Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Barabás Orsolya 2020. január 24., péntek

Gyergyószentmiklóson is megünnepelték az RMDSZ 30 éves születésnapját

Gyergyószentmiklóson, a művelődési központ színháztermében ünnepelték meg az RMDSZ fennállásának 30. születésnapját pénteken este. A kultúrműsorral egybekötött eseményen jelen volt többek között Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is.

Barabás Orsolya 2020. január 20., hétfő

Ahol a templomban bújócskáznak a gyermekek

Kibővítik a Gyergyószentmiklós felszegi részén 2018 őszén indított óvodát, hogy két csoportban járhassanak a gyermekek.

Barabás Orsolya 2020. január 15., szerda

Jégvirág meglepetésdalokkal: érkezik a No Sugar második nagylemeze

Várhatóan már január végén kezünkbe vehetjük a gyergyószentmiklósi No Sugar együttes második nagylemezét. A hanghordozón található dalok közül már többet is ismer a közönség, de lesznek meglepetések. Idén lemezbemutató koncertekre készül a zenekar.

Barabás Orsolya 2020. január 13., hétfő

Mesefüzért mutatnak be a gyergyószentmiklósi színházban

Legújabb gyerekelőadását pénteken, 17 órától mutatja be a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. A Lázár Ervin nyomán készült, A Négyszögletű Kerek Erdő című mesefüzért családi programként ajánlják, majd jövő héten bérletrendszer keretében is játsszák.

Barabás Orsolya 2020. január 10., péntek

Évről évre kevesebben igényelnek fűtéstámogatást Gyergyószentmiklóson is

A 2019. november 1. és 2020. március 31. közötti fűtésidényre továbbra is lehet igényelni támogatást. A kritériumok és a jövedelemhatárok sem változtak évek óta, éppen ezért folyamatosan tapasztalható, hogy kevesebben nyújtanak be kérést Gyergyószentmiklóson.

Barabás Orsolya 2020. január 07., kedd

Gyergyószentmiklóson csak január 13-tól lehet fizetni a helyi adókat és illetékeket

A héten még nem lehet kifizetni a helyi adókat és illetékeket Gyergyószentmiklóson, de január 13-tól hétfőn, kedden és csütörtökön 8 és 15, szerdán 8 és 18, pénteken pedig 8 és 13 óra között várják a lakosságot a Fürdő utcai intézményben.

Barabás Orsolya 2020. január 07., kedd

Önként, vagy büntetéssel együtt, de mindenképp be kell adatni a veszettség elleni oltást

A kutyákat és macskákat évente egyszer kötelező beoltatni veszettség ellen. A jelenlegi oltáskampány tavaly év végén kezdődött és február 15-éig tart, addig minden chippel rendelkező állatot immunizálni kell.

Barabás Orsolya 2019. december 26., csütörtök

A Négyszögletű kerek erdőt mutatja be a Figura Stúdió Színház

Január 17-én mutatja be legújabb előadását a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. A Lázár Ervin: Négyszögletű kerek erdő című műve alapján készült darab elsősorban gyerekeknek szól, de családi programként ajánlják.

Barabás Orsolya 2019. december 21., szombat

Egy kisvárosnak is hatalmas ereje van, ha összefogásról van szó

Hatodik alkalommal indították négy héttel ezelőtt útjára az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű adománygyűjtő akciót Gyergyószentmiklóson. Szombaton délután a kezdeményezés záróünnepségén a szervezők a számadás és a hála szavait fogalmazták meg.

Barabás Orsolya 2019. december 20., péntek

Kedvezménykártyát igényelhetnek a nagycsaládosok

Nagycsaládosok számára hoznak létre kedvezménykártyát Gyergyószentmiklóson. A csütörtöki tanácsülésen elfogadott határozat értelmében ezt a legalább háromgyermekes családok igényelhetik.

Barabás Orsolya 2019. december 19., csütörtök

Közel egy lejjel emelték a szemétszállítás díját Gyergyószentmiklóson

Jövő évtől tonnánként 80 lejt kell fizetni a hulladéklerakásért. Ezt a pluszköltséget a lakosság is megérzi, a gyergyószentmiklósi önkormányzati képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén jóváhagyta a szemétszállítás díjának növelését.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2019. december 19., csütörtök

Simon László barlangimentő kapta az Önzetlenség Díjat

A Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat éves kiértékelőjén adták át Hargita Megye Tanácsának Önzetlenség Díját kedden. A kitüntetést Simon László, a Gyilkostó Adventure Egyesület elnöke vehette át Csíkszeredában. 

Barabás Orsolya 2019. december 19., csütörtök

Jótékonyság: lepjen meg valakit egy színházi estével

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház karácsony közeledtével útjára indította a szabadjegyakció elnevezésű kezdeményezését. Ennek célja, hogy azok a személyek is eljuthassanak színházba, megtekinthessenek egy előadást, akiknek egyébként nincs erre lehetőségük.

Barabás Orsolya 2019. december 10., kedd

Adventi könyvvásárt tartanak a gyergyószentmiklósi könyvtárban

Első alkalommal rendez adventi könyvvásárt a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár. Az intézmény emeletén 330 különböző kötetből lehet válogatni, nagyon széles a kínálat, ráadásul kézműves termékeket is vásárolhatnak az érdeklődők naponta 9 és 17 óra között.

Barabás Orsolya 2019. december 05., csütörtök

Kisné Portik Irén néprajzkutató lett Gyergyószentmiklós díszpolgára

A Szent Miklós Napok egyik ünnepélyes rendezvénye a dísztanácsülés, amelyen ezúttal is számos elismerést adtak át. A díszpolgári címet Kisné Portik Irén néprajzkutatónak ítélték oda, aki a nemzet iránti elkötelezettsége mellett felbecsülhetetlen értékű munkát végzett.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2019. december 03., kedd

Még idén elkészül a gyergyói tanuszoda tetőszerkezete

Jelenleg a vasazási, alapozás-erősítési munkálatokkal dolgoznak a gyergyószentmiklósi épülő tanuszodánál, de a tervek szerint még idén elkészül a megrendelt tetőszerkezet, és amint megérkezik, azt is igyekeznek a helyére rakni.