Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Retróparádén a veterán autók

Antal Erika 2019. április 13., 19:56
HIRDETÉS

Évadnyitó rendezvényt tartottak szombaton a marosvásárhelyi Vársétányon a veterán autók szerelmesei.

Fotó: Haáz Vince

László Róbert és László Enikő, a szervező Classic Car Club vezetői érdeklődésünkre elmondták, 54 veterán gépkocsit állítottak ki, valamennyi saját kerekén gurult oda. Nagyon sok új tagja van a klubnak – mondták a szervezők –, sok közöttük a fiatal, akik újdonságokkal jelentkeztek. Például egy ilyen „újdonság” az az 1935-ös évjáratú Austin Twelve, amely pár hete került Marosvásárhelyre. A sötétkék gépkocsi piros bőrüléseivel igazi látványosságnak számított a kiállításon.

Fotó: Haáz Vince

Ugyancsak első alkalommal mutatkozott be az 1988-as Jaguár is, akárcsak az az Angliából hozott és átalakított Citroën kisbusz, amelyet eddig mobil kávéautónak használtak és amely, miután megszerezte a tulajdonosa az engedélyeket, Marosvásárhelyen is kávés és büfékocsiként működik tovább. 

Az előző évekhez képest látogatónk is sokkal több volt, talán ennek is az a magyarázata, hogy egyre több fiatal kedveli a régi autókat

– magyarázta László Enikő, aki elmondta, vannak olyan látogatók, illetve autótulajdonosok, akik az első perctől jelen vannak minden eseményükön. 

HIRDETÉS

A szombati kiállításon az említett típusok mellett láthattunk Mercedeseket, Daciákat, Fordot, Ladát, Fiatot, Volkswagent, családi autókat és sportkocsikat, kisbuszt, motorbiciklit. Valamennyi ápolt, gondosan karbantartott.

Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS