Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Újraindul a kedvezményes gyógykezelés a nyugdíjasoknak

Bíró Blanka 2020. június 25., 15:53

Az ország tizenhárom gyógykezelési központjában újraindultak az államilag támogatott gyógyfürdős kúrák a nyugdíjasoknak szerdán. Ebből az alkalomból Violeta Alexandru munkaügyi miniszter Kovásznára látogatott, hogy a helyszínen vizsgálja meg, milyen körülmények között fogadják a nyugdíjasokat, és hogy szavatolják-e a járványmegelőzési feltételeket.

Újraindul a kedvezményes gyógykezelés a nyugdíjasoknak
galéria
Képünk illusztráció

A leszerződött gyógyfürdőkben országosan összesen 3154 szálláshely van egy turnusra, azonban a világjárvány miatt csak 2108-at használhatnak fel. A munkaügyi minisztérium közleménye szerint minden egységben úgy szervezték meg a tevékenységet, hogy a szolgáltatásokat maradéktalanul biztosítani tudják, a gyógykezelőközpontok működnek,

külön útvonalakat alakítottak ki, hogy megelőzzék az ügyfelek és a személyzet esetleges megfertőződését.

Kötelező a járványtani szűrés, a kezelések alatt védőfelszerelést kell használni, a vendégek meg kell kapják a szükséges eligazítást, ugyanakkor a rendelőket, a gyógykezelésre használt termeket, a berendezéseket rendszeresen fertőtlenítik. A Kovászna városi kezelőközpontban, ahová a miniszter ellátogatott 302 hely van, ebből az első turnusra 168 jegyet bocsátottak áruba, amiből 104 talált végül gazdára, tehát a járvány miatt előírt korlátozott körülmények között is 61,5 százalékos a kihasználtság. A minisztérium közleménye szerint

erre az évre a kormány 59 926 gyógykezelési jegyet hagyott jóvá, ennek a fedezésére 370 millió lejt irányoztak elő.

Emlékeztetnek, hogy a gyógykezeléseket március 16-án a koronavírus-járvány miatt függesztették fel. Violeta Alexandru miniszter Facebook-bejegyzésében biztatta a jegyek kedvezményezetteit, hogy kezdjék el a kezeléseket az orvosi előírásoknak megfelelően. „Én ellenőrzöm, hogy minden rendben legyen. Tudom, hogy várták már, hogy elkezdhessék a gyógykezeléseket, mert szükségük van erre, de arra kérem, vigyázzanak magukra.

Hogy minden rendben legyen, mindannyiunknak vigyáznunk kell

– írja a miniszter. Elmondta, Kovásznán a Dacia szállodában azt tapasztalta, hogy több napra vannak beosztva az érkezések, hogy elkerüljék a zsúfoltságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat