HIRDETÉS

Koncertek sorát tervezi 2017-re az UFF

2017. január 05., 12:55

Sikeresen zárta az előző évet az Udvarhelyi Fiatal Fórum, az utolsó UFF-esemény december 27-én volt. A hagyományos, ünnepi hangulatban lezajlott éves közgyűlésen új vezetőtanácsot választottak a szervezet élére, beszámoltak az eddigi tevékenységekről, és megszavazták a 2017-es tevékenységi tervet, amely az ígéret szerint év közben még sokat fog bővülni.

2016 kiemelt programjai újdonságként vagy hiánypótló szolgáltatásokként, eseményekként robbantak be az udvarhelyi fiatalok életébe. Múlt év tavaszán újraindult a SZINFÓ tevékenysége az UFF-irodában. A polgármesteri hivatal által működtetett SzinfoTour szolgáltatás keretében az ifjúsági információs iroda új erőre kapott, és egyetemi felvételi tájékoztató programok mellett nyári munkaközvetítéssel, illetve egyéb tanácsadással várta az érdeklődőket.

Az Iskola másként országos programból is kivették részüket az UFF-osok, hiszen Hátiskola-előadásokat tartottak, csapatépítő tréninget szerveztek a középiskolásoknak. Majd szintén a Hátiskola program keretében korzettet, vagyis törzsortézist viselő tinédzsereknek szerveztek találkozókat, hogy egymás sikereiből, tapasztalataiból erőt meríthessenek a gyógyuláshoz. Szintén az egészségmegőrzés zászlaja alatt született meg az Európai Bizottság által támogatott Erasmus+ program, a We are what we eat, melynek köszönhetően helyi fiatalok öt másik országból érkezett harminc diákkal közösen az egészséges táplálkozás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Az év egy nagyszabású drogprevenciós programmal zárult, a Köztes átmenetek – a drog interaktív kiállítás megvalósításával. Így a hagyományos rendezvényekkel, mint a Székelyudvarhelyi Diáknapok, Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, Mikulás-szolgálat, Színjátszó Fesztivál és még sok más, az Udvarhelyi Fiatal Fórum több mint harmincöt oktató, nevelő, szórakoztató ifjúsági programot valósított meg 2016-ban Székelyudvarhelyen és környékén.

Az új év tevékenységi tervében sincs kevesebb esemény. 2017 a zene éve lesz, hiszen a Cseh Tamás Program keretében nyert UFF-pályázatnak köszönhetően január és június között tíz magyarországi zenekar fog fellépni a Siculus Ifjúsági Házban. A koncertszervezés már javában zajlik, s bár a program még nem végleges, az már biztosan tudható, hogy a fellépők sorát a Kávészünet zenekar kezdi, majd Szatmári Juli és a Margaret Island is az UFF vendége lesz.

A zenén túl ismét felfrissül a legnagyobb diákrendezvény, az idei XXV. Székelyudvarhelyi Diáknapokra a szervezők az eddigi tizenöt helyett húsz csapat jelentkezését fogadják el, és visszakerül a programba a diákpolgármester-választás is. 2017 programtervezete folyamatosan bővül, a mindenkori fiatalok, diákok igényeihez igazodik, így aki szeretne ifjúsági eseményeket, akciókat szervezni, szeretettel várják az UFF-irodában.

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum 2017-es vezetősége

Elnök: Vass Orsolya. Vezetőtanács: Bíró Dániel, Csáki Gergely, Gedő Zsolt, Lázár Beáta, Pap Boróka, Szabó Bence, Tóth Tímea, Vass-Tófalvi Adrián Mózes. Ellenőrző bizottság: Brebán Magdolna Noémi, Magyari Szabolcs, Zamfirescu Andrea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS