Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Természeti kincseink a legfőbb exporttermékeink

Székelyhon 2018. szeptember 25., 13:42
HIRDETÉS

Az ásványvíz, a sör és a fabútor volt a legfőbb exporttermék a 2018-as esztendő első felében Hargita megyében – összesít az Agerpres hírügynökség a vámhivatal statisztikáira hivatkozva.

Hargita megyei ásványvizek. Kicsiben és nagyban, helyben és idegenben és népszerűek. Archív Fotó: Veres Nándor

Ezek szerint az első félévben 1149 exportművelet történt, és a legnépszerűbb kiviteli cikk az ásványvíz volt, amelyből Kanadába, a Moldovai Köztársaságba, az Amerikai Egyesült Államokba, illetve Kuvaitba is került. A második helyen a sör áll, amelyből Macedóniába és Szerbiába is szállítottak, bútorokat pedig főképp Svájcba, Izraelbe és Kanadába vittek.

A vámhivatal adatai szerint az első félévben összesen hetvenmillió lej értékben exportáltak árut Hargita megyéből, míg az import értéke meghaladta a 105 millió lejt.

Élelmiszeripari csomagolóanyagokból, étrend-kiegészítőkből, varrócérnából, papíráruból és műanyag cikkekből érkezett a legtöbb a megyébe, de hűtőkirakatokat, ezekhez való alkatrészeket és háztartási cikkeket is hoztak be például Fehéroroszországból, Kínából, az Amerikai Egyesült Államokból, Indiából, Törökországból, Ukrajnából vagy Szerbiából.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS