Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Barabás Orsolya 2019. szeptember 19., csütörtök

Ünneplik az alfalvi és borzonti gazdákat

Hét országból tíz települést szólítottak meg, hogy mutatkozzanak be a Gyergyóalfalvi és Borzonti Gazdanapon. Szombaton termékkiállítás és vásár, állatkiállítás, lóerőpróba, kisgazda-vetélkedő, illetve zenészek találkozója színesíti a tartalmas programkínálatot.

Barabás Orsolya 2019. szeptember 13., péntek

Friss kiflit kapnak hétfőtől a gyergyószéki óvodások és iskolások

Az összes gyergyószéki településen a Harmopan Rt. biztosítja hétfőtől az iskolakiflit. Ez több mint 9000 óvodást és iskolást érint.

Barabás Orsolya 2019. szeptember 11., szerda

Családi méhész- és méznap Gyergyószentmiklóson

Harmadik alkalommal szervezik meg a Gyergyói Családi Méhész- és Méznapot szombaton Gyergyószentmiklóson. Színes programokkal várják a gyermekeket és felnőtteket a Caritas Vidékfejlesztés Varga Katalin utcai tangazdaságának területén.

Hallgassa online rádióinkat
Barabás Orsolya 2019. szeptember 08., vasárnap

Aranypatkó Nyílt Nap: lovasterápiával a gyerekekért

A gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány elsősorban lovasterápiával foglalkozik. Tavasztól őszig több programjuk is fut párhuzamosan, amelyek célja a különböző fogyatékossággal, tanulási nehézséggel küszködő gyermekek fejlesztése. 

Barabás Orsolya 2019. szeptember 08., vasárnap

Véget ért a IX. Örmény Művészeti Fesztivál

Szombaton is tartalmas, sokszínű programkínálattal várták az érdeklődőket a IX. Örmény Művészeti Fesztivál szervezői Gyergyószentmiklóson. Vasárnap a Kisboldogasszony-napi örmény katolikus templombúcsúval zárult a háromnapos rendezvénysorozat.

HIRDETÉS
Barabás Orsolya 2019. szeptember 06., péntek

Örmény kulturális és gasztronómiai kavalkád kezdődött Gyergyószentmiklóson

Hagyományosan Kisboldogasszony napja köré szervezik az Örmény Művészeti Fesztivált Gyergyószentmiklóson, ezúttal is színes programmal várják a távolabbról érkező örményeket, illetve a helyi lakosságot szombaton és vasárnap.

Barabás Orsolya 2019. szeptember 05., csütörtök

Tíz örmény épület nyílik meg a nagyközönség előtt

Bejön?! Nyitunk a városra mottóval szeptember 7-én, szombaton Gyergyószentmiklós főterén és a Márton Áron utcában több épület nyitja meg kapuit. A cél, hogy az érdeklődők megismerhessék a gyergyói örményeket.

Barabás Orsolya 2019. szeptember 02., hétfő

Felháborító értesítés: nem veszik figyelembe a mérőórákat a fűtés árának kiszámításakor

Értesítő levelet küldött ki a napokban a gyergyószentmiklósi fűtésszolgáltató azoknak a vízszintes rendszerrel rendelkező fogyasztóknak, akiknek tömbházában nem mindenki rendelkezik ilyen hőelosztóval. A tájékoztató szerint október elsejétől ezekben a lépcsőházakban nem veszik majd figyelembe a mérőórák állását.