Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Székelyföldi látványosság a szuper biztonságos új román útlevélben

Székelyhon 2019. január 14., 09:46 utolsó módosítás: 2019. január 14., 09:49
HIRDETÉS

Szinte lehetetlen hamisítani az új román útlevelet – írja az Agerpres hírügynökség Mirel Toancă, az országos útlevél-igazgatóság vezetőjének hétvégi közlésére hivatkozva.

Archív Fotó: Thomas Campean

„Az új úti okmányok olyan biztonságtechnikai elemekkel készülnek, amelyek szinte lehetetlenné teszik hamisításukat. Az útlevél minden lapja egy-egy romániai turisztikai objektum vagy műemlék stilizált rajzát, köztük a Gyilkos-tót, a Duna-deltát vagy Segesvár látképét tartalmazzák. Ezzel a dokumentummal egy lépést teszünk a jövő felé” – hangoztatta Toancă.

A biztonsági elemek közé tartoznak a stilizált rajzok, a mikroszövegek, a különböző nyomtatási technikák és változó optikai elemek, illetve néhány

nanotechnológiai megoldás.

„A biztonsági elemek egy része szabad szemmel is látható, másik részük azonban csak különleges technikával ellenőrizhető. Ugyanakkor különböző típusú biztonsági tintákat használunk, vízjelet és fémszálat, háromszínű zsinórt, amelyből az egyik fluoreszcens. A lapokba fluoreszcens fémszálat fűztünk, amely a ráeső ultraibolya sugárzásban három színben, vörösben, sárgás-zöldben és kékben csillog” – részletezte Toancă, aki hozzátette, az úti okmányok ára nem változik.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS