Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

2023. július 22., 19:022023. július 22., 19:02

2023. július 22., 19:062023. július 22., 19:06

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Négy éve – amióta a helyi vezetőink totojázásának következményeként kiengedtük a szellemet a palackból – csak pofonokat és megaláztatást kaptunk Úzvölgye kapcsán. Ezzel nyilván nem mondtunk semmi újat, azt viszont talán mi sem hittük, hogy

az éjszaka leple alatt eltávolított ötven betonkereszt után „ajándékba” kapott százötven fakereszttől fellelkesült és magasabb sebességbe kapcsolt Calea Neamului és Frăția Ortodoxă nevű szélsőséges szervezet tagjai Tusványoson azt kapják, amit megérdemelnek.

korábban írtuk

Zászlókkal, molinóval próbáltak bejutni Tîrnoveanuék Orbán Viktor előadására, sikertelenül
Zászlókkal, molinóval próbáltak bejutni Tîrnoveanuék Orbán Viktor előadására, sikertelenül

Számos hatósági járművel rendőrök és csendőrök tucatjai vannak jelen Tusnádfürdőn szombat reggel óta a ortodox templom szomszédságában. A hatóságok a Nemzet Útja és az Ortodox Testvériség nacionalista szervezet tagjaira „várnak”.

Igen, mindenkinek azt, ami jár! Kordon járt nekik, mivel gyűlöletet kelteni és provokálni jöttek Tusnádfürdőre.

Csendőrségi sorfal járt nekik, mivel ennek az országnak a tisztességes állampolgárait, a romániai magyarokat jöttek ismételten „rendre utasítani”, kioktatni, helyre tenni.

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség – élén annak vezetőjével, Dan Iamandival – azonban ezúttal határozottan jelezte: eddig és ne tovább! Az említett két szervezet tagjainak szombaton

a tusnádfürdői Olt-hídig terjedt ki a magyargyűlölete, azt a demarkációs vonalat azonban nem léphették át.

Kaptak is érte hideget és meleget a sorfalt álló csendőrök, ők azonban végezték a munkájukat, megakadályozva a rendbontást.

korábban írtuk

A tusványosi provokátorok útja az ortodox templomtól a sikertelen bejutásig
A tusványosi provokátorok útja az ortodox templomtól a sikertelen bejutásig

Kiváló munkát végeztek a rendvédelmi szervek, akik megakadályozták, hogy a „békés szándékkal”, zászlókkal és molinókkal érkezett nacionalista szervezetek bejussanak szombat délelőtt Tusványos területére.

Szombaton büszke vagyok a hargitai csendőrségre és rendőrségre, mert végre azt éreztem, hogy ebben az országban nincsenek első- és másodrangú állampolgárok.

Amilyen gyászos forgatókönyvekkel indult ez a nap, épp annyira jól zárul; reménykedjünk abban, hogy ez a nap egy valami újnak, jobbnak, emberibbnek a kezdete.

4 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Kocsis Károly

Kocsis Károly

A stílus maga a jelölt, avagy önkéntes népvezérek viszonyulása az anyanyelvhez

A baj akkor kezdődik, amikor valaki önként, amolyan hályogkovács-módra közszereplést vállal, és a közösségi oldalán (hol máshol?) kiütköző stílusából az anyanyelve iránti ijesztő igénytelenség köszön vissza.

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a „tarzani” gyorshajtók miatt. Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Kozán István

Kozán István

Együttérzek az oktatókkal

Tíz esztendővel ezelőtt játszi könnyedséggel tartottam meg az újságírói munkáról szóló ötven perces előadást az általános iskolásoknak. Minap a húsz perc is nehezen jött össze.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!