HIRDETÉS

Lelki táplálék Tusványoson

Kömény Kamilla 2013. július 27., 17:18 utolsó módosítás: 2013. július 27., 17:20

A lelki töltődésre a Keskeny-út sátorban volt lehetőségük az érdeklődőknek a reggeli áhítatok, a déli előadások és az esti filmek utáni beszélgetések során.

Fotó: Kristó Róbert

 

A Keskeny-út sátor ökumenikus missziója arra vállalkozott, hogy bebizonyítsa a táborozóknak, Istennel lehet élni és az jó. Ezt teszik úgy, hogy nem erőszakosan, hanem bemutatva bizonyítják hitüket, esélyt adva arra, hogy bárki követhesse azt. Tusványoson azért vesznek részt, hogy elérjenek azokhoz a fiatalokhoz is, akik nem állandó tagjai a vallásos ifjúsági megmozdulásoknak – foglalta össze Bardócz Csaba ikafalvi lelkész és a sátor programfelelőse.

A Gyökössy Endre-idézetekkel tarkított sátorban reggel áhítattal indult a nap. Déltől a nap témáját meghatározó előadásokra került sor, amelyek során beszéltek szeretetről, szerelemről és alkoholfüggőségről is. A délután folyamán kézműves foglalkozáson és élményszínházban is részt vehettek a fiatalok, gyermekek, közben folyamatosan lehetőség volt a kötetlen beszélgetésekre is. Azt követték a gitárestek, amelyeken mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy a keresztény emberek is jól tudják érezni magukat. A filmestek a napi előadás témájához kapcsolódtak, a vetítés után a nézők megbeszélhették a filmeket egy-egy szelet zsíros kenyér és tea mellett – számolt be a programfelelős.

Utolsó nap Bartos Károly lelkész tartott interaktív előadást az emberi szerepekről. Az Arci dal meghallgatása után beszélt és beszéltette hallgatóit többek között a hazugságról, annak okairól. Majd rátért az emberi szerepekre, a mindenki által használt színlelésre és a megfelelési kényszer okaira, valamint az abból adódó feszültségekre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS