HIRDETÉS

Pénzidomár: remekeltek az udvarhelyi iskolák

Dósa Ildikó 2016. november 24., 13:49 utolsó módosítás: 2016. november 25., 11:24

Előkelő helyen végeztek a székelyudvarhelyi gimnáziumok diákjai az erdélyi középiskolásoknak meghirdetett V. Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedőn. Az online fordulót követő csíkszeredai döntőben második helyen végzett a Tamási Áron Gimnázium H.E.T.Z. nevű csapata, harmadik és negyedik pedig a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium Eur-Ász, illetve Re-fillér csapata lett.

A döntőbe jutott tizenkét csapatnak a Hargita Gyöngye Rt. valós problémájára kellett megoldásokat kidolgoznia és bemutatnia javaslatait először a szakmai zsűri, majd az összes részvevő előtt a Sapientia EMTE aulájában.

A Gimit képviselő, 12. B osztályos Kálmán Hajnal, Jakab Eszter, Barabási Tamás és Szász Zalán nagy reményekkel indult a vetélkedőre, mivel a győztesnek járó vándorkupát tavaly is a Tamási Áron Gimnázium Nash Equilibrium csapata nyerte – tudtuk meg Dimén-Varga László felkészítő tanártól. Bár a H.E.T.Z. frappáns válaszait és bemutatóját az összesített zsűri is pozitívan értékelte, ez csak a második helyhez volt elegendő.

A Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumból három csapat nevezett be a vetélkedőre, és kettő tovább is jutott a döntőbe – közölte Lőrincz Edit felkészítő pedagógus. Nehézséget jelentett, hogy a három tizenkettedikes és egy tizenegyedikes diákból álló Eur-Ászok (Tréfán Orsolya, Becski Anna, Bardóczi Beáta, Kiss Mihály), valamint a tizenegyedikes tanulókból álló Re-fillér (Csoma Zsuzsa, Imre Krisztián, Kacsó Péter, Farkas Tamás) ugyanahhoz a zsűrihez kerültek, így egymás vetélytársai lettek.

„Nagyon szép volt, ahogyan vetélytársakként is drukkoltak egymásnak. Erre a zsűri és a többi pedagógus is felfigyelt” – mesélte Lőrincz. „Büszkék vagyunk arra, hogy a versenyben a közgazdasági szakközépiskolákat is magunk mögött hagytuk, ez mind nekünk, mind a Giminek nagy eredmény” – tette hozzá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS