Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ideiglenes beruházási listát fogadtak el a sepsiszentgyörgyi kórház fejlesztésére

Bíró Blanka 2019. február 21., 16:25
HIRDETÉS

Elsősorban a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházat érintő beruházások szerepelnek azon az ideiglenes beruházási listán, amelyet országos költségvetés hiányában Kovászna Megye Tanácsa februári soros ülésén fogadott el, szerdán.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsa sajtóirodája

Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, kénytelenek ideiglenes listát elfogadni, hogy megvalósíthatósági tanulmányokat, terveket készíttethessenek, hiszen február végén még mindig nincs hivatalosan országos költségvetés.

HIRDETÉS

„A parlament egy hete megszavazta az ország költségvetését, de az még nem jelent a Hivatalos Közlönyben. Amire az országos költségvetés alapján az önkormányzatok elfogadhatják a saját büdzséjüket három hónap is eltelik az évből, holott az lenne normális, hogy már január harmadikán legyen költségvetésünk, és tudjunk dolgozni” – fejtette ki Tamás Sándor.

Az ülésen a tüdőkórház új épületének megvalósíthatósági tanulmányára különítettek el 55 ezer lejt.

Fotó: Vargyasi Levente

A kórház építésére az országos költségvetésben sikerült kilobbizni 12 millió lejt, de hogy azt felhasználhassák, szükség lesz az előtanulmányra. A kórház korszerűsítésére több tétel is felkerült az ideiglenes listára, többek között a csatornarendszerének a rehabilitációja. Emellett a tisztítórendszer üzembe helyezése, ami 500 lejbe kerül, az alacsony feszültségű villamoshálózat kapcsolórendszerének korszerűsítésére 350 ezer lejt szánnak, a szemészeti osztályon a felvonó javítására 45 ezer lejt, a C épületrész földszintjének és első emeletének újra- beosztását szakvéleményezni kell, erre 131 ezer lejt költenek. Tamás Sándor kifejtette, a költségvetés elfogadásának procedúrája elhúzódott, abban bízik, tartalmilag rendben lesz, de csak akkor véleményezi, amikor megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

Fotó: Kocsis B. János

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS