HIRDETÉS

Kozán István

2018. augusztus 23., 10:12

Borboly Csaba nyafogása

Saját magát múlta alul Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal, hogy kedden délután közleményben marasztalta el a sajtó munkatársait, amiért volt pofájuk, és az ő beleegyezése nélkül tették a dolgukat, azaz tájékoztatták a csíkszeredaiakat a városba tévedt medve sorsáról.

Nyilván az történt, hogy Borboly nem tudta feldolgozni, hogy a szerencsétlen vadállat az ő megkérdezése nélkül riogatta a fél várost, a felkészületlen tanácselnök pedig lemaradt arról, hogy a helyszínről tájékoztassa közösségi portáljának rajongóit.

Mivel elnök úr lekésett a nagy szenzációról, ezért dühében kiadatott a munkatársaival egy közleményt, amely szerint a „megyeelnök mindig is tartózkodott attól, hogy a média képviselőinek jelenlétét biztosítsa egy-egy medve elszállítása vagy kiemelése esetén, még a New York Times fotóriportere is negatív választ kapott az elöljárótól”. Értsük tehát úgy, hogy

ebben a megyében semmi nem történhet az ő beleegyezése nélkül.

Mondjuk ez látszik is a megyén, de ez már egy másik történet.

Gáncsoskodása helyett Borboly Csabának a következőket kellett volna tennie kedden délután. Elsősorban megköszöni az újságíróknak, hogy félelmet nem ismerve kora reggeltől tájékoztatták a csíkiakat a pillanatnyi helyzetről, hiszen ezúttal tényleg veszélyben voltak a városlakók. Másodsorban megköszöni a csendőrségnek, hogy időben biztosították a terepet. Harmadsorban megenged egy köszönetet a környezetvédelmi miniszternek, amiért valóban gyorsan kibocsájtotta a kilövési engedélyt.

Aztán, ha mindezt kigyöngyözi magából – mert tudjuk, hogy a megyei tanács elnökének nem erőssége megköszönni olyan munkát, amihez neki nincs semmi köze –, nos akkor a következő kérdéseket tehette volna fel a nyilvánosságnak.

Miért nincs a csendőrségnek egy nyamvadt kábítópuskája, amivel elkábítják a medvét, majd visszaszállítják az erdőbe, és szabadon engedik. Hozzátehette volna, hogy a csendőrségnél bezzeg jó minőségű szolgálati autóból nincs hiány. Azt is megkérdezhette volna a tanácselnök, hogy miért engedélyezett a környékbeli erdőkben a terepmotorozás és a kvadozás, ami, tudjuk, nagyon megijeszti a szerencsétlen vadállatokat, így azok futnak, amerre csak látnak. Továbbá feltehette volna azt a fajsúlyos kérdést is, hogy kiket és mikor vonnak már végre felelősségre azért, hogy a környékbeli erdők olyanok, mint egy-egy patyomkin fal (két sornyi fa mögötti letarolt erdők).

Borboly Csaba, a megyei tanács vezetője lemaradt a keddi medvekilövésről, ez pedig dühíti őt. Valahol igazat kell adnunk neki, hiszen

Borboly Csaba végre csúcsra érhetett volna:

a megyeszékhelyről tájékoztathatta volna rajongóit. Mert legyünk őszinték: melyik politikust ne bosszantana egy ilyen elszalasztott lehetőség?

HIRDETÉS
11 HOZZÁSZÓLÁS
Molnár Rajmond 2018. augusztus 23., csütörtök

Községháza felirat került elő a csíkszentimrei iskola felújítása közben

Községháza feliratra bukkantak a csíkszentimrei iskola épületének külső felújítása során, amit olvasható formában hagytak tanintézet homlokzatán. A csíkszéki iskolák többségében vége fele járnak a tanévkezdésre való előkészületekkel.

2018. augusztus 23., csütörtök

Milyen funkciót adnál a marosvécsi kastélynak? (x)

Ha fiatal szakértő vagy egyetemista vagy, és szeretsz együtt dolgozni más szakemberekkel, akkor itt a helyed a III. Kastély FORMULA táborban! Szeptember 10. és 16. között a Kemény-kastély fenntarthatóságára és közösségi felhasználására szeretnénk javaslatokat kidolgozni.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. augusztus 22., szerda

Meglátogatta Tőkés László a csíkszeredai börtönbe átszállított Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt

Egy cellában tölti börtönbüntetését a csíkszeredai fegyházban Beke István és Szőcs Zoltán. A terrorizmusért elítélt székelyföldi aktivisták a múlt heti áthelyezésük óta sokkal civilizáltabb körülmények között élnek, emberségesebb bánásmódban részesülnek.

Iszlai Katalin 2018. augusztus 22., szerda

Idén Csíkszentdomokos a Székelyföldi Vadásznapok házigazdája

Csíkszentdomokoson szervezik meg októberben a VIII. Székelyföldi Vadásznapokat – jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezők.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. augusztus 22., szerda

A kőkorszakba kalauzolják a fiatalokat

Javában zajlik a szervezés, közben már a jelentkezéseket is fogadja az Ifitéka a gyergyószentmiklósi és környékbeli fiatalok egyik legkedveltebb rendezvényére. A 15. Gyergyói Ifinapok elsősorban a résztvevőknek jelent majd „jó bulit”.

Molnár Melinda 2018. augusztus 22., szerda

Nagyvárosi tapasztalatait patakfalviakkal gyarapította

„A nyugalom közössége és faluja Patakfalva” – összegezte a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának hallgatója. A budapesti Takács Klaudia a határon túli kis gyülekezetben lelkipásztorkodásához gyűjtött tapasztalatokat.

HIRDETÉS
Bíró Blanka 2018. augusztus 22., szerda

A kézdivásárhelyi családok gyerekei a tanintézet-felújítások legnagyobb nyertesei

Két óvoda- és egy iskolaépületet korszerűsítenek és hőszigetelnek Kézdivásárhelyen a Regionális Operatív Program révén.

Kovács Eszter 2018. augusztus 22., szerda

Rekordidő alatt elfogyott a rekordméretű kürtős

Tízfős farkaslaki csapat készítette el Debrecenben a 13 méter és 5 centiméter hosszú kürtőskalácsot, amellyel magyar rekordot döntöttek. A Kovács–Kovács Kalács által sütött rekordkürtős percek alatt el is fogyott.

Gergely Imre 2018. augusztus 22., szerda

Emlékeztettek: elmarad a lovas ünnep

A Székelyföldi Lovas Ünnepet eredetileg szeptember első napjaira tervezték, az időpont közeledtével pedig még sokan érdeklődnek a rendezvényről. A szervezők megismétlik: elmarad Gyergyószék legnagyobb közönséget megmozgató eseménye.

Simon Virág 2018. augusztus 22., szerda

Nem engedik közútra a balesetveszélyes műszaki állapotú autókat

Az ellenőrzött gépkocsik fele nem felelt meg a törvényes előírásoknak, nyolc, idén vizsgált gépkocsinak pedig súlyos műszaki hibája volt – tudta meg lapunk a Maros Megyei Gépjármű-nyilvántartási Hivataltól (RAR).

HIRDETÉS
Vélemény
Szőke László: A homo siculus és a pletyka

Világos számomra, hogy a pletyka ugyanolyan ősi jelenség, mint a prostitúció vagy a bűnözés: a homo ...

Szőke László: Székely Székelyföldet, erdélyi Erdélyt!

Lépjünk hátrébb a napi csatazajtól, és tegyük fel a kérdést, mielőtt még mások ...

Kozán István: Nomen est omen

A közösségi portálok rávilágítottak arra, hogy Székelyföldön nemcsak a román nyelv ...

HIRDETÉS