Az FK Csíkszereda bocsánatkérés helyett fricskát adott a Vasas Feminának

Az FK Csíkszereda bocsánatkérés helyett fricskát adott a Vasas Feminának

Szondy Zoltán állásfoglalásában megoldást nyújt az FK Csíkszereda–Vasas Femina vitában

Fotó: Pinti Attila

A vasárnap kirobbant FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi Vasas Femina női focicsapatok közötti vita miatt közleményt adtak ki a csíkiak, melyben Szondy Zoltán klubelnök szeretné lezárni a viszályt és közös munkára szólította fel az udvarhelyieket.

Székelyhon

2023. március 29., 13:572023. március 29., 13:57

2023. március 29., 14:382023. március 29., 14:38

Az 1. Liga Hargita megyei rangadója az FK Csíkszereda magabiztos győzelmével ért véget, 4–0-ra verte a Székelyudvarhelyi Vasas Feminát. A meccset élőben közvetítették az FK Csíkszereda YouTube-csatornáján, a kommentátor, egyben a mérkőzés bemondója, Ráduly Róbert Kálmán a találkozó során – majd a klub honlapján is – felsorolta az udvarhelyiek bűnlajstromát.

korábban írtuk

Jobb volt az FK Csíkszereda, behúzta a Vasas Femina elleni székely rangadót
Jobb volt az FK Csíkszereda, behúzta a Vasas Femina elleni székely rangadót

Az FK Csíkszereda magabiztos győzelmével ért véget a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának Hargita megyei rangadója, a házigazda piros-feketék vasárnap délben 4–0-ra verték a támadásban erőtlen Székelyudvarhelyi Vasas Feminát.

A meccsen elhangzottak, illetve az FK oldalán megjelent cikk után hétfőn megkerestük László Bélát, a Vasas Femina elnökét, aki a felhozott vádakkal kapcsolatosan nyilatkozott nekünk, majd csapata Facebook-oldalán megjelent nyílt levélben válaszolt a klubját ért támadásokra, kiemelve, hogy Ráduly Róbert Kálmán a hétvégi meccsen „valóságos gyalázkodási hadjáratot, hazugságon, félrevezetésen alapuló manipulálást művelt alpári módon” a klub, valamint Székely János és László Béla ellen. Emiatt bocsánatkérésre szólította fel a csíki klubot.

korábban írtuk

Ráduly: trükköző udvarhelyiek. László: Ráduly kommentálása nem fér bele
Ráduly: trükköző udvarhelyiek. László: Ráduly kommentálása nem fér bele

Miközben Ráduly Róbert Kálmán trükköző udvarhelyiekről ír, László Béla szerint sértő, ahogy Ráduly szakkommentátorként megnyilvánult a vasárnapi FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi Vasas Femina női focimeccsen.

Megszólaltattuk Ráduly Róbertet, aki kedden azt nyilatkozta nekünk, hogy amennyiben „úgy érzik, hogy valóban gyalázkodó, manipuláló, hazudozó és félrevezető hangnemben beszéltem, akkor nincs más, valóban abba kell hagynom ezt a tevékenységet”.

korábban írtuk

Bocsánatkérést vár a Vasas Femina az FK Csíkszeredától
Bocsánatkérést vár a Vasas Femina az FK Csíkszeredától

Habár a pályán már vasárnap délután véget ért az FK Csíkszereda–Vasas Femina mérkőzés a női labdarúgó 1. Liga felsőházában, a virtuális térben folytatódik a meccsel kapcsolatos adok-kapok. Az udvarhelyiek nyílt levelet küldtek Ráduly Róbert Kálmánnak.

Az ügyben szerdán megszólalt a csíki klub elnöke, Szondy Zoltán, az FK honlapján közzétett állásfoglalásában kijelentette, hogy

az FK Csíkszereda női csapata és a Vasas Femina között ellentét van.

„Ennek oka egyszerű: amikor a csíki lányok a feljutásért küzdöttek, a Femina vezetői a szintén a második vonalban szereplő tartalékcsapatukat (Femina 2) megerősítették elsőosztályú játékosaikkal a Csíkszereda elleni hazai mérkőzésre – ezzel a húzással győztek is.

Idézet
Nos, ezt mi Csíkban úgy értelmeztük, hogy a Femina azért harcol, hogy az FK Csíkszereda NE jusson fel az első osztályba. Mégis feljutottunk.

Nem kívánok összeesküvés-elméleteket gyártani arról, hogy miért is zavarta-zavarja a Femina vezetőit az, hogy a Csíkszereda is az első osztályban szerepel, tény az, hogy gesztusuk megalapozta a mai ellentétet” – írja Szondy.

Galéria

Szondy Zoltán megvédte Ráduly Róbert Kálmánt, a meccs kommentátorát. „Semmiféle alpári, gyalázkodó kifejezés nem volt sem a Femina, sem mások ellen”.

Fotó: Pinti Attila

Az FK elnöke kiemelte, hogy a hétvégi FK–Femina mérkőzésen a hangosbemondói és kommentátori feladatot is Ráduly Róbert látta el – nagyon jól. „László Béla, a Femina vezetője nyílt levélben támadja Rádulyt és klubunkat ezért, kiemelek egy mondatot: »…valóságos gyalázkodási hadjáratot, hazugságon, félrevezetésen alapuló manipulálást művelt alpári módon…« Nos, László úr, ez egyszerűen nem igaz.

És ezt nemcsak én mondom. Az Ön Facebook-levele után szenzációéhes újságírók töltötték idejük egy részét azzal, hogy újra és újra visszahallgassák Ráduly Róbert szavait,

Idézet
majd csalódottan tudomásul vették: semmiféle alpári, gyalázkodó kifejezés nem volt sem a Femina, sem mások ellen.

Hozzáteszem: Ráduly Róbertnek bemondóként az évek során egyszer, egyetlenegyszer botlott meg a nyelve, közvetítéseivel viszont rengeteg örömöt szerzett a székelyföldi fociszeretőknek. Udvarhelyi sporttársainkat zavarja, hogy a hangosbemondó az FK-nak szurkol, örvend az FK góljainak, ünnepli csapatunkat?

Uraim: ezt teszik a bemondók széles e világon! Tetszik László Bélának, vagy sem, a csíkszeredai csapat hangosbemondója a Csíkszeredának fog szurkolni a jövőben is” – folytatja Szondy.

Galéria

Vasárnap az FK Csíkszereda jobb volt, magabiztosan nyerte a Vasas Femina elleni meccset

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

Ezután kitér a játékvezetői lap körül kialakult vitára is. „A hétvégi meccsen a Femina bírói lapján Vágó Attila szerepel szakmai igazgatóként, a valóságban viszont ő itt sem volt. A másik tény is kellemetlen a Femina számára, Ráduly Róbert rámutat, hogy mivel a Femina játékjog nélkül szerepeltetett játékost a tavaly, a szakszövetség komoly büntetéssel sújtotta őket. Nos, itt tudni kell, hogy alaphelyzetben, főleg egy nyert mérkőzés után abszolúte nem érdekelnek minket mások trükközései.

Most viszont azért kapott fricskát tőlünk a Femina, mert a tavaly megpróbáltak elbotlasztani minket. És a kedélyek lehűtéséért gyorsan hozzáteszem: nem a román vagy a magyar szövetségnél jelentettük az esetet,

Idézet
nem besúgók vagyunk, nem ártani akartunk, csak egy fricskát adni.
Galéria

Baráti ölelés a két csapatkapitány között a vasárnapi meccs előtt. A lányok a pályán ellenfelek, és nem ellenségek

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

Az, hogy udvarhelyi sporttársaink ebből országos botrányt kavartak, már nem a mi gondunk. Egyébként Székelyudvarhelyen nyílt titok, hogy Vágó Attila ősz óta távozott a Feminától, tehát ez a »trükközés«, vagy »csalás«, vagy »hamisítás« – mindegyik jelző talál, lehet választani – nem egyszeri eset, hanem rutin” – nyomatékosított Szondy.A klub elnöke leszögezi,

Idézet
az FK Csíkszereda nem fog bocsánatot kérni a Vasas Feminától, mert nincs erre oka”.

Majd a László Béla által írt nyílt level befejező sorait idézi: „…várom azt a pillanatot, hogy a raklapnyi licenc, meg a Magyarországról betolt szerelvénnyi pénz végre meghozza azt a sikert, hogy sikerül kinevelni két olyan játékost, akik bármelyik ország bármelyik élvonalbeli csapatánál bajnoki mérkőzéseken lép hétről-hétre pályára”.

Galéria

Székely János, a Vasas Femina vezetőedzője, a megalakulás óta a klub kötelékébe tartozik

Fotó: Beliczay László

Szondy válaszában kihansúlyozta, hogy a „raklapnyi licenc” mögött edzőik munkája áll. „Ezek az emberek azért végeznek tanfolyamokat, azért járnak licencvizsgákra (urambocsá: páran még főiskolára is…), hogy jobb edzők, pedagógusok legyenek! Azt, hogy mások végzettségét Ön így lenézi, kigúnyolja, jó magyarázat a bírói lapos históriára, nem gondolja? Továbbmenve: igen, akadémiánk kap támogatást az anyaországtól, ennek a támogatásnak egy része pedig

Idézet
tételesen Székelyudvarhelyre megy, ahol az SZFC megbízható partnerünk – Udvarhely nélkül akadémiánk sikerei elképzelhetetlenek lennének.

De tudtommal Femina is kap anyagi segítséget Magyarországról. Az nem baj? Ami pedig az általunk kinevelt játékosokat illeti, akik az élvonalban pályára lépnek, a teljesség igénye nélkül tessék: a román női bajnokság rájátszásában jelen pillanatban negyedik FK Csíkszereda legutóbbi meccsén kezdők voltak Tankó Réka, Bartalis Barbara, Albu Erika, Antal Anita, Szőke Eszter, Szentes Szabina, Györgyicze Réka, cserék Balogh Boglárka, Salamon Szidónia, Péter Alexandra, Péter Kinga, Abos Bianka, Kristó Laura, Részeg Beáta. A lányok épp a Feminát verték 4–0-ra” – sorolta.

Galéria

Vágó Attila a Vasas Femina vezetőedzője is volt, jelenleg a csapat technikai igazgatója

Fotó: Beliczay László

A csíkiak elnöke zárásként kiemelte, hogy Székelyföldön nincs elegendő szakképesítéssel rendelkező edző, ez pedig nem csak a Femina gondja, az FK is sokszor küszködik ezzel.

„Ezért felkértem Dusinszki Zoltánt, az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia igazgatóját, hogy ezentúl szakmai továbbképzőinkre, előadásainkra hívja meg tisztelettel a Vasas Femina edzőit, szakembereit is. Ami pedig az általam régóta ismert és tisztelt Székely Jánost, a Femina tulajdonképpeni vezetőedzőjét illeti: ha módja, lehetősége, szándéka van tanulmányait akár Romániában, akár Magyarországon elvégezni, forduljon hozzánk bizalommal.

Galéria

A Vasas Femina keretét főleg környékbeli kislányok alkotják

Fotó: Beliczay László

Idézet
Ha elfogadja tőlünk, költségeit az FK Csíkszereda fogja fedezni.

László Béla urat pedig ezúton tisztelettel meghívom Csíkszeredába: járjuk körbe együtt az akadémiát, nézzünk szét, majd asztalhoz ülve beszéljük meg az együttműködés lehetőségeit.

Idézet
Régóta ismerve őt, biztos vagyok benne: kezet fogunk nyújtani egymásnak és kibékülünk

– zárta állásfoglalását Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2023. november 17., péntek

Ghencea: nem magyarnak való vidék

Elkísérték a Lokálpatrióták, az FK Csíkszereda szurkolótáborának maroknyi csapatát bukaresti kiszállásukra a Médiatér közéleti hetilapjának, a Heti Hírmondónak a munkatársai, ahol egyáltalán nem várta őket barátságos fogadtatás.

Ghencea: nem magyarnak való vidék
Ghencea: nem magyarnak való vidék
2023. november 17., péntek

Ghencea: nem magyarnak való vidék

2023. november 15., szerda

Tiszta és világos: csak a magyar nyelvű felirat tilos

Miközben az FK Csíkszereda szurkolói nem használhatták magyar nyelvű felirataikat azzal az indokkal, hogy csak román nyelvű feliratok lehetnek a Bukaresti Steaua focipályáján, a Steaua angol nyelvű molinói senkit sem zavartak.

Tiszta és világos: csak a magyar nyelvű felirat tilos
2023. október 20., péntek

Sorozatos vereség az egyik oldalon, a dominancia keserű napja a másikon

Továbbra is nyeretlen a jégkorong Erste Ligában a Sportklub, a GYHK csütörtök esti meccse pedig büntetőkkel végződött, amit végül az újpestiek nyertek. De hogyan látják az edzők?

Sorozatos vereség az egyik oldalon, a dominancia keserű napja a másikon
2023. október 14., szombat

Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában

Szerbiával csap össze a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokság selejtező hetedik fordulójában, a budapesti Puskás Arénában. A mérkőzésre székelyföldről is sokan kiutaztak, többek közt kollégánk is.

Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában
Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában
2023. október 14., szombat

Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában

2023. október 09., hétfő

Gyergyói győzelem, csíki vereség – értékeltek a szakvezetők

Négygólos vereséget szenvedett vasárnap este a Csíkszeredai Sportklub Újpesten a jégkorong Erste Ligában, a Gyergyói Hoki Klub viszont nagyon fontos egygólos sikert aratott Dunaújvárosban. Így látták az edzők.

Gyergyói győzelem, csíki vereség – értékeltek a szakvezetők
2023. október 06., péntek

Kikapott a Sportklub és a GYHK is

Miskolcon játszott péntek este a Gyergyói Hoki Klub, a Csíkszeredai Sportklubot pedig a Ferencváros fogadta a Tüskecsarnokban. Ezúttal nem termett babér a vendégeknek, mindkét székelyföldi csapat vereséget szenvedett.

Kikapott a Sportklub és a GYHK is
Kikapott a Sportklub és a GYHK is
2023. október 06., péntek

Kikapott a Sportklub és a GYHK is

2023. május 25., csütörtök

Az érkezéstől a trófea magasba emeléséig – így hódította el a kupát a Sepsi OSK

Csapatkapitánya emberfeletti teljesítményének is köszönhetően újra elhódította a labdarúgó Román Kupa trófeáját a Sepsi OSK szerda este, miután büntetőpárbajban felülmúlta döntős ellenfelét, a Kolozsvári U-t. A mérkőzés képes krónikája következik.

Az érkezéstől a trófea magasba emeléséig – így hódította el a kupát a Sepsi OSK
2023. május 24., szerda

Amiben nincs vita: sportra pénzt nem adnak

Mit sem ér az utánpótlás-nevelésbe és sportinfrastruktúra fejlesztésébe fektetett pénz, ha az akadémiákról kikerülő több száz képzett sportoló számára szűk a mozgástér. A magántőkén és az önkormányzatokon a sor, hogy beszálljanak a finanszírozásba.

Amiben nincs vita: sportra pénzt nem adnak
2023. május 19., péntek

Mind lehet stratégia, ha nincs anyaországi támogatás

Addig lehet stratégiákat kidolgozni és ezekről hosszasan beszélni a határon túli rendszerben, amíg az anyaországból érkezik a támogatás – adta meg az alaphangját Szondy Zoltán annak a beszélgetésnek, amelyen a székelyföldi sportfejlődésekről beszélgettek.

Mind lehet stratégia, ha nincs anyaországi támogatás
2023. március 29., szerda

Idegengyűlölő, magyarellenes megnyilvánulások Bukarestben

Újabb idegengyűlölő megnyilvánulásokról, köztük magyarellenes skandálásokról és feliratokról számolt be szerdán a kedd esti bukaresti Románia-Fehéroroszország Eb-selejtezőről tudósító román sportsajtó.

Idegengyűlölő, magyarellenes megnyilvánulások Bukarestben
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM