Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Barabás Orsolya 2019. november 20., szerda

Négy év után lehet újra oktatás a Csodavilág épületében

2016 júliusában kezdték el a bővítési munkálatokat a gyergyószentmiklósi Csodavilág Napközi Otthonban. A nyertes pályázatban az szerepelt, hogy többek között beépítik az intézmény tetőterét, megnagyítják az ebédlőt. A kivitelezés során azonban nem várt problémák kerültek felszínre.

Barabás Orsolya 2019. november 19., kedd

Rászorulóknak gyűjtenek Gyergyószentmiklóson

Újra megszervezik az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű jótékonysági akciót, amelynek korábbi kiírásai során több mint ezer gyergyószentmiklósi embernek varázsolták szebbé a karácsonyi vagy húsvéti ünnepét.

Barabás Orsolya 2019. november 08., péntek

Beüzemelik a gyergyói térség kisiskolásait kiszolgáló sátortetős jégpályát

Az enyhébb időjárás miatt még nem üzemelték be a gyergyószentmiklósi sátortetős műjégpályát, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy jövő héttől már rajtolhasson a korisuli program a gyergyói térség kisiskolásai számára is. A tervek szerint hamarosan családos közkorcsolyázásnak is helyet adnak a ballonpályán.

Barabás Orsolya 2019. november 04., hétfő

Még mindig vezetőt keresnek a Gyervíz élére

Ismét meghirdették az igazgatói állást a Gyervíz ivó- és szennyvízszolgáltató vállalat élére, a jelentkezési határidő november 18. 

Barabás Orsolya 2019. október 29., kedd

Rendkívül népszerű a székelyföldi gazdaságfejlesztő program Gyergyóremetén

Nagyon sok gyergyószéki gazda élt a lehetőséggel, miután a Pro Economica Alapítvány május végén közzétette a székelyföldi gazdák által igénybe vehető pályázati kiírását. Gyergyóremetéről több mint százan igényelték a vissza nem térítendő támogatást. 

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2019. október 26., szombat

Kamrabörze: a házi készítésű finomságok csereberéje

Eljött a betakarítás, a kamra, pince feltöltésének ideje. Előkerülnek a régi „titkos” családi receptek, a kerti termények kincsekké alakulnak, amikből falatozni lehet a téli hónapokban. Szombaton Gyergyószentmiklóson Kamrabörzét tartanak: házi készítésű finomságokat, kozmetikumokat lehet csereberélni.

Barabás Orsolya 2019. október 25., péntek

Új úton közlekedhetnek a gyergyóalfalvi gazdák

Hat és fél kilométer erdei utat aszfaltoztatott le és további két kilométert építtetett ki a gyergyóalfalvi önkormányzat egy másfél millió eurós pályázatnak köszönhetően. Az ünnepélyes átadóra mezőgazdasági gépekkel vonultak ki a környékbeli gazdák.

Barabás Orsolya 2019. október 23., szerda

Önkéntes csapatösszerázó fiataloknak Gyergyószentmiklóson

Töltődj fel! csapatépítőt, összerázót rendeznek 8–12. osztályosok számára Gyergyószentmiklóson. A háromnapos program célja, hogy a fiatalokat bevonják különböző rendezvények szervezésébe, megismerjék, milyen előnyei vannak az önkéntes tevékenységnek és a csapatmunkának.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2019. október 17., csütörtök

Kiskunfélegyháziak szakmai gyakorlatoznak Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklóson tölti háromhetes szakmai gyakorlatát harminc kiskunfélegyházi szakközépiskolás tanuló. Különböző szakterületeken ismerkednek az itteni munkakörülményekkel, ugyanakkor bebarangolják a környéket, a várost.

Barabás Orsolya 2019. október 16., szerda

Takarítási akciót szerveztek a téglagyári romáknál

A gyergyószentmiklósi önkormányzat egy évben kétszer szokott nagyszabású takarítási akciót szervezni a Kárpátok és a Téglagyár utcában lakó romákkal közösen, de idén ez elmaradt, így jelentősen felhalmozódott a hulladék.

Barabás Orsolya 2019. október 15., kedd

Amikor a színművészet találkozik a képzőművészettel

Manapság sokan készítenek online fotókollázsokat, de valószínűleg kevés embernek jut eszébe, hogy kézzel, papírdarabokat ragasztgatva alkosson például színházi kollázst. Gyergyószentmiklóson, a 13. Nemzetiségi Színházak Kollokviumán erre is van lehetőség, hiszen bárki bekapcsolódhat a kollázskészítő workshopba.<

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2019. október 12., szombat

Elkezdődött a Nemzetiségi Színházi Kollokvium

Elkezdődött a a 13. alkalommal megrendezett Nemzetiségi Színházi Kollokvium pénteken délután Gyergyószentmiklóson. A tíznapos színházi fesztivál számos érdekes programmal várja az érdeklődőket. 

Barabás Orsolya 2019. október 11., péntek

Sokan adakoztak az Egymillió csillag karitatív megmozduláson

Egy időben kilenc különböző településen gyújtották meg a szolidaritás lángjait a Gyulafehérvári Caritas által szervezett Egymillió csillag a szegényekért akció keretében.

Barabás Orsolya 2019. október 11., péntek

Könyvet írt az angliai taxisofőrként szerzett élményeiről

Kicsinek bizonyult a gyergyószentmiklósi városi könyvtár nagyterme, annyian voltak kíváncsiak Török Zoltán könyvének bemutatójára. A Voltam valaki című kötetben a szerző azokról az élményekről ír, amelyeket angliai taxisofőrként élt meg.

Barabás Orsolya 2019. október 10., csütörtök

Babahordozós sétát és tapasztalatcserét szerveztek Gyergyószentmiklóson

Már hatodszor szervez programot az október 5-11. között tartandó Nemzetközi Babahordozó Hét alkalmából a Fészek Hordozós Klub Gyergyószentmiklóson. Csütörtökön délelőtt a jó hangulatú babahordozós sétát követően a hordozóeszközök kapcsán volt tanácsadás és tapasztalatcsere.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2019. október 09., szerda

Kulturális dömping Gyergyószentmiklóson tíz napon át

Tíz napig igazi kulturális dömping lesz Gyergyószentmiklóson péntektől, hiszen a Figura Stúdió Színház már 13. alkalommal rendezi meg a Nemzetiségi Színházi Kollokviumot.