HIRDETÉS

Kozán István

2018. augusztus 23., 10:12

Borboly Csaba nyafogása

Saját magát múlta alul Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal, hogy kedden délután közleményben marasztalta el a sajtó munkatársait, amiért volt pofájuk, és az ő beleegyezése nélkül tették a dolgukat, azaz tájékoztatták a csíkszeredaiakat a városba tévedt medve sorsáról.

Nyilván az történt, hogy Borboly nem tudta feldolgozni, hogy a szerencsétlen vadállat az ő megkérdezése nélkül riogatta a fél várost, a felkészületlen tanácselnök pedig lemaradt arról, hogy a helyszínről tájékoztassa közösségi portáljának rajongóit.

Mivel elnök úr lekésett a nagy szenzációról, ezért dühében kiadatott a munkatársaival egy közleményt, amely szerint a „megyeelnök mindig is tartózkodott attól, hogy a média képviselőinek jelenlétét biztosítsa egy-egy medve elszállítása vagy kiemelése esetén, még a New York Times fotóriportere is negatív választ kapott az elöljárótól”. Értsük tehát úgy, hogy

ebben a megyében semmi nem történhet az ő beleegyezése nélkül.

Mondjuk ez látszik is a megyén, de ez már egy másik történet.

Gáncsoskodása helyett Borboly Csabának a következőket kellett volna tennie kedden délután. Elsősorban megköszöni az újságíróknak, hogy félelmet nem ismerve kora reggeltől tájékoztatták a csíkiakat a pillanatnyi helyzetről, hiszen ezúttal tényleg veszélyben voltak a városlakók. Másodsorban megköszöni a csendőrségnek, hogy időben biztosították a terepet. Harmadsorban megenged egy köszönetet a környezetvédelmi miniszternek, amiért valóban gyorsan kibocsájtotta a kilövési engedélyt.

Aztán, ha mindezt kigyöngyözi magából – mert tudjuk, hogy a megyei tanács elnökének nem erőssége megköszönni olyan munkát, amihez neki nincs semmi köze –, nos akkor a következő kérdéseket tehette volna fel a nyilvánosságnak.

Miért nincs a csendőrségnek egy nyamvadt kábítópuskája, amivel elkábítják a medvét, majd visszaszállítják az erdőbe, és szabadon engedik. Hozzátehette volna, hogy a csendőrségnél bezzeg jó minőségű szolgálati autóból nincs hiány. Azt is megkérdezhette volna a tanácselnök, hogy miért engedélyezett a környékbeli erdőkben a terepmotorozás és a kvadozás, ami, tudjuk, nagyon megijeszti a szerencsétlen vadállatokat, így azok futnak, amerre csak látnak. Továbbá feltehette volna azt a fajsúlyos kérdést is, hogy kiket és mikor vonnak már végre felelősségre azért, hogy a környékbeli erdők olyanok, mint egy-egy patyomkin fal (két sornyi fa mögötti letarolt erdők).

Borboly Csaba, a megyei tanács vezetője lemaradt a keddi medvekilövésről, ez pedig dühíti őt. Valahol igazat kell adnunk neki, hiszen

Borboly Csaba végre csúcsra érhetett volna:

a megyeszékhelyről tájékoztathatta volna rajongóit. Mert legyünk őszinték: melyik politikust ne bosszantana egy ilyen elszalasztott lehetőség?

HIRDETÉS
11 HOZZÁSZÓLÁS
Bíró Blanka 2019. március 07., csütörtök

Ne maradjon az államnál – jövő péntekig még felajánlható az adó 2 százaléka

Egy hetük maradt mindazoknak, akik szeretnék felajánlani a tavalyi év folyamán befizetett jövedelemadójuk 2 vagy 3,5 százalékát civil szervezeteknek, miután az idén március 15-e a határidő, ameddig a kitöltött 230-as űrlapokat el kell juttatni az Országos Adóhatóság területi székhelyére.

Molnár Melinda 2019. március 07., csütörtök

Világimalánc – az udvarhelyi női közösségekben is

A székelyudvarhelyi katolikus, református, unitárius és baptista női közösségek és lelkipásztoraik együtt csatlakoztak csütörtökön az ökumenikus női világimanap rendezvénysorozathoz. Az idei célország Szlovénia volt.

HIRDETÉS
Bíró Blanka 2019. március 07., csütörtök

Szív alakú piros-fehér-zöld lobogókat helyeznek ki az oszlopokra

Az előző évek botrányai után idén március 15-én szív alakú piros-fehér-zöld lobogókkal díszítik fel Sepsiszentgyörgyöt.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 07., csütörtök

Vízcsövet vágtak el Székelyudvarhelyen, szünetel a szolgáltatás

Órák óta szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a székelyudvarhelyi Sziget utca környékén a gázszolgáltató rosszul kivitelezett javítási munkálatai miatt.

HIRDETÉS
Bíró Blanka 2019. március 07., csütörtök

Családon belüli nézeteltérések torkolltak erőszakba Kovászna megyében

Eredményesnek bizonyult, hogy a rendőrök azonnal kiállíthatják az ideiglenes távolságtartási végzést: Kovászna megyében az év első két hónapjában máris húsz százalékkal csökkent a családon belüli erőszak mértéke, a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Antal Erika 2019. március 07., csütörtök

Kétszer annyi sugárterápiát végezhetnek, mint most

Valamivel több mint hatmillió lejes költségvetésből építik meg Marosvásárhelyen azt a sugárterápiás kezelőközpontot, amelyet részben a kormány, részben pedig a megyei önkormányzat finanszíroz.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. március 07., csütörtök

Pert nyert az SZNT – remélik, ennek mozgósító hatása lesz a Székely Szabadság Napjára

Meg kell semmisíteni az EU bíróságának ítélete szerint az Európai Bizottság 2013-ban kibocsátott határozatát, amelyben a testület elutasította az SZNT nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezése bejegyzését. Izsák Balázs abban bízik, hogy ennek mozgósító ereje lesz március 10-én.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 07., csütörtök

Huszárközpontú ünnepség a díszbe öltöztetett Székelyudvarhelyen

Erőt, tisztességet! jelszóval a huszárokat helyezi idei március 15-i ünnepsége előterébe a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. Több napos rendezvénysorozattal készülnek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára, amelynek részeként Keresztes Ildikó és zenekara is fellép.

Simon Virág 2019. március 07., csütörtök

Összekülönböztek, s hogy mondandóját megerősítse, háromszor a levegőbe lőtt

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön délelőtt azt a férfit, aki szerdán este lövöldözött Marosvásárhelyen, az Egyesülés negyed egyik utcáján. A 46 éves craiovai gyanúsított egy 9 milliméteres pisztollyal fenyegette meg a beszélgetőtársát.

Barabás Hajnal 2019. március 07., csütörtök

Tartják magukat a megbeszéltekhez: nem mondják le az esküvőket a pápalátogatáskor

Bankettet, kicsengetési ebédeket ütemeztek át Ferenc pápa látogatásának idejéről más időpontokra Csíkszeredában, azonban az esküvők nagy részét az előre megbeszéltek szerint megtartják június 1-én a csíki rendezvénytermekben.

HIRDETÉS
Vélemény
Kozán István: Kerekek és bilincsek

Határozottan rázta a fejét a besztercei helyi rendőr, amikor Csíkszereda polgármestere megkérdezte tőle: ...

Kozán István: Nyugati négyszög, székely ötszög, délkeleti háromszög

Annyira kellett nekünk, székelyeknek a négy nyugati nagyváros együttműködési megállapodása, ...

HIRDETÉS