Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Idén a tévékre is kiterjesztenék a háztartási eszközök roncsprogramját

Székelyhon 2019. január 19., 15:09
HIRDETÉS

Várhatóan 2019-ben is különítenek el alapokat a háztartási eszközök roncsprogramjára, de a tervek szerint változtatnak a pályázati kiíráson, hogy a kedvezményes televízióvásárlást is lehetővé tegyék. 

Jó hírt közölt a környezetvédelmi miniszter Fotó: Gábos Albin

Vélhetően 2019-ben is elindítja a környezetvédelmi minisztérium a háztartási eszközök roncsprogramját, amelyet televízióvásárlásra is kiterjesztenének – idézte Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter szombati nyilatkozatát az Agerpres hírügynökség. A tárcavezető emlékeztetett, a roncsautóprogram mintájára kidolgozott országos szintű programot 2018 decemberében hirdette meg először a minisztérium – amely nagy sikernek örvend, sokan akarják régi típusú háztartási eszközeiket energiatakarékosakra cserélni. Hozzátette,

HIRDETÉS

vélhetően 2019-ben is különítenek el alapokat erre a projektre, de a tervek szerint változtatnak a pályázati kiíráson úgy, hogy a kedvezményes televízióvásárlást is lehetővé tegyék.

Mint ismeretes, a 2018-as program keretében A++ és A+++ energiahatékonysági besorolású mosógépet, hűtőszekrényt, fagyasztószekrényt és -ládát, illetve légkondicionáló berendezést lehet vásárolni. Az igényléseket december 19-étől lehetett benyújtani – aznap a szaktárca azt közölte, hogy a programra szánt 20 millió lejes költségvetés 40 százaléka egy óra alatt elfogyott. A beszolgáltatott régi gépekért cserébe 200, 300 vagy 400 lejes utalványokat kapnak a programban részt vevők, amelyeket aztán új készülékek vásárlására fordíthatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS