Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Meghátrált a prefektus, marad a gyakorlati vizsga Kézdivásárhelyen

Bíró Blanka 2018. május 21., 20:00
HIRDETÉS

Mégsem ültették hétfőn gyakorlatba a prefektus azon rendeletét, miszerint nem szerveznek gyakorlati vizsgát a tanulóvezetőknek Kézdivásárhelyen.

Képünk illusztráció Fotó: DRPCIV

Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektus elmondása szerint a halasztást a gépjárművezetői és forgalmi engedélyeket kiállító megyei közszolgálat javasolta.

Figyelembe vettük a javaslatot

– szögezte le a prefektus. Mint ismeretes, a közszolgálat tavaly még azt kérte, hogy a gyakorlati vizsgát csak Sepsiszentgyörgyön szervezhessék meg. Meglátásuk szerint a kisebb városokban könnyebb a gyakorlati vizsga, ezért azt tapasztalták, hogy nagy a migráció, sokan szívesebben vizsgáznak kisvárosban, mint a forgalmasabb megyeszékhelyen.

Akkor a vehemens tiltakozás miatt a döntést elnapolták, majd közvitát is szerveztek. A prefektus azt követően bejelentette, hogy május 21-től már csak Sepsiszentgyörgyön lehet letenni a gépkocsivezetői vizsga gyakorlati próbáját, végül ezt mégis elhalasztották. A kézdivásárhelyieket és a környéken lakókat felháborította ez a tervezet, úgy érezték hátrányosan megkülönböztetik őket, hiszen nemcsak a vizsgára kell alkalmanként 30–40-en beutazzanak Sepsiszentgyörgyre, hanem a gyakorlati próba előtt kénytelenek több órát venni a megyeszékhelyen, hogy megismerkedjenek annak forgalmával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS