Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Közel százezer lej értékben bírságolt az állategészségügyi igazgatóság

Bíró Blanka 2019. március 19., 21:37 utolsó módosítás: 2019. március 19., 21:43
HIRDETÉS

Megközelítőleg százezer lejre róttak ki bírságot a különböző hiányosságok és szabálytalanságok miatt a háromszéki állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság felügyelői idén.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Sikó Barabási Sándor főállatorvos arról tájékoztatott, hogy az elmúlt egy hónapban több tehénfarmot, tejbegyűjtő központot, és tejfeldolgozót vizsgáltak meg. Két farm működési engedélyét felfüggesztették, összesen tíz írásos figyelmeztetést róttak ki, és nyolc pénzbírságot, 63 ezer lej értékben.

A leggyakrabban a nem megfelelő higiéniát rótták fel, de az is gondot jelentett, hogy nem megfelelően tárolták a tejet, vagy nem vizsgáltatták be az ivóvizet.

HIRDETÉS

Az állati, valamint a nem-állati élelmiszer előállítása, feldolgozása és forgalmazása terén 486 ellenőrzést végeztek: vágóhidakat, mészárszékeket, pékségeket, élelmiszerboltokat, éttermeket, gyárakat, zöldség- és gyümölcs-lerakatokat vizsgáltak. Ez esetben is a higiéniát kifogásolták, hiányolták ugyanakkor a termékek lekövethetőségét,

de találtak lejárt szavatosságú élelmiszert is, illetve nem megfelelően takarított fagyasztókat.

Ez esetben összesen 11 bírságot róttak ki, 27 600 lej értékben, 13 írásos figyelmeztetést állítottak ki, 80 kilogramm élelemet elkoboztak, és 350 laboratóriumi mintát vettek. Az ellenőrzések a következőkben is folytatódnak – figyelmeztet Sikó Barabási Sándor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS