HIRDETÉS

Négy korcsolyapálya Marosvásárhelyen

Fancsali Attila 2010. november 16., 15:42 utolsó módosítás: 2010. november 16., 17:11

Idén négy helyszínen hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek a marosvásárhelyiek: a város központjában, a Víkendtelepen, a Ligetben, valamint a Somostetőn. A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal csütörtökön kezdi meg a Színház téri korcsolyapálya felállítását.

Fotó: unknown

A hivatal közterületekért felelős osztályának vezetője, Mircea Moldovan megkeresésünkre elmondta: csütörtökön látnak hozzá a Színház téri korcsolyapálya felállításához. „600 négyzetméter lesz a területe, és az a téren zajló munkálatok miatt idén közelebb kerül a buszmegállóhoz. Az, hogy mikortól vehetik birtokukba a sportág kedvelői, főként az időjárástól függ, de mi azt szeretnénk, ha december elsejétől már technikailag készen állna. A tervek szerint a karácsonyi díszkivilágítás bekapcsolásával egy időben nyitnánk meg hivatalosan” – mondta Moldovan.

Ugyanannyit kell fizetni

Az árak a tavalyihoz képest nem változnak. A belépésért továbbra is 8 lejt, míg a korcsolya-bérlésért 12 lejt kell fizetni. „Azért kerül 12 lejbe a kölcsönzés, hogy így ösztönözzük az embereket arra, hogy vásároljanak korcsolyát” – mondta az osztályvezető. 2010 január végéig több mint 15.000 marosvásárhelyi vette igénybe a korcsolyapályát. Moldovan hozzátette, ebben az idényben a Somostetőn is szeretnének kialakítani egy pályát a gyerekek számára, ahol „idén is üzemeltetjük a szánkópályát, amelyen sízni is lehet” – mondta.

A Víkendtelep ügyvezető igazgatója, Ioan Cârcu közölte, ha legkevesebb öt egymást követő napon mínusz 10 fok alá csökken a kinti hőmérséklet, akkor a csónakázónál is kialakítják a természetes jégpályát.

Ha lesz pénz, megnyílik a fedett műjégpálya

Horaţiu Cioloboc, a Maros Sportklub igazgatója elmondta: lehetséges, hogy az ünnepekre megnyitják a fedett műjégpályát. „Áprilisban a tanügyminisztérium kiutalt számunkra 5,5 millió lejt, amit szeptemberben kaptunk meg ténylegesen, így hozzáláttunk a munkálatokhoz. Nemrég értesítettek, hogy további ötmilliót kapunk. Ha ez a pénz időben megérkezik, akkor le tudjuk zárni a Román Televízió marosvásárhelyi stúdiója felőli oldalát, és üzembe helyezhetjük a létesítményt” – közölte Cioloboc.

Hozzátette: még további 1,5–2 millió euró kellene a munkálatok teljes befejezéséhez. „A lelátók székeire, az öltözők berendezésére, az elektromos eredményjelző táblára, a műjég betakarására szolgáló speciális védőburkolatra további pénzre lesz szükség. Utóbbinak köszönhetően akár kosár-, kézilabdameccset, koncertet is lehet majd itt szervezni” – mondta. Amikor elkészül, az igazgató szerint a marosvásárhelyi lesz Kelet-Európa legmodernebb hasonló jellegű létesítménye.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS