Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Barabás Orsolya 2020. július 07., kedd

Széles a kínálat a Caritas gyergyószéki programjaiban

A Gyulafehérvári Caritas gyergyószéki programjaiban is fennakadást okozott a járványhelyzet, de az elmúlt hetekben igyekeztek ezeket újraindítani.

Barabás Orsolya 2020. július 06., hétfő

Egy előadás szerepel a Figura Stúdió Színház nyári kínálatában

Még három előadást tervezett az évadban a Figura Stúdió Színház, de ezek közül csak a Shakespeare Összes Rövidítve, vagyis S.Ö.R. című produkció bemutatója lesz megtartva a héten. 

Barabás Orsolya 2020. július 02., csütörtök

Megnyitotta kapuit a bölcsőde és a napközi is Gyergyószentmiklóson

Hosszú idő után megnyitotta kapuit a gyergyószentmiklósi gyerekek számára az óvoda. Nyáron az idei tanévben óvodába íratott gyerekeknek – függetlenül attól, hogy melyik helyi intézetbe jártak – a Fogarasy Mihály Általános Iskolához tartozó Százszorszép napköziben biztosítanak ügyeletet.

Barabás Orsolya 2020. július 02., csütörtök

A munkálatok azon szakaszához érkeztek, amelyben rácsatlakozhatnak a lakók az új hálózatokra

Dolgoznak Gyergyószentmiklóson a teherforgalom részét képező Dózsa György utcában: szerdán elkezdték a háztartások rácsatlakoztatását az új szennyvízhálózatra, és ezzel párhuzamosan a Fecske utcában folytatják a vízhálózat cseréjét.

Barabás Orsolya 2020. június 29., hétfő

Szív és értelem – mindkettőt kell használjuk ahhoz, hogy életünk gyümölcsöző legyen

Szabadtéren, a templom kertjében tartották az idei búcsús szentmisét hétfő délelőtt Gyergyócsomafalván. Korom Imre, a gyergyószentmiklósi Munkás Szent József-templom plébánosa prédikációjában megemlékezett Péter és Pál főapostolokról.

Barabás Orsolya 2020. június 26., péntek

Kórházban vertek meg egy orvost

Védelmet kérnek a gyergyószentmiklósi kórház sürgősségi osztályán dolgozók, miután pénteken hajnalban egy beteg hozzátartozói bántalmaztak egy orvost és egy asszisztenst.

Barabás Orsolya 2020. június 26., péntek

Megalakult az Arbor Gyergyó-medencei Turisztikai Képviselet

Az Arbor Vállalkozók Szövetsége csütörtökön délután újabb találkozót szervezett a turizmusban érdekeltek számára. Ezúttal megalakult az Arbor Gyergyó-medencei Turisztikai Képviselet, és további fontos döntéseket hoztak meg a jelenlévő vendéglátó egységek vezetői.

Barabás Orsolya 2020. június 25., csütörtök

Gyergyószentmiklósiak is megfertőződtek

Napok óta lehet tudni, hogy Gyergyószentmiklóson is vannak igazolt esetek, hivatalos megerősítés azonban csak csütörtökön történt. Nagy Zoltán polgármester a Székelyhonnak elmondta, tízre tehető a fertőzöttek száma, gócpontok nem alakultak ki a városban.

Barabás Orsolya 2020. június 24., szerda

Júliusban és októberben tartják az elsőáldozást Gyergyószentmiklóson

A járványhelyzet miatt a májusra tervezett elsőáldozások elmaradtak Gyergyószentmiklóson. Hétfőn a Szent Miklós és a Szent István plébánián is találkozót szerveztek az elsőáldozásra készülő gyermekek szülei számára, és döntés született, hogy júliusban, valamint októberben is lesz elsőáldozás.

Barabás Orsolya 2020. június 23., kedd

Évtizedek óta nem látott vízmennyiség árasztotta el Gyergyószentmiklós utcáit

Hetek óta esik az eső, emiatt rég nem látott vízmennyiség árasztotta el Gyergyószentmiklóst. A tetőzés hétfőn este, éjszaka történt, amikor már nem tudta a föld elnyelni a lezúduló csapadékot, emiatt az Erdő, Vár és Rákóczi Ferenc utca felső részét elöntötte az ár. Sok udvar, pince, veteményes víz alatt van.

Barabás Orsolya 2020. június 18., csütörtök

Közös érdek a turisztikai összefogás

Az Arbor Vállalkozók Szövetsége keretében hoznának létre egy turisztikai platformot, ehhez első lépésként találkozóra hívták a Gyergyói-medence vendéglátásban érdekeltjeit. A csütörtök délután tartott megbeszélésén közel negyven turisztikai egység vezetője vett részt, akik szerint valóban fontos lenne

Barabás Orsolya 2020. június 17., szerda

Újranyitott a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár

Sokan az elmúlt időszakban keletkezett plusz szabadidejüket olvasással töltötték. Emiatt megnövekedett azok száma, akiknek hátrányt jelentett, hogy nem tarthatott nyitva a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár. Szerda délelőttől azonban megváltozott programmal és kölcsönzési móddal újra fogadja az olvasókat az intézmény.

Barabás Orsolya 2020. június 14., vasárnap

Folytatódhat a gyergyói sportélet, kisebb javításokat végeztek a pályákon

A sportkedvelők számára is nehéz volt az elmúlt időszak, hiszen kevesebb lehetőségük volt mozogni. A gyergyószentmiklósi Városi Sport Klub kihasználta ezeket a heteket, és rendbe tették a nagy labdarúgópályát, a műjégpályán pedig kisebb munkálatokat végeztek.

Barabás Orsolya 2020. május 28., csütörtök

Mezei szerint nagyobb fertőzésveszélynek teszik ki a magyar érettségizőket azáltal, hogy nekik több a vizsgájuk

Az MPP elnöke szerinte nagyobb veszélynek vannak kitéve a magyar anyanyelvűek azáltal, hogy nekik négy vizsgájuk van, mint a románok, akiknek csak három, ezért azt kéri, tekintsenek el a koronavírus miatt a magyarok román nyelvű érettségi vizsgájától.

Barabás Orsolya, Kovács Eszter 2020. május 27., szerda

A bölcsődéken nem múlna: akár már nyáron is kinyitnának, ha lehetne

Üresek az udvarok, a termek, hirtelen lett vége a 2019–2020-as tanévnek a bölcsődékben is. Eredetileg július végéig tartott volna a tevékenység, de a jelenlegi járványhelyzetben, bár nagy igény lenne rá, nem fogadhatják a gyermekeket.

Barabás Orsolya 2020. május 21., csütörtök

Továbbra sem tudják bevezetni a fizetéses parkolást Gyergyószentmiklóson

Továbbra sem tudják bevezetni a fizetéses parkolást Gyergyószentmiklóson. Legutóbb két hónappal ezelőtt fogadta el az új parkolási szabályzatot a képviselő-testület, de ezt már sokadik alkalommal visszavonták a csütörtök délutáni online tanácsülésen.

Hallgassa online rádióinkat