HIRDETÉS

Nem akarta kínozni az állatot – állítja az autó sofőrje

Barabás Hajnal 2018. június 26., 17:38 utolsó módosítás: 2018. június 26., 18:24
HIRDETÉS

Óriási felháborodást keltett a közösségi oldalakon terjedő videofelvétel, amelyen egy járműhöz kötött kutyát vonszolnak Csíkszentkirályon. A rendőrség azonosította az autó vezetőjét, akivel mi is beszéltünk.

Kutyáját hurcolta Csíkszentkirályon az úton egy helybéli kisteherautójához kötve. Eljárás indult ellene

Hivatalból indított eljárást a rendőrség kedden, miután az intézménynek többen is eljuttatták az E578 jelzésű európai út csíkszentkirályi szakaszán készült felvételt, amelyen egy sofőr Volkswagen Transporter típusú járművének vonóhorgához kötve egy kutyát vonszol.

HIRDETÉS

Megkerestük a jármű sofőrjét, aki nehezen értelmezhető magyarázattal szolgált tettére. Mint mondta,

a kutya elszökött a háztól, reggel találták meg a falu másik felében. Az apósa érte ment, de a kutya megharapta.

„Ezért átjött hozzám, hogy menjünk érte a kicsi teherautómmal, hogy azzal szállítsuk haza, de újra nekimordult, és nem tudtuk az autóba betenni. Mivel egy kilométert kellett volna megtegyünk a házig, az a szerencsétlen ötletünk támadt, hogy a kocsi után kössük, lassan hazamenjünk vele, és otthon leoldjuk” – taglalta az ő változatát az autó vezetője. Hozzátette, nem tudja, milyen okból esett el a kutya az utolsó 5–10 méteren, hiszen lassan ment, a vészjelzőket is bekapcsolta.

Nem vettem észre, hogy a kutya elesett. Aki utánam jött és videózott, ahelyett hogy szólt volna, hogy baj van, neki fontosabb volt, hogy filmezzen. Amikor jeleztek nekem, megálltam. A kutya ugyan megsérült, de magához tért, most jól van

– fűzte hozzá. Az eset kapcsán járt náluk a rendőrség, az állatvédők is lefényképezték, hogy rendben van-e az állat, a helyi állatorvos is tanúsítványt állított ki az állapotáról. Hangsúlyozta, hogy nem a kínzás volt a célja, hanem egyszerűen csak haza akarta szállítani az állatot.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az esettel kapcsolatosan a megkeresésünkre elmondta, hivatalból eljárást indítottak az autóvezető ellen állatkínzás miatt a 2004-ből származó 205-ös számú, az állatvédelemre vonatkozó törvény alapján. Hozzátette, még folyik a nyomozás az ügyben. Egyébként a Hargita Megyei Ügyészség dönt arról, hogy emelnek-e vádat ellene.

Az ilyen esetekben a jogszabályok szerint bírsággal, vagy súlyos esetben akár börtönbüntetéssel is sújthatják az elkövetőt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS