Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Újabb feliratokat kifogásol a magyarellenes feljelentő

Bíró Blanka 2019. március 22., 11:52
HIRDETÉS

Újabb két sepsiszentgyörgyi intézmény feliratozását kifogásolja Dan Tanasă. A „hivatásos feljelentőként” emlegetett bloggert értesülésünk szerint a Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának székházán, valamint a Tamási Áron Színház épületének homlokzatán található feliratok zavarják.

Fotó: Beliczay László

Tanasă azt kifogásolja, hogy a román és a magyar felirat mindkét esetben egymás mellett található, holott szerinte a magyar szövegnek a román alatt kellene lennie. Úgy tudjuk, mindkét esetben előzetes panasszal élt,

a gyakorlata szerint ha nem cserélik le a feliratokat, akkor feljelentést fogalmaz meg.

A panaszról Cziprián-Kovács Loránd egyetemi docens, a kihelyezett tagozat tanulmányi igazgatója is beszámolt a közösségi oldalon. „Na, mivel szórakozik a magyarok kedvenc jelentgetője? A BBTE sepsiszentgyörgyi cégérével! Mi bántja? Az, hogy a román és magyar nyelvű feliratok egy szinten vannak” – írja az igazgató bejegyzésében. A kihelyezett tagozat vezetői Kolozsvárra továbbították a beadványt.

HIRDETÉS

Egyébként mindkét intézmény homlokzatán úgy szerepel a kétnyelvű felirat, hogy románul kezdődik, majd a név után magyarul folytatódik: Teatrul Tamási Áron Színház, valamint Universitatea Babeș–Bolyai Tudományegyetem.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke korábban elmondta, rengeteg ügy van folyamatban, amit a hivatásos feljelentő kezdeményezett, aki szerinte „a vesztünket kívánó láthatatlan rendszer látható figurája”. Az elmúlt tíz évben Kovászna Megye Tanácsához közel kétszáz kérést vagy közigazgatási panaszt fogalmazott meg, illetve tizenöt pert indított.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS