Anya- és babasziget Tusványoson

Anya- és babasziget Tusványoson

Fotó: Veres Nándor

A Csíki Anyák Egyesülete Tusványos alatt is lehetőséget biztosít arra, hogy együtt lehessen a család. Színes programokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, gyermekfoglalkozásokkal várja a CsAkEgy-sátor a betérőket.

Szabó Kamilla-Mária

2013. július 25., 16:502013. július 25., 16:50

2013. július 25., 19:492013. július 25., 19:49

Tusványos első két napján a CsAkEgy-sátorban szabad programok zajlottak gyermekeknek, szülőknek, valamint légvár is volt az ugrálni vágyóknak. Szerdán délután Ábrahám Emőke zumba-fitnesz oktató gyerekeknek tartott zumbát. Ezt követően az anyaságról, a kisgyermekek gondozásáról beszélgettek a hozzávetőleg negyven érdeklődővel. A mozgást szerető felnőttek is zumbázhattak a beszélgetést követően – mesélte el Tiboldi Beáta, a CsAkEgy elnöke.

Csütörtökön 15 órától a csíkszeredai György Ottilia, az Ottis főz gasztroblog írója, az Erdélyi Konyha főszerkesztője volt a CsAkEgy sátor vendége, aki előadás helyett szabadon beszélgetett a főzés iránt érdeklődőkkel. „Nem főzök többet, mint más háziasszony, én is pont olyan vagyok, mint bármelyik más csíki anya. Sőt szerintem vannak, akik többet főznek, mint én, ami több időt vesz fel, az az ételek fotózása” – vallotta be Ottis egy erre vonatkozó kérdést követően. A jó hangulatú beszélgetésbe a nők mellett férfiak is bekapcsolódtak, bátran kérdezve és véleményezve az elhangzottakat. A továbbiakban a jelenlévők rákérdeztek a hozzávalók beszerzési módjára, a receptek inspirációira és arra is, hogy milyen ízeket szeret, illetve nem szeret a gasztroblogger. A beszélgetés során megneveztek öt hozzávalót is (padlizsán, gomba, paradicsom, sajt, csirkemell), amelyekből a jelenlevők fantáziájuknak teret engedve, képzeletben összeállítottak egy-egy ételt, amit otthon el is készíthetnek. Ezt követően Felkészülni és szülni címmel Vitos Mária szülésznő (Csíkszereda) mesélt a két éve működő Aranyóra szülésfelkészítőről, a szülésfelkészítés előnyeiről és a szülésről. A tervek szerint végül Kádár Enikő pszichológussal (Csíkszereda) az elengedésről, a változásokról beszélgetnek az érdeklődők.

Pénteken 11–17 óra között ingyenes mérések lesznek a sátorban gyógytornászok által. 15 órától beszélgetésen is részt lehet venni Kelemen Zsófia gyógytornásszal (Csíkszereda). Utána Kezes-lábas címmel szülőknek és gyerekeknek (6 hónaptól 3 éves korig) tartanak közös játékot a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont munkatársai. Székelyudvarhelyről érkezik Szalay Zsuzsanna pszichológus, aki 17 órától a női önismeretről tart előadást – foglalta össze Tiboldi.

Az elnök vázolta a szombati programot is: 10 és 15 óra között ingyenes talpdiagnosztika a csíkszeredai Talpdiagnosztikai centrum jóvoltából. 11 órától ÁlomBirodalom termékbemutatót tart dr. Mózes Andrea mikróbiológus és Álomságtervező. 15 órától a sátorba várják Urbán Erik ferences szerzetest is, a csíksomlyói kegytemplom vezetőjét, aki a hitből fakadó nevelésről fog beszélni. Azt követően Beke Csilla Boglárka gyógypedagógus (Sepsiszentgyörgy), a FER baba-mama-papa klub társvezetője Szeresd úgy, hogy ő is értse címmel ad útmutatót a párkapcsolati kommunikációhoz. Majd szabad beszélgetésre kerül sor a családalapításról, gyermekvállalásról, szülésről, születésről, gyermeknevelésről és egyéb kérdésekről.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!