HIRDETÉS

Udvarhelyiek is jelen voltak a 10. Ifjúsági Üzleti Programon

2010. augusztus 09., 16:11

Múlt héten zajlott Csíkszeredában a 10. Ifjúsági Üzleti Program, mely idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az egyhetes intenzív képzésre a megye több településéről érkeztek résztvevők, XI. és XII. osztályos diákok, idén első ízben székelyudvarhelyiek is.

A programnak, melyet Csík Terület Ifjúsági Tanácsa szervezett, a közgazdasági képzések mellett egyik legfontosabb célja, hogy minél több diákot bevonjon Székelyudvarhely zónájából is, tájékoztatott André Zsuzsánna, a CSTIT sajtóreferense.

A program keretében nemcsak az üzleti és közgazdasági alapismeretek átadására törekedtek az előadók, hanem az emberi értékek fontosságának felismerésére, a csapatmunkára nevelésre, valamint a társadalmi felelősségvállalásra is igen nagy hangsúlyt fektettek. Így az előadások és műhelymunkák után csapatösszerázó floor ballon, közös bográcsozáson és gitáresten vehettek rész a diákok. Harmadik nap a program résztvevői egy 18 árva gyerekeket befogadó és nevelő családi házba látogattak el, ahova az általuk készített ajándékok mellett vidám dalokkal is készültek, és a közös éneklés örömében töltötték együtt az estét. Az eddigi években inkább a csíki fiatalok jelentkeztek a programra, de idén a megye több településéről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról és Székelyudvarhelyről is voltak négyen.

Szintén pozitív változás az előző évekhez viszonyítva, hogy a részt vevő előadóknak és diákoknak ebédet tudtak biztosítani a székelyudvarhelyi Dr. Verestóy Attila Alapítvány jóvoltából.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS