Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Az első meccset a Sportklub nyerte

Dobos László 2017. március 07., 21:36

Hazai győzelemmel kezdődött a román felnőtt jégkorongbajnokság székelyföldi elődöntője. A három nyert mérkőzésig tartó sorozat első mérkőzésén a Csíkszeredai Sportklub kedden este hazai pályán 6–2-re legyőzte a Gyergyószentmiklósi Progymet.

Az első meccset a Sportklub nyerte
galéria
Fotó: Gecse Noémi

Telt ház ellőtt, a két szurkolótábor hangos, de sportszerű biztatása mellett kezdődött kedden este a Vákár Lajos Műjégpályán a Sportklub–Progym összecsapás, amelynek első emberelőnyét ki is használták a csíkiak. Jól játszott az első harmadban a Progym, sok támadást vezettek, és a 8. percben sikerült az egyenlítés: Csergő távoli lövése után a korong egy játékoson irányt változtatva csorgott be a csíki kapuba. A játékrész hátralévő perceiben a Progym Csergő révén kihagyott egy büntetőlövést, és egyik veszélyes lövésük a kapuvasat találta el.

Jobban kezdte a második harmadot a Progym, ellentámadásból Kiricsenko révén a vendégek átvették a vezetést, de a következő csíki támadásnál, 18 másodperccel később öngólt vétettek, majd emberelőnyös helyzetben gólt kaptak. Ez lélektanilag letörte a vendégeket.

A Sportklub pedig szárnyakat kapott, előbb egy nagyon szép Kana–Szolarjov-összjáték, majd a Valchar–Moldován-kombinációt követően már három góllal vezettek a csíkiak. Lehetett volna négygólos is a csíki előny, Antal Zsombor azonban nem tudta értékesíteni az ellene történt szabálytalanság miatt megítélt büntetőlövést.

A harmadik harmadban a Sportklub okosan tartotta az előnyét, sőt egy emberelőnyös szituációt kihasználva 6–2-re módosította az eredményt.

Eredmények, elődöntő, első mérkőzések:
Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym 6–2 (1–1, 4–1, 1–0).
Gólszerzők: Ilja Szolarjov (2. és 27. perc), Radim Valchar (23.), Péter Róbert (35.), Moldován Ervin (39.) és Tomas Kana (59.), illetve Csergő Hunor (8.) és Vitalij Kiricsenko (23.).
Büntetőpercek: 10–18 (ebből a gyergyói Alekszej Alekszejevnek 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Rudolf Lauff, Csata Attila és Deák Gellért.


Brassói Corona–Dunărea Galați 4–3 (2–1, 0–1, 2–1).
Gólszerzők: Mihály Árpád (12. és 52), Richard Filip (17.), Ian McDonald (53.), illetve Ondrej Rusnak (10.), Juraj Durkech (29.), Philip Busbacher (46.).
Büntetőpercek: 37–42 (ebből Timoth Clarke-nak 5+20 perc, illetve Ondrej Rusnaknak 10 perc). Játékvezetők: Branislav Jura, Máthé István és Sikó Levente.

Szerdán este megint megmérkőznek a csapatok, a helyszínek újra Csíkszereda és Brassó, a találkozók ismét 18.30-kor kezdődnek. Az elődöntő további tervezett időpontjai: március 11., (ha kell) 12. és 14.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
11 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb