Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

2023. december 22., 19:012023. december 22., 19:01

2023. december 22., 19:022023. december 22., 19:02

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Korodi Attila nagyon jól felépített beszédének minden mondatával egyetértettem pénteken a hídavatón, hiszen ez valóban az a beruházás, amelyre „mindannyian büszkék lehetünk”. A jövő évi kampányra időnként rákanyarodó szónoklat végén mégis maradt bennem némi hiányérzet.

korábban írtuk

Átadták, már lehet közlekedni a Ligat híd nevet kapó, felújított vasúti felüljárón
Átadták, már lehet közlekedni a Ligat híd nevet kapó, felújított vasúti felüljárón

Tizenkilenc hónap után december 22-én, pénteken a sofőrök újra birtokukba vehették a teljesen korszerűsített vasúti felüljárót Csíkszeredában. Az avatóünnepségén leleplezték az új névtáblát is: a Ligat híd nevet kapta a létesítmény.

Mondanivalójából hiányzott ugyanis egyetlen fél mondat, egy lábjegyzet, egy „beékelés”, ami a beszédében sokat emlegetett múltat összeköti a jelennel és a jövővel – akárcsak maga a híd.

Korodi azonban egész előadása alatt kínosan vigyázott arra, hogy még véletlenül se kelljen kiejtenie elődjének nevét. Pedig lett volna rá oka.

Ugorjunk vissza egy évtizedet a múltba, hogy megérthessük, miért nem lett volna ördögről való Ráduly megemlítése –

ha már az 1993 és 2004 között polgármesterkedő Csedő Csaba érdemeit szóba hozta.

Évekkel ezelőtt megkérdeztem Ráduly Róbert regnáló városvezetőt, hogy „amúgy melyik csíkszeredai beruházásra a legbüszkébb?” „Arra, ott ne!” – mutatott közömbösen a távolban futó csíkszeredai elkerülőútra. Bevallom, elsőre nem esett le, hogy miért pont ezt a megvalósítást választotta, én ugyanis inkább a gyönyörűen felújított Márton Áron Főgimnáziumra, a rendbe rakott lakótelepekre, a több tucatnyi hőszigetelt tömbházra, vagy éppenséggel a helyrepofozott Csíki Mozi épületére gondoltam volna.

Aztán tavaly áprilisban összeállt a kép! 2022. április 26-án már az új városvezetés úgy tudta lezárni a csíkszeredai vasúti felüljáró hidat és átadni azt bontásra az építő cégnek, hogy közben nem bénult meg a hargitai megyeszékhely forgalma.

A lezárt híd szerepét rögtön átvette a vasúttal párhuzamosan észak irányba haladó elkerülőút, amely egy körforgalommal becsatlakozik a Székelyudvarhely, illetve Gyergyószentmiklós, vagy éppen a Gyimesek irányába haladó többi elkerülőútba.

Ráduly Róbertnek több mint egy évtizeddel ezelőtt leesett, hogy csak akkor lehet hozzálátni a már akkor pocsék állapotban lévő vasúti felüljáró híd bontásához és újjáépítéséhez, ha azelőtt „összehozza” az elkerülő utakat.

Ráadásul nem európai uniós és kormánytámogatásból, hanem helyi költségvetési forrásból!

Hagyjuk a múltat, mert az ünnepnek van itt az ideje – a mai nap pedig ilyen.

Csíkszereda minden lakója méltán lehet büszke az immár Ligat hídként emlegetett régi-új vasúti felüljáró hídra.

A városvezetés egy olyan projekt végére tett pontot, ami legalább harminc évvel ezelőtt, az első beázásokkal kezdődött,

évenkénti kátyúzásokkal, hosszas tervezéssel, kismilliónyi tervmódosítással, egyeztetéssel és pereskedéssel folytatódott, majd a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes nagyon autentikus kis műsorával zárult le.

Tegyük hozzá, hogy Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester konoksága, kitartása nélkül még nem tartanánk itt. Képletesen szólva, az előrelátás a megfeszített munkán keresztül ívelt az ünnepi táncig.

A teljesítményre mindenki büszke lehet, Csíkszeredán innen és túl. Hiszen a hídépítés annak a példáját mutatja, hogy miként kell a minőségi fejlesztést hatékonyan gyakorlatba ültetni.

Alig várjuk, hogy Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy példaértékű fejlesztéseihez hasonló beruházásoknak örvendjünk Székelyföld többi városában is.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a „tarzani” gyorshajtók miatt. Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Kozán István

Kozán István

Együttérzek az oktatókkal

Tíz esztendővel ezelőtt játszi könnyedséggel tartottam meg az újságírói munkáról szóló ötven perces előadást az általános iskolásoknak. Minap a húsz perc is nehezen jött össze.

Kozán István

Kozán István

Borboly Csaba bölcs gondolatai

A napnál is világosabb, hogy miért olyanok a megyei útjaink, amilyenek: mert Borboly Csaba szerint „legalább tíz évre kell jó utat építeni”.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!