Kozán István

Kozán István

Borboly Csaba sikerpropagandája

2022. november 21., 18:102022. november 21., 18:10

2022. november 21., 21:462022. november 21., 21:46

Azonnal gyanút keltett bennünk a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálatának hétfőre szóló meghívója. Furcsának tűnt, hogy egy olyan fontos horderejű, az egész megye lakosságát érintő témában, mint a megyei hulladékgazdálkodás helyzete, nem Borboly Csaba tanácselnök tart beszámolót, hanem „csak” a megyemenedzser.

korábban írtuk

Késik a beüzemelés, romlik a kihasználatlan eszközpark
Késik a beüzemelés, romlik a kihasználatlan eszközpark

További akadályokon kell átbukdácsolni ahhoz, hogy a Hargita megyei hulladékgazdálkodási rendszert beüzemeljék. Közben viszont a hat éve beszerzett eszközök használatlanul is károsodnak, jelentős javítási költséget eredményezve.

Aztán minden világossá vált: Borboly Csaba közpénzen gondosan és mérnöki pontossággal felépített sikerpropagandájába, problémamegoldó imázsába nem fér bele egy fiaskó; sőt, még egy rossz hírecske közlése, beismerése sem.

A megyei önkormányzat első embere ugyanis csak pozitív dolgokra fókuszálhat, ő csak olyan híreket szállíthat, ami sikerről, diadalról, győzelemről, előremenésről szól. Még az se gond, ha ezekhez az égvilágon semmi köze nincs. Vagy ha van is, az csak elsikló apróság – mert ugyebár ki merne ilyesmit szóvá tenni?

Borboly Csaba hétfőn Hargita megye lehető legtávolabbi pontjára utazott, Csíkszeredától több mint száz kilométerre, csak azért, hogy fizikailag is messze legyen Incze Csongor megyemenedzsertől, aki kénytelen volt sajtótájékoztatón jelezni: a megyei hulladékgazdálkodási rendszer beüzemelésével továbbra is gondok vannak.

Főnöke, Borboly Csaba mindeközben – munkaidőben – a közösségi oldalán élő videóban mutatta be, amint alapos tesztelésnek veti alá a borszéki wellness-központot. Vígan pancsolt, miként Bástya elvtárs, majd ismét eljátszotta a riportert és infantilis (magyarán dedós) kérdéseket tett fel a polgármesternek.

Merthogy ez is kész siker a regionális hulladéklerakóhoz képest.

8 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Kocsis Károly

Kocsis Károly

A stílus maga a jelölt, avagy önkéntes népvezérek viszonyulása az anyanyelvhez

A baj akkor kezdődik, amikor valaki önként, amolyan hályogkovács-módra közszereplést vállal, és a közösségi oldalán (hol máshol?) kiütköző stílusából az anyanyelve iránti ijesztő igénytelenség köszön vissza.

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a „tarzani” gyorshajtók miatt. Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!