Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
8 885
+42
Maros megye
25 572
+178
Kovászna megye
8 973
+41
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 09. 28.
Összes eset
1 210 810
+11049
Elhunytak
36 658
+208
Gyógyultak
1 104 496
+5701
Járványhelyzet számokban

Kiss Bora: a néző az a lény, akivel én dolgozom

Pacsika Emília 2017. március 11., 22:21 utolsó módosítás: 2017. március 13., 15:38

Csíkszeredában a közönségétől egymás után három évadban is megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat, de visszavágyott Marosvásárhelyre. A Művészeti Egyetem hallgatójaként szerette meg a várost, amúgy sepsiszentgyörgyi születésű, ott érettségizett a művészeti líceumban. Az otthoni koncertzongorán tizenkét évig gyakorolt, meglepetést okozott a környezetének, mikor érdeklődése hirtelen a színház felé fordult.

Kiss Bora: a néző az a lény, akivel én dolgozom
galéria
Sepsiszentgyörgyről indult, Marosvásárhelyen állapodott meg Fotó: Kálmán Tamás

Jelenleg a Marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat tagja, a közönség láthatta őt Rollaként a Mágnás Miska primadonna szerepében és tragikus sorsú Eszterként az Uniter-díjas Nyugalomban. Az Üvegcipő egyik legkedvesebb szereplője, Viola, az ivászathoz nem szokott másnapossággal küzdő kislány, de szerethetők az About Übüben, Az ördög próbájában és a Retrómadárban megformált különös, groteszk figurái is.

A fiatal művésznő a színészi hivatása mellett szürreális-dekoratív képeket fest, amelyeket tárlatokon is bemutat, időnként gyerekeket is bevon izgalmas alkotó munkájába. A természet nagy tisztelője, a jógát a testi-lelki egyensúly egyik fontos támaszának tartja. Kiss Borával gyermekkorról, önismeretről, szerepélményekről beszélgettünk.

− Érdekes, zárt, érzékeny, afféle elvarázsolt személyiségnek látszol, gyereknek is ilyen voltál?

− Hittem a varázslatokban. Volt egy Milky Way reklám a tévében, ahol egy kislány a csokival varázsolt. Amikor először kaptam ilyen csokoládét, én is varázsolni akartam vele, de nekem persze nem sikerült. Emlékszem, mennyire kiborultam emiatt. Amúgy átlagos gyerek voltam. Állatokat vetettem magamnak, mert tömbházban laktunk, és nagyon vágytam a természetre. Hamar felnőttem, mert egyedüli gyerek voltam, és egy csomó értelmes, okos felnőtt volt körülöttem. A szüleim már korán partnerként kezeltek. Édesapám mérnök, informatikus, a romániai felfedezők tagja, de a nagybányai festőiskolában is tanult, édesanyám műszaki rajzolóként dolgozott, ő is nagyon kreatív ember.

− Milky Way csokival nem, de a színpadon sikerül varázsolni?

− Most már megtanultam, hogy sok mindent meg tudunk teremteni, ha akarjuk és hiszünk benne. Gyerekkoromban úgy éreztem, hogy én nem vagyok semmilyen. A dolgok felszínén lebegtem. Nem érdekelt igazán semmi, csak akkor próbáltam ki valamit, ha a szüleim ösztökéltek. Nagyon kicsi önbizalmam volt. Bevallom, ma is nehezen hiszem el, ha azt mondják, jó vagyok valamiben.

− Egy színész is lehet önbizalomhiányos? A néző azt gondolná, a színpad művésze arra vágyik, hogy magát másoknak megmutassa.

− Ezzel nekem nagyon nagy problémáim voltak. Előfordult, hogy egyszerűen szégyelltem kimenni a színpadra. Budapesten, a színművészeti egyetemen több fordulón túljutottam, s aztán amikor Gálffi László kért tőlem valamit, leblokkoltam, és meg se tudtam szólalni. A Nyugalomban eleinte sajnáltam Bányai Kelemen Barnát, hogy éppen engem kell ölelgetnie, mert nem tartottam magam egy izgalmas nőnek, partnernek.

− Ennyire elégedetlen vagy magaddal?

− Soha nem tartottam magam szépnek, miközben vágytam a szépségre. Szeretem a szépet, és jólesett volna ezt magamon is látni. Volt egy olyan periódusom, amikor Csáth Géza bűvöletében éltem, belemásztam az ő szomorú, beteg világába. Megtetszett a nagy szomorúság, mert azt sokkal könnyebb volt eljátszani a színpadon. De az is lehetséges, hogy élveztem, hogy valamit nagyon meg kell élni, olyasmit, amit még nem éltem meg. Ma már azt tapasztalatom, hogy a színészben minden ott van, csak elő kell tudni bányásznia. Ha egy virág kell legyek, vagy egy özvegy, azt is meg tudom csinálni, ha képes vagyok arra, hogy kívülről nézzem magamat. Úgy érzem, mostanra megtaláltam egyfajta stabilitást, most már nem úgy vagyok, mint régen, hogy csak úgy úszkálok a dolgok felszínén. Kellett, hogy a szemem kicsit kinyíljon. Régebben úgy éreztem, hogy engem majd senki nem tud elviselni. Párkapcsolataimban sem találtam meg azt az embert, aki a békét adja.

− Mikor jelentkeztél a Művészeti Egyetemre, önmagad megmutatása, vagy inkább a varázslatra való vágyakozás volt a fontosabb?

− Tizenegyedikes koromban mondtam először a szüleimnek, hogy színire jelentkezem, elcsodálkoztak, hogy nem a zongora tanulmányaimat folytatom. Semmilyen előzménye nem volt a hirtelen váltásomnak, mindössze egyszer szavaltam az iskolában, egy Eminescu-verset mondtam el románul. Viszont láttam egy Bocsárdi László rendezte előadást, a Rómeó és Júliát a sepsiszentgyörgyi színházban. Ez olyan érzést ki váltott ki belőlem, mintha leöntöttek volna forró és hideg vízzel egyszerre. Meg voltam babonázva. Ott akartam lenni abban a világban, élményben, amit a színházban átéltem. Megnéztem az előadást vagy tizenötször, és meg akartam mutatni, hogy bennem is lakik valami hasonló, csak ki kell játszanom magamból.

− Milyen volt a vásárhelyi Művészeti Egyetemre járni?

− Jó tanuló voltam, jól jött az ösztöndíj és az is, hogy emiatt az egyetem egyik udvari vendégszobájában lakhattam. Béres tanár urat tekintem atyamesteremnek, esztétikát tanított nekünk, én nagyon szerettem. Azért készültem föl a vizsgákra, mert meg akartam felelni neki. Szégyelltem rossz lenni. A színháztörténethez is hasonló volt a viszonyom. A tisztelet hajtott, ahogy most a nézővel szemben is. Úgy érzem, hogy oda kell adni neki mindent, amim van.

− A rendezőnek is szeretsz megfelelni?

− Azt gondolom, fontos, hogy legyen harmónia köztünk, hogy tudjunk beszélgetni. Félelemből, idegből nem jó dolgozni, nekem nagy szükségem van a jó szóra. Fenékbe rúghat a rendező, de szeretem, ha utána megsimogat. Nekem kell az elfogadás, de legalábbis a feloldás.

− Milyen volt Eszternek lenni a Nyugalomban?

− Radu Afrim nem kérte, hogy ilyen vagy olyan legyek, csak hogy nagyon természetes legyen a játékom. Eszternek is vannak olyan problémái, gondolatai, félelmei,  amiket jómagam is ismerek, az ő helyzeteit nem volt nehéz megélnem. Bányai Kelemen Barnával először keresgéltük egymást, kicsit zötykölődtünk, de aztán megtaláltuk a sima utat. Ehhez meg kellett tanulnom lazának lenni. Például ott állni a színpadon egy szál bugyiban. A bemutató után alig mertem lemenni a fogadásra, úgy szégyelltem magam, de később ez már nem okozott problémát. Még zongoráznom is kellett az előadáson, mikor Afrim számára fény derült a hangszeres múltamra, azonnal lecsapott rám és másnapra dalokat kellett írnom a darabba.

− Az Üvegcipőben bizarr feladatot kaptál Mohácsi Jánostól, szeretted ezt?

− Az volt a legfelhőtlenebb próbaidőszak, amióta itt vagyok. Mohácsival fantasztikus volt dolgozni. Nem félt az időtől, a próbáin nem nyűglődött senki, elfogadó volt és türelmes. Először azt hittem, viccel, mikor kiderült, hogy a harmadik felvonást végig kell hánynom. Az egyik főpróba előtt, amikor már élesben ment a dolog, bejött velem és a kellékessel, és kipróbáltuk, hogyan is lehet ezt hitelesen megcsinálni. Rengeteg szeretetet adott mindenkinek, az egész előadás hangulata, világa a mai napig különös örömmel tölt el.

− Mintha születetten hajlamod lenne a groteszk szerepjátékra, jól érzem?

− Igen, sokszor mondják, hogy olyan érdekes vagyok, bár én mindig egyszerűnek gondolom a játékom. Emlékszem, Viktóriát játszottam, amikor az egyik „kiakadós” jelenetben, a csillogó, villogó báli ruhás hölgyből, azaz belőlem előtört a groteszk, és hogy a közönség ezt milyen jól fogadta. De nemrég, mikor a Retróra készültem, fésülködés közben, azt mondtam a tükörnek: Többet nem akarok se őrült, se bolond lenni! Szép akarok most már lenni! Egyszerű nő akarok lenni!

− Operettekben is szerepeltél már, a primadonnasággal milyen a viszonyod?

− A Mágnás Miskában nem primadonna akartam lenni, hanem Rolla, egy fiatal lány, akit fűt a vágy és az érzékiség. Aki szemtelen a szüleivel, hiába tiltják meg neki, grófkisasszony létére lemegy a falusi vásárba, és kész. Az operettszerepeket is először emberből kell megcsinálni. Egyszerűen. Szerintem idejét múlta ma már a habos-babos felfogás.

− Miért festesz képeket? Nem elég a színház?

− Mikor elkezdtem, azért tettem, mert úgy éreztem, ki akarom fejezni saját magamat is. Nemcsak mint a megírt szerepek tolmácsolója, hanem mint egyéni alkotó is. Az nekem ünnep, ha festhetek. Csíkban van egy állandó kiállításom, itt még csak egy gyerekbirodalmat festettem egyszer.

− A párod, Csíki Szabolcs is színész, szakmáztok otthon?

− A béke szigete az otthonunk, kutyával, tengeri malaccal, kerttel. Nekem fontos, hogy legyen terem, hogy a térben messze ellássak, hogy ki tudjam nyújtani a karomat. Néha elmondjuk egymásnak, mi volt próbán, esetleg kérdezünk ezt-azt a szerepformálást illetően, de nem szeretnénk otthon színházasdit játszani. Az maradjon a kapu előtt. Amúgy kicsit kakukktojások vagyunk, nem cigizünk, premierek után lemegyünk koccintani, de nem szeretjük, ha öt sör után mond nekünk valaki szépeket.

− A pályán hova szeretnél eljutni? Mi a legközelebbi célod?

− Béke legyen bennem. Hogy bátran, szomorúság nélkül tudjam elfogadni azt, amiben éppen benne vagyok, vagy azt, ha csak kisebb feladatot kapok. Az embernek önmagával kell rendben lennie, akkor tud adni másoknak. Szeretek adni. Ha nincs kedvem valamelyik este játszani, de kinézek a nézőtérre, s látom, hogy ott ül a sok ember, úgy érzem, hogy miattuk érdemes ezt a szakmát művelni. A néző az a lény, akivel én dolgozom. A lényünk a színházi térben egymással kommunikál. Én jógával is foglalkozom, ott azt tanítják, hogy egymásért felelősek vagyunk, és hogy adjunk magunkból a másiknak, de ne azért, hogy várjunk érte valamit cserébe.

− Milyen város Marosvásárhely?

− Itthon vagyok. Biztos abszurd, amit mondok, de van a városban egy-két olyan ház, amelyben úgy gondolom, hogy már éltem valaha. Jó itt lenni, el lehet innen menni, repülni máshova, de nagyon jó visszajönni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport