Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

„Tolvajok, tolvajok” – üzenték a vezetőségnek a Salubriserv alkalmazottai

Simon Virág 2019. március 19., 17:06
HIRDETÉS

A munkát megszakítva a cég székhelyén gyűltek össze tiltakozni kedd délben a marosvásárhelyi Salubriserv köztisztasági vállalat alkalmazottai. Százötven munkás az udvaron „tolvajok, tolvajok” skandálással adott hangot elégedetlenségének.

Archív Fotó: Haáz Vince

A munkások tisztességes béreket és ebédjegyeket követeltek, illetve azt akarják, hogy a cég képviselői tárgyaljanak velük. Mint a spontán sztrájkon elhangzott,

többek között azért elégedetlenek, mert a vállalat vezetősége 28 százalékkal csökkenteni akarja a fizetésüket, illetve a megígért ebédjegyeiket sem kapták meg eddig. 

Az alkalmazottak azt állítják, hogy bár tőlük levonták a társadalom- és egészségbiztosítási hozzájárulást, ezek értékét nem utalta át az államnak a munkaadó. 

HIRDETÉS

A Marosvásárhelyi Rádió román szerkesztőségének nyilatkozva a Maros Megyei Szakszervezeti Szövetség elnöke, Călin Cocis azt mondta, ismeri a hulladékkezelőnél kialakult helyzetet, de semmit nem tehetnek, mert az elmúlt években felszámolódott az ottani szakszervezet.

„Mi tudnánk segíteni a kollektív munkaszerződések megfogalmazásában, a bérek és juttatások szinten tartásért folytatott tárgyalásokban, de jelenleg ott nincs működő szakszervezet, így nem tudunk beleszólni” – fejtette ki. 

Archív Fotó: Haáz Vince

A Maros megye területén szolgáltató Salubriserv köztisztasági vállalat 2015-ben saját kérésére csődöt jelentett. A jogi felszámolást és átszervezést végző ügyvédi iroda képviselője, Dan Ciubuca sem most, sem korábban – amikor a cég autóit nem engedték be a kerelőszentpáli szeméttelepre az adósságok miatt – nem kívánt nyilatkozni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS