HIRDETÉS

A Fűszállal szórakozhatnak kicsik és nagyok

Péter Beáta 2012. március 14., 16:33 utolsó módosítás: 2012. március 18., 10:17

A Fűszál együttes koncertezik Csíkszeredában március 17-én. Az eseményt a Csíki Anyák Egyesülete szervezi, az egyesület első születésnapja alkalmából. A 2012-es év CsAkEgy-es koncertsorozata első rendezvényének a József Attila Általános Iskola díszterme ad helyet szombaton 18 órától.

A tizenkét éve alakult Fűszál együttes zenéje főképp a fiatalokat célozza meg, de a megzenésített versek minden korosztály számára élményt nyújtanak. Az együttes számos erdélyi és magyarországi ifjúsági rendezvényen, fesztiválon fellépett. Csíkszeredában utoljára 2010-ben hallhatta őket a közönség zenélni. A Fűszál rengeteg dalt tud maga mögött, honlapjukon elérhetők az eddig megjelent albumok, fénykorát a tagok Kolozsváron töltött egyetemista évei alatt élte. Jelenleg nyolctagú a csapat, közülük hárman laknak Csíkszeredában, a többiek Marosvásárhelyről, Székelykeresztúrról, Kökösről, Kolozsvárról és Solymosról kell összegyűljenek a közös zenéléshez. „Akkor (Kolozsváron – szerk. megj.) szabadok voltunk, függetlenek és fiatalok, minden idő a miénk volt. Most meg a mienk a világ, de az időnk nagy része nem. Mindegyikünknek gyereke van, családja, munkahelye, egyre több kötelezettsége, és ahányan, annyi településen vagyunk. Ezért logisztikailag elég nehéz összehozni a bandát. Amikor meg összegyűl a zenekarból négy ember legalább, az új anyagra koncentrálunk. A nyolcas felállást majdnem lehetetlen összehozni. Az elmúlt néhány évben nem is sikerült” – mondta el az együttes egyik csíki tagja, Keresztes Szabolcs (Keri).

„Most próbáljuk megtalálni a módját, hogy miként lehet ilyen körülmények között folytatni, próbálunk egy kicsit intimebb felállást összehozni a régi nyolc személyes helyett. Valami olyan anyagot szeretnénk összeállítani, amit négyen már el lehet játszani” – tette hozzá Veress Albert, aki szintén a Fűszál tagja. Elmondták, mostanában ritkán vállalnak koncertfellépést, inkább műhelymunkáik vannak. Jelenleg egy Ady-összeállításon dolgoznak, amelyet fel is szeretnének venni. A szombati koncertre és az előtte levő próbákra az együttes legtöbb tagja, mivel kicsi gyermekeik vannak, az egész családdal érkezik. „Berciék háza lesz a vendégház, próba, babazsúr, minden lesz ott egy kalap alatt” – árulta el Keri.

A koncertre jegyek elővételben a Petőfi utcában vásárolhatók Ola Évánál, a Tulipán áruház közelében levő telefonos szaküzletben (érdeklődni a 0724–222588-as telefonszámon lehet), valamint az előadás napján a helyszínen 17.30-tól. Gyerekek 4, felnőttek 8 lejért vehetnek részt a koncerten. Két éven aluli gyerekek számára, valamint egy családon belül a harmadik gyerektől ingyenes a belépés. A koncertet Csíkszereda Önkormányzata támogatja.

A zenekar tagjai:
Fejős Gabriella – hegedű, ének
Nagy Éva \"Dorottya\" – fuvola, ének
Lakatos Sándor – 12 húros gitár, ukulele, ének
Nagy Endre – gitár, ének
Bíró Attila – basszusgitár
Kisgyörgy Tamás – ritmushangszerek
Keresztes Szabolcs – bongos, darbuka
Veress Berci – dobok, zongora, nagybőgő, ének

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS