Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Átszervezik a gyermekvédelmi rendszert Háromszéken

Bíró Blanka 2018. november 26., 09:56
HIRDETÉS

Három családi típusú házat építenek és felszámolják az oltszemi elhelyezési központot, az oltszemi Mikó-kastélyt pedig, ahol a központ működik visszacsatolják a turisztikai körforgásba, erről döntött legutóbbi ülésén Kovászna Megye Tanácsa.

Az oltszemi Mikó-kastély. Új rendeltetést kap Fotó: Kocsis B. János

Baróton és Bodzafordulón a SERA Alaptívány támogatásával építenek három családi típusú házat, a testület megszavazta a társulási szerződést a támogatást biztosító alapítvánnyal.

„Ötven sajátos igényű kiskorúról gondoskodunk Oltszemen, 42 a gyermekvédelmi rendszerben, hatan közülük hamarosan betöltik a 18. életévüket, tehát 36 gyereket kell elhelyezni a három épülő családi típusú házban.

Az oltszemi központunk az utolsó a nagy gyermekotthonok közül, szükség van az átszervezésre és erre a törvény is kötelez”

– tájékoztatott Vass Mária a Kovászna Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóság vezetője. A három házat 750 ezer eurós beruházásból építik meg, ebből 575 ezer eurót áll az alapítvány – mondta Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette,

reményeik szerint a házak őszig elkészülnek, a gyerekek már itt kezdhetik meg az új tanévet.

„A gyerekek érdeke az első, azt követően, hogy rendezzük helyzetüket, az oltszemi Mikó-kastélyt bekapcsoljuk a kulturális és turisztikai körforgásba, ehhez négyoldalú megállapodást köt a megyei önkormányzat, Bodok, a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, különböző rendezvények szervezése céljából” – ismertette Tamás Sándor.

Az oltszemi Mikó-kastélyt négy évvel ezelőtt vásárolta meg Bodok önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa, terveik szerint székely lovas múzeumot, konferenciatermet és a vendégeknek szálláshelyet hoznak létre.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS