Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
7 759
+57
Maros megye
22 717
+101
Kovászna megye
7 997
+20
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 04. 22.
Összes eset
1 039 998
+2989
Elhunytak
26 943
+150
Gyógyultak
959 126
+4258
Járványhelyzet számokban

Leváltották Gálfi Árpádot

Fülöp-Székely Botond 2019. július 16., 09:52 utolsó módosítás: 2019. július 16., 18:56

Közgyűlés váltotta le hétfőn Gálfi Árpád polgármestert a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi szervezetének elnöki tisztségéből. A tagok bizalmatlansági indítvánnyal éltek a korábbi tisztségviselő ellen. Az MPP országos elnöke helyeseli a történteket. A városvezető a döntésről hivatalos értesítést nem kapott.

Leváltották Gálfi Árpádot
galéria
Gálfi Árpád Fotó: Barabás Ákos

Mike Levente, aki maga is jelen volt a hétfői közgyűlésen, megerősítette a Székelyhonnak, hogy a jelenlévők valóban leváltották Gálfit egy bizalmatlansági indítvány alapján. Helyette pedig ő maga foglalta el a székelyudvarhelyi MPP elnöki tisztségét.

Mike Levente Fotó: Barabás Ákos

Az ülést hétfő délután a párt Kossuth Lajos utca 20. szám alatti gyűléstermében tartották. Információink szerint az ülést maga Gálfi Árpád hívta össze, de nem a tisztújítás céljából. A tényleges vezetőségcserén Gálfi nem vett részt.

FRISSÍTÉS – Mezei: fel kell oldani az ellentétet

Mezei János, az MPP országos elnöke szintén jelen volt a közgyűlésen. Mint lapunk érdeklődésére kedden kifejtette, helyeseli a történteket. Mint magyarázta, már másfél éve feszültség van a polgári párt székelyudvarhelyi tagjai és a polgármester között. Ezt a helyzetet pedig normalizálni kell, fel kell oldani az ellentétet.

Jobbnak láttam, hogy szétválasszuk Gálfi MPP-n belül folytatott politikai tevékenységét a polgármesteri teendőitől

– fogalmazott.

Mezei János Fotó: Barabás Ákos

Azt is kifogásolta Mezei, hogy a polgármester nemrég feljelentést tett az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) néhány cég és a polgármesteri hivatal néhány alkalmazottja ellen. Az MPP elnöke határozottan kijelentette, noha egyetért azzal, hogy probléma esetén ki kell nyomozni az igazságot, nem fér bele pártja értékrendjébe, hogy tagjaik a DNA-nál keressék a megoldást, „egy olyan szervezetnél, amely először cselekszik és aztán vizsgálódik.” Szerinte bírósági úton is tisztázni lehetne az említett ügyet.

A továbbiakban az MPP belső fegyelmi kivizsgálást indít Gálfi ellen. A céljuk továbbra is az, hogy orvosolják a székelyudvarhelyi szervezetben kialakult áldatlan állapotot.

A történteket Gálfi Árpád polgármester egyelőre nem kívánta kommentálni, ellenben részletes tájékoztatást ígért a későbbiekben.

FRISSÍTÉS – Toborzási hajrá a tisztújítás előtt?

Egyébként júniusban bővült az MPP helyi szervezetének tagsága, erősítette meg Mezei János: a megyei szervezet 17 új tag felvételét fogadta el. „További kérések is érkeztek az elmúlt hetekben, ellenben ezek helyzete nem tisztázott” – árulta el a polgári párt elnöke. Mint kifejtette: több rendben több mint száz tagsági kérelem érkezett a megyei szervezethez, ezeket azonban – a júniusban benyújtott 17-tel szemben – a helyi szervezet nem hagyta jóvá. „Dilemmára adott okot ez a helyzet, ezért akarjuk körbejárni a kérések jóváhagyását” – jegyezte meg Mezei. Egyébként az MPP helyi szervezetének tagsága 191 főt számol – a júniusi bővítéssel együtt.

Az MPP helyi szervezetének új elnöksége: Mike Levente elnök, Waum Péter, Csíki Endre, Ketesdi Imre és Tókos Szabolcs elnökségi tagok.

FRISSÍTÉS 1 – Gálfi: „hivatalos értesítést nem kaptam”

Gálfi Árpád a közösségi oldalán tette közzé a történtekkel kapcsolatos véleményét. Megerősítette, hogy hétfőn az ő vezetésével közgyűlést tartott az MPP, amelynek napirendi pontjai között az elnöki és elnökségi tagok beszámolója szerepelt, de

szó sem volt arról, hogy őt leváltják, sőt, új elnök választásáról sem.

Miután a gyűlés lejárt, mindenki aláírta a jegyzőkönyveket és az MPP „jelentős része” távozott Gálfival együtt.

Valóban a helyszínen maradtak páran, de az ottmaradtak beszélgetéséről, vagy bármilyen – gyűlésen kívüli – egyéb döntésről hivatalos értesítést nem kaptam az MPP vezetőségétől

– szögezi le a közleményében.

Kijelentette, a gyűlésen kívül történt eseményekről és az „esetleges döntésekről” csak azok számolhatnak be, akik jelen voltak. Közleményében azt is hangsúlyozta, hogy nem a polgármesteri tisztségével kapcsolatos változásról van szó.

Ezzel szemben Mezei János megerősítette a Székelyhonnak: a hétfőn délután meghozott döntés érvényes, tehát a tisztújítás hatályba lépett.

FRISSÍTÉS 2 – MPP: a polgármester feladata a városvezetéssel foglalkozni

Hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a Magyar Polgári Párt országos szervezete: tisztújítás történt az MPP székelyudvarhelyi szervezeténél. A hétfői megbeszélés szükségszerűségét annak „a feszült légkörnek a feloldása” adta, amelyet „mintegy másfél éve keletkezett és folyamatosan fennáll az MPP helyi szervezetének elnöke, Gálfi Árpád és az alakulat helyi vezetősége között” – fejtik ki.

Az elnök úr az alapszabályzatban megfogalmazott feladatköreit hiányosan végezte el, és döntéseit egy személyben hozta meg, mellőzve a széleskörű konzultációt. A Magyar Polgári Párt mélységesen elítéli, hogy Gálfi Árpád, polgármesterként, az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) jelentette fel nyolc alkalmazottját és az alpolgármestert, ezen kívül három székelyudvarhelyi vállalkozást annak ellenére, hogy lett volna más jogorvoslati lehetősége is

– áll továbbá a közleményben.

Megtudtuk: a feszült helyzet tisztázása miatt döntött úgy az MPP országos elnöksége, hogy Gálfi Árpád ellen fegyelmi kivizsgálást indítanak el. „A székelyudvarhelyi közgyűlésen pedig – melyet egyébként Mezei János országos elnök meghívásával és jelenlétében tartottak – a tagság megfogalmazta, hogy a fennálló feszült helyzetet a helyi szervezet elnökének és elnökségének megújításával lehetne orvosolni. Érveik szerint a polgármester feladata a városvezetéssel foglalkozni, a pártfeladatokat tőle független személy kell végezze” – olvasható a dokumentumban.

FRISSÍTÉS 3 – Az új elnök szerint a közéletből is távoznia kellene Gálfinak

A helyi elnök és a helyi elnökség beszámolóinak elhangzása, illetve néhány hozzászólást követően, Gálfi Árpád helyi elnök gyávaságból, önkényesen be akarta zárni a hétfő délutánra összehívott közgyűlést – ezt már Mike Levente, újonnan megválasztott székelyudvarhelyi MPP elnök állítja a szerkesztőségünknek küldött kedd délutáni közleményében.

Mint fogalmaz: Gálfi Árpád megfutamodását követően a többségben maradt tagság a közgyűlés folytatásáról döntött, a helyi elnök hiányában megbízva Mezei János országos elnököt a közgyűlés levezetésével. A kialakult bizalmatlansági helyzet miatt a közgyűlés titkos szavazással visszahívta, leváltotta Gálfi Árpádot a Magyar Polgári Párt Székelyudvarhelyi Szervezetének elnöki tisztségéből.

A közleményben Mike arra is kitér, hogy

a Magyar Polgári Párt Székelyudvarhelyi Szervezete mélységesen elítéli, hogy három év elteltével a gőg és a gyűlölség vezette oda Gálfi Árpádot, hogy a marosvásárhelyi DNA-nál feljelentse munkatársait, MPP-s alpolgármesterét és egy udvarhelyi vállalkozást.

 Mike Levente szerint a legszomorúbb mérleg felállításakor sem hitte volna el senki azt a mélységet, ahová lesüllyedt Gálfi Árpád akkor, amikor majd egy tucatnyi munkatársát, a polgármesteri hivatal szakembereit, egy jó hírű udvarhelyi vállalkozással együtt a DNA-nál feljelentett. „Hihetetlen rosszindulatra, nagyon mély gonoszságra utal egy ilyen bűnügyi feljelentés, amikor magyar emberek sokaságát akarja meghurcoltatni!” – írja Mike Levente.

„(...) Érthető, hogy miért nincs még egyetlen gödör sem betömve, egy négyzetméter aszfalt sem leterítve annak ellenére, hogy július 16-át írunk. Azért, mert egy DNA-nál jelentgető, a magyar emberek szabadságára törő polgármesterrel nem akar együttműködni senki. Ebből fakadóan gyakorlatilag mára lebénult minden” – állítja az újonnan megválasztott székelyudvarhelyi MPP elnök.

Úgy gondoljuk, hogy aki ezt megteszi, annak nincs helye a Magyar Polgári Pártban és a közéletből is azonnal távoznia kell

– tette hozzá.

Valamikor közösen indultak

A 2016-os helyhatósági választáson a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezeti közös, koalíciós listával indultak, polgármesterjelöltjük pedig Gálfi Árpád volt.

A koalíció önkormányzati képviselő-jelöltjeinek akkori listája: Hajdó Csaba, Orbán Árpád, Mike Levente, Jakab Attila, Orbán Balázs, Szarvas Zsuzsanna, Bíró Jolán, Bíró Edith, Péter Balázs, Lőrincz Edit, Vass Zoltán, Ölvedi Zsolt, Ketesdi Imre, Takács János, Incze Béla, Simó Árpád, Hadnagy Zoltán Béla, Bolyai Csaba Zoltán, Szakál Csaba, Bálint Mária Magdolna, Bíró Levente, dr. Szentannai Dénes, Kulcsár Lajos.

Itt még egységben és egyetértésben: a választás után közzétett koalíciós molinó, Gálfi jobbján Mike Levente

A jelöltek közül végül 11-en jutottak be a helyi önkormányzati képviselő-testületbe, és Orbán Árpádot alpolgármesternek választotta meg a testület. Csere is történt az elmúlt években: mivel Jakab Attila megpályázta és elnyerte a városmenedzseri tisztséget, ezért az ő helyét a sorrendben következő Ketesdi Imre foglalta el.

Forrt, majd robbant a szemétügy

2017 nyarán Bethlenfalván, a Termés utca végében tört fel a csurgalékvíz, amely heves esőzés után a Cekend-tetői hulladéklerakóból szivárgott ki. Akkor már sejteni lehetett: az RDE Hargita Kft. ügykezelésébe tartozó telepre sokkal több hulladék érkezik, mint amennyiben a cég vezetősége és Székelyudvarhely városvezetése szerződésben megegyezett.

Az ügy kivizsgálására bizottságot hozott létre Gálfi Árpád polgármester.

Majd 2017 szeptemberében egy, a Székelyhon szerkesztőségéhez is eljutott dokumentumból kiderült: többszörös szerződésszegéssel károsította meg évek óta Székelydvarhelyet a Cekend-tetői hulladéktározót üzemeltető RDE Hargita Kft. „Nem csak környezetvédelmi kockázatot jelent a szeméttelep, hanem a fél Romániából befogadott hulladék miatt Udvarhelyszéknek akut szemétgondjai lesznek: a húsz évre tervezett tárolót néhány év alatt teljesen feltölthetik” – a teljes dokumentumot itt olvashatják.

A cikk megjelenése után az RDE Hargita Kft. is reagált az ellenük felhozott vádakra, egyebek mellett azt írták: ismét „lejárató hadjárat indult az RDE Harghita Kft. ellen, amit ezennel már nem hagyhatunk szó nélkül, tekintettel a valótlanságokat, csúsztatásokat és legfeljebb részigazságokat tartalmazó vádakra”.

Egyébként idén vezetőváltás történt a cégnél: információink szerint Gálfi Árpád hathatós közbenjárására váltották le az RDE Hargita Kft. korábbi vezetőjét, Koszta Attilát, akit utóbb a polgármester a hulladéktározónál kialakult helyzetért és a szerződésszegésért okolt.

Az ügy érdekessége, hogy a június 26-án beiktatott helyi MPP-tagok egyike az RDE Hargita Kft. korábbi ügyvezetője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport