Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Nagy kapacitású szivattyút vásároltak Sepsiszentgyörgyön árvízvédelmi célból

Bíró Blanka 2019. augusztus 26., 18:57 utolsó módosítás: 2019. augusztus 26., 19:09

Az árvízvédelmi intézkedések részeként nagy kapacitású vízszivattyút vásárolt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A felszerelést azokban a városrészekben használják majd az intézmény munkatársai, ahol a csatornahálózat nem bírja el az esőzések miatt lezúduló vízmennyiséget, vagy ahol nincs kiépített csatornahálózat.

Nagy kapacitású szivattyút vásároltak Sepsiszentgyörgyön árvízvédelmi célból
galéria
Takarítják a Debren-patak medrét Fotó: Vargyasi Levente

Az újonnan beszerzett szivattyú gyorsan nagy mennyiségű vizet tud felszívni, percenként elérheti a kilencezer litert.

Szintén az árvízvédelmi intézkedések részeként, július óta zajlik a patakok medrének tisztítása a városban. A Tega Rt. köztisztasági vállalat munkatársai jelenleg a Gát utcában, a Debren-patak mentén dolgoznak, vágják a növényzetet és összeszedik a szemetet. A Debren-patak után sor kerül a Szemerja-patak medrének kitakarítására is. A munkálatokat szeptember végéig befejezik.

A helyi képviselő-testület idén tavasszal többéves árvízvédelmi stratégiát fogadott el Bálint József néppárti képviselő javaslatára. A párt városi szervezete előtanulmányt készített a megelőző intézkedésekről. A 2010-es, illetve a tavalyi nyár folyamán bekövetkezett áradások tapasztalataira alapozva

a város területén tizenkét problémás helyszínt azonosítottak be.

A stratégiában a megoldandó feladatokat is felleltározták, az esővíz-elvezetést, a vízelvezető árkok kialakítását, a patakmedrek, átereszek kitakarítását, helyenként pedig tartályos esővízcsatornára van szükség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat