Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Aki jól kérte, már visszakapta az autója után befizetett környezetvédelmi illetéket

Székelyhon 2019. szeptember 10., 12:43 utolsó módosítás: 2019. szeptember 10., 13:37
HIRDETÉS

Minden kérelmezőnek visszafizették az adóhatóságon keresztül a környezetvédelmi illetékeket, akinek iratcsomója hiánytalan volt – közölte az Agerpres hírügynökséggel az ANAF.

Aki jól kérte, már visszakapta az autója után befizetett környezetvédelmi illetéket
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A hatóság szerint mindenkinek megtérítették a különböző megnevezésekkel illetett környezetvédelmi adókat (autóilleték, környezetszennyezési illeték, gépkocsik károsanyag-kibocsátására kirótt illeték, környezetvédelmi bélyeg), aki benyújtotta az ehhez szükséges teljes dokumentációt.

2017-től mostanig az ANAF 1,91 millió visszaigénylést bírált el, illetve hagyott jóvá, és 6,16 milliárd lejt fizetett vissza az autótulajdonosoknak. A közleményben a hatóság leszögezi, hogy

azokat a kérelmeket is el fogják bírálni, amelyek jelenleg hiányosak, miután a kérelmezők kiegészítik az iratcsomót a megfelelő dokumentumokkal.

A kormány június 12-én 650 millió lejjel pótolta ki a környezetvédelmi minisztérium költségvetését, hogy vissza tudja fizetni a környezetvédelmi illetékeket. A kormányszóvivő akkor arról tájékoztatott, hogy a kabinet jóváhagyta azt a tervezetet, amely értelmében a kormány 2019-re előirányozott költségvetési tartalékából 650 millió lejt kap a környezetvédelmi tárca a különböző megnevezések alatt bevezetett környezetvédelmi illetékek visszafizetésére. A kormányszóvivő akkor azt mondta, hogy a 650 millió lej teljes egészében fedezi a visszaigénylésekben feltüntetett összegeket.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS