Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Az erdélyi magyar fiatalok pénzügyi, gazdasági téren való érvényesülését segíti a Pénzidomár

Molnár Rajmond 2018. október 31., 11:40
HIRDETÉS

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Kara és az OTP Bank Románia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével immár hetedik alkalommal hirdeti meg a Pénzidomár – pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára.

Hetedszerre is megszervezik a Pénzidomár versenyt Fotó: Gábos Albin

A verseny menetéről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők kedden. Elmondták, a vetélkedő kétfordulós: elsőként

egy feladatlapot kell megoldaniuk a jelentkező négy fős csapatoknak, ehhez kapcsolódóan pedig videós anyagokat is kell készíteniük.

Ezek beküldése tulajdonképpen a benevezés, ezt november 12-éig tehetik meg a pályázó diákok. Jelentkezni a penzidomar.ro vagy a csik.sapientia.ro oldalon lehet. A feladatok kiértékelését követően értesítik a legjobb csapatokat, akik részt vehetnek a második fordulóban, amelyet november 24–25. között tartanak a Sapientia EMTE csíkszeredai épületében.

HIRDETÉS

Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője a vetélkedő kapcsán közölte, a magyar kormány egyik kiemelt célja a külhoni magyar közösségek gazdasági gyarapodása.

Óriási jelentőségű és korábban nem látott fontosságú, hogy gazdaságfejlesztési támogatások érkeznek Erdélybe, azon belül pedig Székelyföldre. Hogy ezek itt hasznosulni tudjanak, ahhoz fogadókészség szükséges, illetve olyan vállalkozások, szakemberek, akik ezekkel a lehetőségekkel élni tudnak. Elsősorban azért vagyunk partnerei a Pénzidomár vetélkedőnek, mert fontosnak tartjuk az erdélyi magyar fiatalok pénzügyi, gazdasági téren való érvényesülését

– fogalmazott a főkonzul.

Gergely László, az OTP Bank fiókvezetője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, fontos, hogy a diákok az elméleti képzésen túl gyakorlati betekintést is nyerjenek egy vállalat életébe, ehhez ad támpontokat a vetélkedő.

Tánczos Levente-József, a felsőoktatási intézmény üzleti tudományok tanszékének oktatója, a verseny főszervezője elmondta, a Pénzidomár továbbá lehetőséget nyújt a középiskolásoknak, hogy jobban megismerjék a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karát, és annak képzési kínálatát. A vetélkedő támogatója a Gyermelyi tészta, a cég szakmailag és pénzügyileg is hozzájárul verseny színvonalának növekedéséhez – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A versenyről

A Pénzidomár verseny célja, hogy bővítse a jelentkező diákok pénzügyi, üzleti és gazdasági ismereteit, illetve, hogy elősegítse a tudatosabb fogyasztói szemléletet és a takarékos életmód kialakítását. A szervezők remélik, hogy a Pénzidomár révén egyre több diák kap kedvet ahhoz, hogy továbbtanuljon a a Sapientia egyetemen.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS