Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Minden nap egyre többen igénylik az otthoni beteggondozást

Barabás Orsolya 2020. március 27., 22:07

Nem függesztette fel tevékenységét a Gyulafehérvári Caritas otthoni beteggondozó szolgálata. A gyergyószéki gondozók továbbra is végzik munkájukat, és igyekeznek enyhíteni a járvány okozta helyzet nehézségein.

Minden nap egyre többen igénylik az otthoni beteggondozást
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Gyulafehérvári Caritas

„A Caritas otthoni beteggondozó szolgálat elsődlegesen ágyhoz, házhoz kötött betegek számára nyújt megoldást. A jelenlegi helyzetben főként azokat az idős embereket látjuk el, akik nélkülünk nehezen boldogulnának.

Az utóbbi napokban megnövekedett a kórházi kibocsátások száma, a legtöbb beteget hozzánk irányítják, akiknek még valamilyen ellátásra van szükségük.

Ezekben az esetekben a szakorvos által előírt kezeléseket végezzük” – részletezte Nagy-György Edit gyergyói csoportvezető.

Gyergyószentmiklóson jelenleg közel 40 beteget látnak el az otthonában, és a környező hét település is hozzájuk tartozik.

Gyergyószéken naponta növekszik az ellátottak száma.

„Ezek az ellátottak idős, 65 év fölötti személyek. Tevékenységünk elsősorban az alapápolás, mosdatás, pelenkázás, étkeztetés, napi egy tál meleg étel szállítása a gyergyószentmiklósi szeretetkonyháról, bevásárlás, gyógyszerfelíratás, emellett van természetesen a szakápolás is, amikor az orvos által javasoltakat végezzük mi el. Minden településen az önkormányzatokkal folyamatos a kapcsolattartás, naponta egyeztetünk az új esetekről, ötletelünk, és közösen keressük a megoldásokat” – hangsúlyozta a Gyulafehérvári Caritas otthoni beteggondozó szolgálatának gyergyói csoportvezetője, aki elárulta, jövő héttől a Caritas Vidékfejlesztés jóvoltából rendszeresen joghurtot is juttatnak az ellátottaknak.

Az otthoni beteggondozással foglalkozók a jelenlegi helyzetben fokozottan odafigyelnek a kézmosásra, a maszk, kesztyű használatára, és igyekeznek a beteg otthonában kialakítani a mindkét fél számára legbiztonságosabb körülményeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat