HIRDETÉS

Bírálat az „átszavazó” néppártosnak

Bíró Blanka 2016. december 22., 18:42 utolsó módosítás: 2016. december 22., 18:44

Heves bírálat érte Balázs Attilát, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei elnökét amiatt, hogy a Facebook-oldalán azt írta, december 11-én nem az RMDSZ-re, hanem a lengyel kisebbség képviselőjére szavazott.

Fotó: Bartos Lóránt

Pethő István, a Magyar Polgári Párt (MPP) megyei tanácsosa csütörtökön a tanácsülésen azt mondta, nem csoda, hogy az RMDSZ és az MPP közös háromszéki listájáról nem jutott be a szenátori listán második helyen levő Miklós Zoltán, és a képviselő lista negyedik helyezettje, Könczei Csaba, „ha egyik tanácsos kollégánk a lengyeleket támogatja”.

Ezt követően átadott a néppártos képviselőnek egy Lengyelországról szóló utazási brosúrát. Balázs Attila különben ezt írta a Facebookon: „Kedves barátaim és ismerőseim! Sokan érdeklődnek, hogyan szavazunk? Én a lengyel képviselőre teszem le a voksom”. 

Az ülésen Balázs románul válaszolt a szemrehányásra, kifejtette, senki nem vitathatja el a jogát, hogy úgy szavazzon, ahogy jónak látja, az RMDSZ-re pedig nem voksol, sem négy, sem nyolc évvel ezelőtt nem tette, hiszen az autonómiát csak ígérgetik, és politikája eredményeként a gazdasági mutatók tekintetében Kovászna megyénél csak Hargita áll rosszabbul.

Tamás Sándor tanácselnök hozzáfűzte, hogy Szilágyi Zsolt, a néppárt jelenlegi elnöke hosszabb ideig volt RMDSZ-es képviselő, mint Kelemen Hunor, majd megkérte Balázst, hogy ha magyarra nem fordítja le válaszát, mondja el legalább lengyelül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
17 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS