Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A patakba dobták, így próbáltak megszabadulni a kutyatetemtől

Bíró Blanka 2019. július 30., 17:36 utolsó módosítás: 2019. július 30., 20:54

Fertőzésveszélyt jelent a folyóvízbe dobott állattetem, hívja fel a figyelmet a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat. A Tega Rt. munkatársai a napokban a sepsiszentgyörgyi Debren patakban találtak egy kutyatetemet, éppen a vállalat által a szelektív hulladék gyűjtésére biztosított zsákba csomagolva.

Fotó: Tega Rt.

A vállalat vezetői a Facebookon „Kérjük, így ne!” felhívással tették közzé a fotókat. Máthé László a Tega Rt. igazgatója megkeresésünkre elmondta, a munkatársai a patakparton kaszáltak, amikor rábukkantak a zsákba csomagolt tetemre.

Időben megtaláltuk, még mielőtt oszlásnak indult volna, ez nem megoldás, hiszen a vízbe került tetem közegészségügyi veszélyforrás

– mondta el az igazgató. Hangsúlyozta, a tömbházlakók általában megtalálják a módját, és eltemetik az elpusztult kisállataikat, de ha erre még sincs módjuk, akkor értesíthetik a köztisztasági vállalatot.

Fotó: Tega Rt.

„Értesítsenek minket a 0732-717 185-ös telefonszámon, mi kimegyünk a helyszínre, elszállítjuk, és elhamvasztatjuk a tetemet” – hívta fel a figyelmet  Máthé László, hozzátéve, hogy ezt a szolgáltatást ingyen végzi a Tega Rt. köztisztasági vállalat.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS