mely írásainknak volt idén a legnagyobb nézettsége, miket kedveltek a legjobban olvasóink, miket nem, és mi indította be a legjobban a kommentcunamit.

Bálint István 2019. december 17., kedd

Ütközés autóbusszal – több személy is megsérült

Egy furgon ütközött össze egy autóbusszal kedden délután a 13B országúton, egy kanyarban Gyergyóalfalu területén – tájékoztatnak a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Bálint István 2019. november 12., kedd

Tízéves a Székelyhon

Húzzuk, toljuk tíz éve, most egy kicsit húzogathat az olvasó is. A Székelyhon tízéves szülinapja alkalmából archív és idei képeket rendeltünk egymás mellé úgy, hogy az elválasztó vonalat jobbra meg balra húzva feltárul előttünk a tíz évvel ezelőtti múlt, és az ahhoz kapcsolódó jelen.

Bálint István 2018. november 30., péntek

Beállt a lila fagy

Megint a hajnali minimumokkal sokkolunk, persze csak azokat, akik mindezt az otthon melegéből nézik, azok ugyanis, akik kimerészkedtek péntek reggel, tudják, hogy miről írunk. Hőmérsékleti összesítő, hőérzettel megspékelve.

Bálint István 2018. augusztus 20., hétfő

Medvekilövés: kettőből kettő Tusnádfürdőn

Még egy veszélyes medvét kilőttek Tusnádfürdő határában a hétvégén a Szent Anna Vadásztársulat illetékesei. Ez az állat is korábban több háztartásba, gazdaságba tört be, háziállatokat és kutyákat pusztított el. Sokkal nehezebb feladat lesz viszont a négy anyamedve elköltöztetése.