Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kozán István

2018. augusztus 23., 10:12

Borboly Csaba nyafogása

Saját magát múlta alul Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal, hogy kedden délután közleményben marasztalta el a sajtó munkatársait, amiért volt pofájuk, és az ő beleegyezése nélkül tették a dolgukat, azaz tájékoztatták a csíkszeredaiakat a városba tévedt medve sorsáról.

Nyilván az történt, hogy Borboly nem tudta feldolgozni, hogy a szerencsétlen vadállat az ő megkérdezése nélkül riogatta a fél várost, a felkészületlen tanácselnök pedig lemaradt arról, hogy a helyszínről tájékoztassa közösségi portáljának rajongóit.

Mivel elnök úr lekésett a nagy szenzációról, ezért dühében kiadatott a munkatársaival egy közleményt, amely szerint a „megyeelnök mindig is tartózkodott attól, hogy a média képviselőinek jelenlétét biztosítsa egy-egy medve elszállítása vagy kiemelése esetén, még a New York Times fotóriportere is negatív választ kapott az elöljárótól”. Értsük tehát úgy, hogy

ebben a megyében semmi nem történhet az ő beleegyezése nélkül.

Mondjuk ez látszik is a megyén, de ez már egy másik történet.

Gáncsoskodása helyett Borboly Csabának a következőket kellett volna tennie kedden délután. Elsősorban megköszöni az újságíróknak, hogy félelmet nem ismerve kora reggeltől tájékoztatták a csíkiakat a pillanatnyi helyzetről, hiszen ezúttal tényleg veszélyben voltak a városlakók. Másodsorban megköszöni a csendőrségnek, hogy időben biztosították a terepet. Harmadsorban megenged egy köszönetet a környezetvédelmi miniszternek, amiért valóban gyorsan kibocsájtotta a kilövési engedélyt.

Aztán, ha mindezt kigyöngyözi magából – mert tudjuk, hogy a megyei tanács elnökének nem erőssége megköszönni olyan munkát, amihez neki nincs semmi köze –, nos akkor a következő kérdéseket tehette volna fel a nyilvánosságnak.

Miért nincs a csendőrségnek egy nyamvadt kábítópuskája, amivel elkábítják a medvét, majd visszaszállítják az erdőbe, és szabadon engedik. Hozzátehette volna, hogy a csendőrségnél bezzeg jó minőségű szolgálati autóból nincs hiány. Azt is megkérdezhette volna a tanácselnök, hogy miért engedélyezett a környékbeli erdőkben a terepmotorozás és a kvadozás, ami, tudjuk, nagyon megijeszti a szerencsétlen vadállatokat, így azok futnak, amerre csak látnak. Továbbá feltehette volna azt a fajsúlyos kérdést is, hogy kiket és mikor vonnak már végre felelősségre azért, hogy a környékbeli erdők olyanok, mint egy-egy patyomkin fal (két sornyi fa mögötti letarolt erdők).

Borboly Csaba, a megyei tanács vezetője lemaradt a keddi medvekilövésről, ez pedig dühíti őt. Valahol igazat kell adnunk neki, hiszen

Borboly Csaba végre csúcsra érhetett volna:

a megyeszékhelyről tájékoztathatta volna rajongóit. Mert legyünk őszinték: melyik politikust ne bosszantana egy ilyen elszalasztott lehetőség?

HIRDETÉS
11 HOZZÁSZÓLÁS
Gergely Imre 2019. június 06., csütörtök

Csütörtök este érkezik a Boldogasszony Zarándokvonat Gyergyószentmiklósra

Három napig ismét Gyergyószentmiklóson és környékén vendégeskedik az a közel ezer zarándok, aki a Boldogasszony Zarándokvonattal érkezik.

Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Közel 1500 gyermek ropta a táncot a 32. Csűrdöngölőn

Egymást váltották a gyermek és ifjúsági néptánccsoportok a csíkszeredai Szabadság-téren felállított színpadon csütörtökön, ahol reggeltől késő délutánig folyt a tánc. A 32. Csűrdöngölő fénypontja idén is a közös tánc volt.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. június 06., csütörtök

A Néppárt elnöke szerint Erdélyben is tetten érhető, hogy a magyarok nem etnikai alapon szavaznak

A magyar–magyar együttműködés fontosságáról, a közigazgatási törvényben elrejtett visszásságokról beszélt első marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöke.

Barabás Hajnal 2019. június 06., csütörtök

Áder János Csíkszeredában a klímaváltozásról és a vízválságról

Magyarország elnöke szerint a gyorsuló klímaváltozás, a vízválság, a nagy léptékű népességnövekedés, a biodiverzitás hanyatlása, a gazdasági növekedés jelenlegi módja, valamint a társadalmi instabilitás azok a tényezők, amelyek veszélyeztetik a jelenlegi és az elkövetkező nemzedékek jólétét.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Elfoglalták az úzvölgyi sírkertet, ünnepelnek a románok

A fokozott hatósági jelenlét ellenére a feldühödött románok kitörték az úzvölgyi temető kapuját és beözönlöttek a sírkertbe, kitépték a mogyorófa kereszteket és elfoglalták a temetőt.

Kovács Eszter 2019. június 06., csütörtök

Hatalmas tűz, két sérült, apokaliptikus látvány Székelyudvarhelyen

Több méternyi magasan fekete füst gomolyog Székelyudvarhely bethlenfalvi városrésze fölött: az ipari zónában, a Fások utcában kaptak lángra épületek.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

1497-es Biblia került elő Csíkszeredában

Ősnyomtatványra bukkantak a gyulafehérvári egyházmegye csíkszeredai levéltárában: egy 1497-ben nyomtatott Ószövetséget találtak a csíkszentgyörgyi plébánia könyvei között. 

Kovács Eszter 2019. június 06., csütörtök

Fejszével támadt a rendőrre egy kápolnási férfi

Letartóztatták azt a kápolnásfalusi férfit, aki fejszével támadt egy rendőrre szerda délelőtt. Szekérrel menekült, az erdőben kapták el.

Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Rekord, rekordok, köszönjük!

Köszönetet mondunk olvasóinknak, az elmúlt napokban rengetegen kattintottak a Székelyhon.ro oldalunkra.

Kovács Eszter 2019. június 06., csütörtök

Éjjel dolgoztat a gázszolgáltató

Elkezdődött Székelyudvarhelyen a gázvezetékek cseréje és a rendszer modernizálása: a fejlesztés a szolgáltató Delgaz Grid Rt. vállalása, a város vezetékrendszere ugyanis több évtizedes, elavult, ezért gyakoriak a meghibásodások.

HIRDETÉS
Vélemény
Gergely Imre: A végtelen lehetőségek bajnoksága

Az senkit sem lep meg, hogy a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) bármikor képes olyan határozatokat hozni, ...

Kozán István: #Sokamedve

Teljesen értelmetlen médiaháborúba fordult a kőrispataki medvetámadás ügye. A tragikus esetet, mint ...

Kozán István: Kerekek és bilincsek

Határozottan rázta a fejét a besztercei helyi rendőr, amikor Csíkszereda polgármestere megkérdezte tőle: ...

HIRDETÉS