HIRDETÉS

Elhunyt dr. Löffler Aurél

Dobos László 2011. február 01., 22:01 utolsó módosítás: 2011. február 02., 13:45

Egerből érkezett a gyászhír: életének 100. évében, 2011. január 31-én elhunyt dr. Löffler Aurél, a csíki hokisport alapító tagja.

Az első csíki hokicsapat utolsó élő tagja haláláig aktív sportéletét élt, rendszeresen úszott, kerékpározott és túrázott, nagy figyelemmel követte a csíki hokisport történéseit. Rövid, pár napos betegség után hétfőn, január 31-én érte a halál.

Dr. Löffler Aurél (Luri) 1911. május 23-án született Csíkszeredában. Gyermekkorát és ifjúságát Csíkszeredában töltötte, itt végezte elemi- és középiskolai tanulmányait, itt érettségizett. A két világháború között Bukarestben szerzett jogászi oklevelet, majd a fiatal ügyvédet Brăilára helyezték ki. A második bécsi döntés után jelentkezett a magyar hatóságoknál, és egészen 1944-ig Máramarosszigeten teljesített szolgálatot. A második világháború végétől Egerben élt családjával, a legszebb északkelet-magyarországi történelmi város pénzügyi osztályának jogásza volt. Nyugdíjazása után idegenvezetőként tevékenykedett, hat nyelven beszélt folyékonyan.

Löffler Aurél visszaemlékezéseiben arra utal, hogy 1928-ban egy csíkszeredai korcsolyaversenyen vett részt, itt alakult ki azoknak a jól korcsolyázó fiúknak a csoportja, akik egy évvel később, 1929-ben megalapították a csíki jégkorongsportot. A feljegyzések szerint az első csíki csapatnak a következő játékosok voltak a tagjai: Bedő Ákos, Schmidt Béla, Vákár Lajos, Löffler Aurél, Czáka István, Miklós Gyula és Dóczi János, az együttes mecénása pedig Dóczi András volt. Dr. Löffler Aurél tagja volt annak a csíki hokicsapatnak, mely 1931. januárjában az első hivatalos csíkszeredai meccseket játszotta a Bukaresti Tenisz Klub ellen.

Isten nyugtassa békében!

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS