HIRDETÉS

Az uszoda neve: Csíki csobbanó

Kozán István 2013. április 05., 15:09 utolsó módosítás: 2013. április 07., 16:21

A Csíki Sportegylet fogja működtetni a csíkszeredai városi uszodát, a személyzetet pedig a Csíki Fürdők Kft. biztosítja. A hónap második felében nyíló uszodának nevet is adtak.

 

Rendkívüli ülést tartott Csíkszereda önkormányzati képviselő-testülete pénteken, amikor mindössze két napirendi pontban kellett dönteni.

Uszodanyitás április második felében
 
„Múlt héten, nagycsütörtökön derült ki, hogy a városi uszoda cégnek való ügykezelésbe adása sérti a versenyszellemet, ezért egy másik megoldás körvonalazódott, amit most a testület el is fogadott, így jogilag az önkormányzat részéről megteremtődött a működtetés módja. Ezt a prefektusi intézménynek még el kell fogadnia” – nyilatkozta az ülés után Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

Az uszoda működtetését a város által fenntartott Csíki Sportegyletre bízzák, az uszoda alkalmazottait viszont a Harvíz Rt. tulajdonában levő Csíki Fürdők Kft. biztosítja. A sportegylet jelenleg a városi és a Márton Áron Gimnázium mögötti, Kós Károly utcai sportcsarnokokat, valamint a két labdarúgópályát üzemelteti. Az uszoda tizenkét fős személyzetét hétfőn választják ki, a Harvíz Rt. számításai szerint pedig azt követően legtöbb két hét múlva megnyílhat a létesítmény.

A névválasztásról
   
A névválasztással kapcsolatosan a polgármestertől megtudtuk: mindenképp olyan fantázianevet kerestek, amely „az édes anyanyelvünkön van, és mindenki számára érthető”. „Én jobban szerettem volna, ha Csíki feredőnek nevezzük, de mivel úszni úgysem tud mindenki, de csobbanni mindenki szeret, ilyen alapon végül az előbbi elnevezés mellett döntött a testület.”

A digitális beléptető rendszerre kiírt versenytárgyalást megóvták, ezért a városvezetés úgy döntött, nem vár az elbírálásra, és a minél hamarabbi megnyitás érdekében egyelőre karszalagos beléptető rendszert fognak használni. „Mivel kezdetben karszalagokat kapnak a látogatók, ezért a belépőkön is egyszerűsítettünk. Az első időszakban csak tizenkét lejes jeggyel vagy tíz alkalomra érvényes bérlettel lehet használni az uszodát. Kivétel a délután egy és három óra közötti időszak lesz, amikor hét lejért a nyugdíjas közösség használhatja a medencéket” – ismertette Csíkszereda polgármestere.

Tömbházak hőszigeteléséről

A másik napirendi pont a tömbházak hőszigetelésére vonatkozott. „A múlt heti gyűlésen a hőszigetelési csomagból kimaradt a Hargita utcai 2., 4., 6. és 8-as számú tömbházsor dokumentációjának az elfogadása. A lakóközösség jelezte is nemtetszését, mert már három éve összegyűjtötték a szigetelés megkezdéséhez szükséges önrészt. A mai jóváhagyással már ők is felkerültek a listára” – mondta az elöljáró.

Mint ismert, az önkormányzati képviselő-testület múlt heti ülésén a következő tömbházak hőszigetelési dokumentációit fogadták el: a Kossuth Lajos utca 28., 30., 32., 34., 36-os, a Gyakorlótér (jelenleg Tudor Vladimirescu) utca 15., a Hargita utca 11., a Tető utca 14., 16., 17., a Mihail Sadoveanu utca 31. A, B, a Temesvári sugárút 57. A, B, a Nagyrét utca 10. A, B, a Testvériség sugárút 9. A, B, 22. B, a Pacsirta sétány 1., a Piac utca 7. A, B, C, D, E, a Mihai Eminescu utca 1., a Miron Cristea utca 2A, a Hősök utca 1., a Szabadság tér 10. A, B, C, az Octavian Goga sétány 8. A, B, a Brassói út 9. A, B, E, a Nagyrét utca 14. A, B. Ezeknél kezdődhet el idén a munka.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
43 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS