Kozán István

Kozán István

Korodi – Ráduly: 3-1

2020. március 09., 12:00

2020. március 09., 12:00

Mottó: „ellenségeid lesznek mindazok, akiket megsértettél, midőn elfoglaltad a birodalmat, és nem tudod barátaidnak megtartani azokat, akik odahelyeztek, mert nem teljesíthetted mindazt, amit vártak tőled” (Niccoló Machiavelli: A fejedelem)

Az RMDSZ csíkszeredai előválasztásának tulajdonképpen egyetlen kérdése volt:

2020-ra összegyűl-e az a kritikus tömeg, amely leválthatja az immáron 16 esztendeje hatalmon lévő polgármestert.

Az eredményt tudjuk: igen, összegyűlt. Azt azonban érdemes megvizsgálni, hogy ennek voltak-e előjelei, illetve a nyárig még polgármesterként tevékenykedő Ráduly Róbert Kálmán miért nem reagált azokra.

Korodi Attila tulajdonképpen egy éve morfondírozik azon, hogy hazatér Bukarestből, és itthon valósítja meg önmagát. Ezt Rádulynak minden bizonnyal tudnia kellett, ám mégis úgy tett, mintha ez nem lenne kérdés (itt követte el az első hibát; Korodi – Ráduly 1-0). Aztán amikor Korodi januárban be is jelentette, hogy megpályázza a csíkszeredai polgármesteri széket, Ráduly érthetetlen módon akkor sem reagált, azaz mégis: elment egy hétre Ciprusra lazítani (Korodi – Ráduly 2 -0).

korábban írtuk

Vége a találgatásoknak: Korodi is indul a csíkszeredai előválasztáson
Vége a találgatásoknak: Korodi is indul a csíkszeredai előválasztáson

Korodi Attila is indul az RMDSZ által szervezett előválasztáson Csíkszereda polgármesteri tisztségéért. A képviselő szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be szándékát, illetve arról is beszélt, hogy megoldásokat szeretne találni a város problémáira, a döntéshozatalba pedig a lakosságot is bevonná.

Rendkívül későn, mindössze február közepén döntött úgy a polgármester – és csapata –, hogy valamit nekik is tenniük kell, ezért a Facebook közösségi oldalon létrehozták a Hajrá, Szereda! oldalt. Oda aztán feltöltöttek egy olyan csapatfotót, ami olyan, mintha éppen temetésre mennének, vagy inkább a torból jóllakottan jönnének hazafelé, és a Márton Áron-szoborcsoport előtt egyet fotózkodnának. Ezalatt Korodi – és csapata – már rég padlógázzal nyomta a kampányt: rendre hozta a felszínre azokat a vélt vagy valós problémákat, amelyek a csíkszeredaiakat zavarhatják.

Korodi nagyon jól tudta, hogy a felvázolt problémák mindegyikét képtelenség megoldani, mi több, nem is mind az önkormányzat feladata; ám erről mélységesen hallgatott.

Elég, ha csak a lakásárak alakulását említjük, amely ellen ő, mint parlamenti képviselő ott tudott volna lépni, hogy befolyását felhasználva megtorpedózza a parlamentben a 2018-ból származó 288-as számú törvényt. Ennek a jogszabálynak az értelmében

a rendőröknek és katonáknak már nem csak a bérleti díjat fizeti az állam, hanem a havi törlesztőrészleteket is.

Vagyis közpénzből magánlakást kapnak, ezzel bőkezű vásárlóként lépnek be a lakáspiacra.

Korodi egy hónap alatt gyakorlatilag

minden társadalmi réteget megszólított, nekik pedig fűt-fát megígért:

a nyugdíjasoknak öregotthont, a közbiztonságért aggódóknak helyi rendőrséget, a romakérdést feszegetőknek új perspektívát, a turisztikai vállalkozóknak városimázs-építést, a vendéglátósoknak „több vendéget”, a fiataloknak munkahelyeket, az autósoknak több parkolót, a még lerobbant állapotú városrészen lakóknak csatornázást és aszfaltot, az építkezésben gondolkodóknak pedig gyors városházi ügyintézést. A vájtfülű polgár tudta, hogy ez lufi, amit még jó sokáig lehet fújni, ám a tömegnek tetszett mindaz, amit hall (Korodi – Ráduly 3-0).

Az Új lendület tehát minden témát feldobott és körbejárt, levegőt sem hagyva a Hajrá, Szereda! bénán bambuló gárdájának.

korábban írtuk

Korodi vs. Ráduly: az első vita izgalommentes volt
Korodi vs. Ráduly: az első vita izgalommentes volt

A vártnál laposabbra sikeredett az első nyilvános vita Korodi Attila és Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármesterjelöltek között: a már sokat hangoztatott elképzeléseken túl kevés újdonságra derült fény, igazán szellemes beszólások is csak elvétve hangzottak el. 

Az első – és egyetlen – jelölti vitán aztán lehetősége lett volna Rádulynak megmutatni, hogy világos és vitathatatlan válaszai vannak. Ám képtelen volt alkalmazkodni. A moderátori feladatokat ellátó Porcsalmi Bálint olyan játékszabályokat állított fel, amelyek keretei között a régivágású Ráduly képtelen volt formába lendülni, miközben Korodinak az egész nagyon feküdt. A bárszéken idétlenül feszengő polgármester képtelen volt voksszerző válaszokat adni a feltett kérdésekre. És képtelen volt kitörni abból a pózból, ami 16 év alatt ráragadt. A felmerült kérdésekre lehetetlen két percben kimerítő választ adni. Azaz pontosítsunk:

csak akkor lehet akár fél percben válaszolni mondjuk a magas lakásárak kérdésére, ha egyszerűen megígérjük, hogy megoldjuk.

Ezt tette Korodi. Rádulynak csak arra volt elég a két-két perc, hogy felvezesse a meglátásait („az öregotthon-építés nem az önkormányzat feladata”, „sehogy nem akarom meggyőzni a fiatalokat, nekik kell meggyőződniük, hogy nekik itt a helyük”), a megoldásra azonban már nem volt ideje.

Korodi csapata tisztában volt azzal, hogy egyetlen felejthetetlen kép vagy hanganyag is elég ahhoz, hogy a közhangulatot tovább fűtsék.

A Facebookot azonnal ellepték Ráduly kontextusból kiragadott mondatai, összevágott videók, amelyek mind azt sugalmazták, mintha ő lekezelően viszonyulna e társadalmi rétegekhez.

Az utolsó néhány kampánynap az újabb vita megszervezése/lemondása körül forgott, ebben Korodi látszólag öngólt lőtt – legalábbis a megfontolt városlakó ezt hihetné –, hiszen azért mondta le a pénteki nagybeszélgetést Rádullyal, mert nem érték el telefonon a polgármestert.

Száz esztendővel ezelőtt ha az emberek úgy egyeztek, hogy találkoznak egy év múlva a somlyói dűlő nagy diófája alatt alkonyatkor, akkor az szent dolog volt.

korábban írtuk

Mégsem fog vitázni egymással Korodi Attila és Ráduly Róbert
Mégsem fog vitázni egymással Korodi Attila és Ráduly Róbert

Nem vesz részt a péntek estére meghirdetett jelöltvitán Korodi Attila, a csíkszeredai előválasztáson induló polgármesterjelölt, ezt portálunknak is kijelentette. Ráduly Róbert Kálmán jelezte, ettől függetlenül megtartják a rendezvényt.

Ezzel szemben 2020 márciusában Korodi negyven órával a vállalt ígérete után lemondta a vitát, mivel nem tudtak egyeztetni. A péntek esti vita tehát elmaradt, helyette egy olyan beszélgetés zajlott le, amelyre akár havonta is sor kerülhetne, hiszen olyan témákban (öregotthon, parkolás, tömegközlekedés) ad összehasonlításai alapot, amelyek szinte minden városlakót foglalkoztatnak.

A hallgatóság/szavazóbázis azonban már ezelőtt meghozta a döntését, az észérveknek nem maradt hely.

Korodi úgy nyerte meg ezt a vitát is, hogy ott sem volt. Mégsem lőtt öngólt.

Még, mert a vitát követően nehezen feledhető kijelentésében idegeneknek nevezte a Ráduly meghívására megjelenteket, például Zsigmond Barna Pált, aki éveken át Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusát vezette, és nem mellesleg Marosvásárhelyen született.

Korodi tavaly nem volt ennyire „idegengyűlölő”, amikor Orbán Viktor miniszterelnök Székelyföldön arra biztatta a magyarokat, hogy az európai parlamenti választásokon szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire.

(Korodi – Ráduly 3-1).

És elérkezett szombat, a választás napja. A nap, amikor a felújított Zsögöd és Hargitafürdő választópolgárai, a villanypóznáktól megszabadított somlyóiak, az idén teljesen új arculatot kapó Kalász lakótelepi szavazók, a Csíkszeredai Fészek bevásárlóközpont megnyitására váró kozmopolita fiatalok, az emberbarát promenádon kisgyereküket sétáltató szülők, a márciusi tavaszi napsütésben a placcon sütkérező nyugdíjasok, a vadiúj elkerülőút pozitív hozadékának örvendező taplocaiak elmentek szavazni, és az évek alatt felgyűlt keserűséget, a fokozódó dühöt ráborították a polgármesterre. Miért? Egyszerűen azért, mert Ráduly egy arrogáns alak (a polgármester ellen mi ezt az érvet hallottuk a leggyakrabban).

korábban írtuk

Korodi nyerte a csíkszeredai előválasztást
Korodi nyerte a csíkszeredai előválasztást

A csíkszeredaiak csaknem 74 százaléka támogatta azt, hogy a városnak új vezetése legyen – fejezte ki köszönetét Korodi Attila parlamenti képviselő, RMDSZ-es polgármesterjelölt csapata előválasztási eredményvárójának helyszínén szombaton éjféltájt.

Korodi Attila vitathatatlanul 3-1-re nyert (76-24 százalék), ugyanis

képes volt felszínre hoznia a bugyrokban fortyogó Ráduly-ellenességet.

Amit Korodi és csapata tett, azt tanítani kell a Sapientia-egyetemen. Profik voltak, le a kalappal! Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: Niccoló Machiavelli e cikk mottójául választott, ötszáz esztendővel ezelőtt megírt intelmét.

10 hozzászólás

Ezt olvasta?

Kozán István

Kozán István

Propagandagépezetek háborúja (is)

A háborút katonák vívják fegyverekkel – gondolhattuk csütörtök reggelig. Azóta azonban kiderült, hogy ez a tétel már korántsem igaz.

Geréb László

Geréb László

Udvarhely választ, avagy ki kivel fog hétfőn dolgozni

Székelyudvarhelyen rég nem volt választás. Igazából Udvarhelyen már évek óta nem történik semmi érdemleges. Így nem csoda, hogy még egy belső választás is ennyire felkorbácsolja a helyi közéletet.

Kozán István

Kozán István

„Kórházunk nagyon jól teljesít” – avagy Borboly Csaba hárítása

Borboly Csaba vigyorogva állt az újságírók elé, mintha őt amúgy a történtek nem is érintenék. A tanácselnök első reakcióként a tőle „elvárt módon” azonnal hárított.

Demeter Szilárd

Demeter Szilárd

A magyar baloldal és a nemzet

Minden sorsfordító pillanatban elárulták a nemzetet – és a hazát is, nekik pont elég volt az országot legvidámabb barakká zülleszteni, főleg úgy, hogy abban a barakkban ők lehettek a smasszerek.

Geréb László

Geréb László

Ár-érték arány alapú gondolkodás a helyi adóknál

A közösségi szolgáltatások vásárlása esetében is működik adófizető polgárban az ár-érték arány alapú gondolkodás, hiszen a befizetett adólejeiért mindenki annak megfelelő értékű közösségi szolgáltatást vár el.

Kozán István

Kozán István

Korodi Attila ünnepe

Magyarázkodásra szorult Csíkszereda polgármestere, miután Románia nemzeti ünnepén a város egyik szocreál épületét a román zászló színeivel világíttatta meg. Hiba volt a románok felé tett látványos gesztus, illetve szükség volt a mentegetőzésre?

Gergely Imre

Gergely Imre

Van még kérdés?

„Annyit szeretnék változtatni a dolgokon, hogy ettől fogva a sajtótájékoztatóinkat sajtótájékoztató formájában tartjuk. Amikor pedig időszerű lesz, akkor tartunk sajtókonferenciát, ami azt jelenti, hogy a sajtó is kérdez.”

Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM