HIRDETÉS

Több rászorulónak is jutna ingyen ebéd, de nem élnek a lehetőséggel

Bíró Blanka 2017. január 05., 16:53

Nincs igény a sepsiszentgyörgyi szociális étkezde pluszszolgáltatásaira, a rászorulók ezen a télen már nem járnak be melegedni, teázni.

Fotó: Veres Nándor

Tankó Vilmos az önkormányzat közösségfejlesztési igazgatóságának vezetője lapunknak elmondta, hetven adag ebédet főznek naponta, az elmúlt években a rászorulók bejártak melegedni, teázni, ám ezen a télen erre már nem volt igény.

Találtak alternatív megoldásokat, a hajléktalanok az éjjeli szálláson napközben is meghúzhatják magukat, ha hideg van, ott is kapnak teát, szendvicset – részletezte az igazgató. Az ingyenkonyhán egy kiadós egytálételt kapnak a rászorulók, évekkel ezelőtt kétfogásos volt az ebéd, de aztán drágultak az alapélelmiszerek, és rájöttek, hogy gazdaságosabb a rendelkezésükre álló keretből a gyenge leves- második helyett egy kiadós egytálételt főzni a kedvezményezetteknek.

Az étkezdét egyébként négy évvel ezelőtt teljesen átépítették, a 19. században épült faházat felújították. Akkor a konyha kapacitását megháromszorozták, 450 személy számára is készülhetne ebéd, ám jelenleg mindössze hetvenen jogosultak erre a támogatásra.

Amint arról korábban beszámoltunk, a szabályzat módosítását tervezik, mert rájöttek, hogy az túl szigorú, és emiatt sok rászoruló család nem kapja meg az ebédet. Három évvel ezelőtt ugyanis elfogadtak egy határozatot, miszerint ha egy családban valamelyik gyerek összegyűjt öt igazolatlan hiányzást, akkor már nem jár az ebéd.

Januárban a sepsiszentgyörgyi önkormányzat elé terjesztik a szabályzat- módosítás tervezetét, valószínű továbbra is feltétel lesz az iskola látogatása, de ötről több órára növelik a megengedett igazoltatlan órák számát – mondta Tankó Vilmos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS