Kozán István

Kozán István

„Te könnyen beszélsz”

2022. október 13., 12:242022. október 13., 12:24

2022. október 13., 12:282022. október 13., 12:28

„Te könnyen beszélsz” – ordította torkaszakadtából utánam az egyik futárszolgálat csíkszeredai alkalmazottja, kifülelvén, hogy helyeslően beszélek a csíkszeredai helyi rendőrség munkájáról.

A csíkszeredai városháza az elmúlt napokban a Márton Áron utca egyirányú szakaszán oszlopokra cserélte a parkolásgátló betonkockákat – így már esély sincs a mintegy 130 méteres távon a járdán parkolni. Ezzel a beruházással az önkormányzat nyilván „megzavarta” egyes autósok mindennapi rutinját; persze csak annyira, hogy mostantól a szabályosan parkoló autók mögé kell beállniuk.

Azzal azonban továbbra sem számolnak sokan, hogy a kínkeservesen létrehozott helyi rendőrségnek az egyik feladata épp a csíkszeredai parkolási káosz felszámolása – ezt tették csütörtökön délelőtt is a már említett szakaszon.

Ezt a munkát helyeseltem egy ismerősöm társaságában, amit megneszelt az autós futár, és fontosnak tartotta kiönteni magából keserűségét, panaszát azzal, hogy utánam kiáltott: „te könnyen beszélsz!”.

Miután vállat vonva csak annyit fűztem hozzá, hogy „ez a törvény”, két csomagjával dühösen bekanyarodott a tanszereket és irodai felszereléseket forgalmazó céghez. Majd miután átadta a küldeményt, visszament a banknál a járdán hagyott (!) szolgálati autójához, beült, és tovább állt.

A futár álláspontja érthető, hiszen neki egy feladata van: kézbesíteni a küldeményeket. Ezt viszont a vonatkozó szabályok értelmében egyre nehezebb. Kérdés, mit tehet? Nem sokat. Azaz mégsem.

Összefoghatnak a kollégáikkal – országos szinten –, és egy javaslatot terjeszthetnek be a törvényhozásba, azt kérvén, hogy a futárszolgálatok a küldemény átadásáig olyan helyen is megállhassanak, ahol amúgy tilos. Természetesen csak abban az esetben, ha nem akadályozzák a forgalmat. Elsőre talán furán hangzik, de érdemes megpróbálni.

Ha nem teszik meg, akkor marad a felháborodás, az indulat és a méreg. Időnként pedig egy-egy bírság.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Kocsis Károly

Kocsis Károly

A stílus maga a jelölt, avagy önkéntes népvezérek viszonyulása az anyanyelvhez

A baj akkor kezdődik, amikor valaki önként, amolyan hályogkovács-módra közszereplést vállal, és a közösségi oldalán (hol máshol?) kiütköző stílusából az anyanyelve iránti ijesztő igénytelenség köszön vissza.

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a „tarzani” gyorshajtók miatt. Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!