HIRDETÉS

Kezdődik a Születés Hete

Szász Cs. Emese 2017. június 18., 19:56
HIRDETÉS

Az Alvó csodák és a Császárnők című két fotókiállítással nyílik Marosvásárhelyen a Születés hete rendezvénysorozat hétfőn, amely a kismamákat, szülőket hivatott tájékoztatni választási lehetőségeik felől, ami a szülés módját, helyét, valamint a „kísérők” kiválasztását illeti.

A rendezvénysorozat leendő kismamákat, szülőket hivatott tájékoztatni Fotó: Pixabay

Bár ezen a néven már szerveztek rendezvénysorozatot Marosvásárhelyen, mind a szervezők, mind a helyszín tekintetében új a program, és nyilván a feldolgozott tematikák közt is találunk újdonságokat.
A június 19-25. között zajló eseményt Marosvásárhelyen a Noé Projekt Kulturális Egyesület és a MamiCenter szervezi, az előadások, beszélgetések központi helyszíne pedig az RMGE Maros Laposnya utcai székhelye lesz.

A szervezők saját bevallásuk szerint igyekeznek bemutatni a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváit is, a megfelelő döntést elősegítő kutatási eredményekkel és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásaival.

HIRDETÉS

A rendezvénysorozat fókuszába a dúlák, pszichológusok, szociális segítők kerültek, akik a lelki felkészülésre, a várandósság és szülés lélektanára is figyelnek.

Az előadások, interaktív beszélgetések során foglalkoznak a termékenység, szülésélmény, háborítatlanság, császármetszés, gyermekágyas időszak, lelki felkészülés, otthonszülés, szoptatás, hypnobirthing, aromaterápia, női jóga, hasizomfejlesztés, kismamatorna problematikájával is. A szervezők ugyanakkor karitatív célt is kitűztek idén: a leányanyák és leányanya-otthonok támogatását.

A rendezvény tehát hétfőn kezdődik az RMGE székhelyén 16 órától az Alvó csodák és a Császárnők című két fotókiállítás megnyitójával, ezt követően A szülés arcai címmel szerveznek beszélgetést, 18 órától pedig egyfajta dúlamustra zajlik. Kedden román nyelvű előadások is lesznek, valamint a kismamatorna rejtlemeibe avat be Tompa Szende edző. Szerdán a szoptatás, a helyes hasizomfejlesztés, a gyermekágyas időszak, valamint a női jóga kerül terítékre, csütörtökön a Császármetszéstől az otthonszülésig című előadáson lehet részt venni, valamint szó lesz a szülőszobai jogokról, a háborítatlan szülésről és a termékenységtudatról is. Pénteken az illóolajok mint a várandósság és a szülés kísérői kerülnek fókuszba, valamint a császármetszés, szombaton a leányanya-otthont lehet meglátogatni, vasárnap pedig a családi kirándulást terveztek Vármezőre a Születés hete szervezői. A teljes program ide kattintva böngészhető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS