Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tejjel és kiflivel dobálták az elhaladó autókat a gyerekek

Bíró Blanka 2019. március 18., 13:00
HIRDETÉS

A sepsiszentgyörgyi Gyerekek Palotája kerítése mögül az ingyen tízóraiként kapott tejjel és kiflivel dobálták a gyerekek az elhaladó gépkocsikat egy Facebookon terjedő videó szerint.

Fotó: Facebook-képernyőmentés

A „repülő tej-kiflit” egy gépkocsi kamerájával rögzítették, a sofőr szerint, a gyerekek a kerítés mögé bújva dobáltak, az elhaladó autókat nem találták el. Az elkövetőket azonosították, értesítik az iskolájuk vezetőségét.

Az eset pénteken, március 15-én kora délután történt, a felvételt több ezren nézték meg.

Sokan felháborodásuknak adtak hangot, hogy a gyerekek eldobálják az ingyen kiflit és tejet, miközben sok diák számára nagy segítség, különösen ha otthonról nem csomagolnak nekik tízórait.

A hozzászólásokban sokan azzal érveltek, hogy az iskolatízórai ehetetlen, ezért nem csoda, hogy eldobálják a gyerekek, ám mégis azok voltak többen, akik szerint az ételt semmiképp nem szabad kidobni.

HIRDETÉS

Kerekes Jenő a Gyerekek Palotája igazgatója lapunknak elmondta, azonosították az elkövetőket, olyan gyerekekről van szó, akik minden pénteken járnak be foglalkozásokra. Felveszik a kapcsolatot a tanintézettel, ahová a gyerekek járnak, értesítik őket a történtekről, hiszen a Gyerekek Palotája nem foganatosíthat fegyelmi eljárást ellenük, ám a diákokkal szóba állnak, elmagyarázzák nekik, hogy mennyire nem volt helyénvaló a tettük.

Nagyon szomorúnak tartom ezt az esetet. Évtizedek óta építkezünk, igyekszünk öregbíteni az intézmény hírnevét, és egy ilyen eset megtépázza azt. Elfogadhatatlannak tartom, hogy az ételt dobálják a gyerekek

– mondta az igazgató. Értesüléseink szerint a tízórait dobáló gyerekek többsége a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium diákja.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS