Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Barabás Orsolya 2020. március 27., péntek

Minden nap egyre többen igénylik az otthoni beteggondozást

Nem függesztette fel tevékenységét a Gyulafehérvári Caritas otthoni beteggondozó szolgálata. A gyergyószéki gondozók továbbra is végzik munkájukat, és igyekeznek enyhíteni a járvány okozta helyzet nehézségein.

Barabás Orsolya 2020. március 26., csütörtök

Látogatási tilalom az öregotthonban

Látogatási tilalom van a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában, idegen személy nem léphet be az épületbe, a hozzátartozók telefonon érdeklődhetnek szeretteik hogylétéről.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2020. március 18., szerda

Nem üzemel tovább a gyergyószentmiklósi műjégpálya

A sátortetős jégpálya jegének olvasztása már múlt héten elkezdődött, a nagy műjégpályát pedig szerdától zárták be Gyergyószentmiklóson.

Barabás Orsolya 2020. március 04., szerda

Magbörzét szerveznek Gyergyószentmiklóson

Magbörzét tartanak szombaton Gyergyószentmiklóson, ahol a vásár és cserebere mellett előadásokat is hallgathatnak a résztvevők.

Barabás Orsolya 2020. február 25., kedd

Ismét lehet jelentkezni lovas terápiára Gyergyószentmiklóson

Hatodik éve foglalkozik lovas terápiával, illetve fejlesztéssel a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány. Egy év kihagyás után ismét lehet jelentkezni a Megtartó lóerő címet viselő foglalkozássorozatra.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2020. február 24., hétfő

Góga Attila: az első találkozó a legnehezebb

Sikeres időszakot tud maga mögött a Gyergyói Hoki Klub, veretlenül zárta a jégkorong Erste Liga középszakaszát, az alsóház élén végezett. A piros-fehérek a Brassói Coron elleni negyeddöntőre készülnek. A csapatkapitány, Góga Attila abban bízik, elérik a célt és továbbjutnak.

Barabás Orsolya 2020. február 20., csütörtök

A fiatalabb korosztályt is megszólítja a gyergyószentmiklósi könyvtár

Tudatos könyvek felé fordulást tapasztaltak a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban az elmúlt évben. Több olyan korosztály is van, akik rendszeres olvasók és folyamatosan kölcsönöznek ki könyveket. Emellett 2019-ben hatvan rendezvényt is szervezett az intézmény.

Barabás Orsolya 2020. február 20., csütörtök

Gyergyói tájékoztató fórumok a mezőgazdasági támogatások témájában

Idén március 2. és május 15. között tehetik le a gazdák az egységes mezőgazdasági támogatáskérelmeket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél. Ezt megelőzően jövő héten minden Gyergyó-medencei településen tájékoztató fórumra várják az érdekelteket.

Barabás Orsolya 2020. február 15., szombat

Kiemelt figyelmet kaptak a betegek világnapján

Három helyi intézmény lakóit, foglalkoztatottjait szólította meg játékos, szórakoztató programokkal a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt a betegek világnapja részeként szombaton.

Barabás Orsolya 2020. február 14., péntek

Kétkerekű suli Gyergyószentmiklóson

Balesetmegelőzési előadást és gyakorlati ismertetőt tartottak pénteken a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolában a magyarországi Safety Hungary képviseletében érkező fiatal szakemberek. Céljuk megtanítani a gyermekeket biztonságosabban, óvatosabban közlekedni.

Barabás Orsolya 2020. február 12., szerda

Látogatási tilalom a gyergyószentmiklósi kórházban is

A gyergyószentmiklósi kórházban is bevezették a látogatási tilalmat – tájékoztatott Ferenczy István, az intézmény vezetője.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2020. február 10., hétfő

Farsangvégi programokra hívják a gyergyóiakat

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ színes programokat kínál a farsang utolsó két hetében. Gyermekek és felnőttek egyaránt találnak kedvükre valót az ajánlatban, ráadásul a Gyergyói-medence több településén is lesznek rendezvények ebben az időszakban.

Barabás Orsolya 2020. február 07., péntek

Színes zsákokat kaptak a magánházban élők

Tájékoztatót és szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges zsákokat juttatott el a gyergyószentmiklósi magánházakban élőkhöz az RDE Harghita Kft. A hulladékelszállítással és -feldolgozással megbízott szolgáltató célja, hogy csökkentse  a szemétmennyiséget az újrahasznosítással.

Barabás Orsolya 2020. február 06., csütörtök

Új eszközök a jégen és a gyepen

A gyergyószentmiklósi műjégpályán múlt hét végén rendezett hokimeccs szünetében már láthatta a közönség működés közben a nemrég beszerzett elektromos jéggyalut, de emellett számos felszerelést, berendezést vásárolt a Városi Sport Klub.

Barabás Orsolya 2020. február 06., csütörtök

Elkezdődött a lovak kötelező vérvizsgálata

Csütörtökön reggel elkezdődött a lovak kötelező vérvizsgálata és lépfene elleni oltása Gyergyószentmiklóson, a körzeti állatorvosi rendelő udvarán. Legutóbb két évvel ezelőtt azonosítottak kevésvérűséggel fertőzött lovat a városban, ahol évről évre csökken a lóállomány.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2020. január 31., péntek

Beszakadt a lépcsőházak közötti átjáró egy része

Sokak által használt átjáró szakadt be a napokban Gyergyószentmiklóson, a Virág lakótelep 21-es számú tömbházának B lépcsőházában. A keletkezett mély gödör veszélyes, hiszen, aki nem veszi észre, könnyen beleeshet. Az önkormányzat átmenetileg orvosolta a problémát.