HIRDETÉS

Korcsolyapályát kap ajándékba Barót és Kovászna

Bíró Blanka 2017. november 19., 15:31 utolsó módosítás: 2017. november 20., 13:06
HIRDETÉS

Két korcsolyapályát ajándékoz Kovászna és Barót városoknak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A testület legutóbbi ülésén a városatyák rábólintottak, hogy a 2008-ban és 2009-ben vásárolt kisebb jégpályákat ingyenesen átadják a két két kisebb városnak, hiszen erre törvényes lehetőség van.

Archív Fotó: Antal Árpád/Facebook

Sepsiszentgyörgy nemrég kapott egy nagyobb méretű pályát a a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana alapítványtól, ugyanakkor a Sepsi Aréna építésekor vásároltak még egyet, amit a belvárosban szerelnek fel, így

a két régi korcsolyapálya feleslegessé vált.

HIRDETÉS

Tóth Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, a két kisebb pálya megrongálódott, az egyik jelentős javításokra szorul, hiszen idén tavasszal, amikor szerelték le, kilopták belőle a rézhuzalokat. Ennek ellenére a kovásznai és a baróti önkormányzatok érdekeltek, hiszen a mobil pályákat üzembe lehet helyezni.

Sepsiszentgyörgyön a központban, a tervezett sárkánydomb helyére építik meg a 20x40 méteres korszerű korcsolyapályát, a talajt már elegyengették,

az időjárás függvényében valószínű, hogy advent első napján, de legkésőbb Mikuláskor már lehet siklani a pálya jegén.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia által adományozott standard méretű pályát a Sepsi Aréna mellett állítják fel, a tervek szerint már decemberben beüzemelik egy légtartásos sátorban. Itt zajlik majd a Királypingvinek Jégkoron Klub által működtett és az önkormányzat által támogatott, Bevezetés a sportba program, amelynek keretén belül minél több gyereket szeretnének megtanítani korcsolyázni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS