Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Átszervezték a divízió 1-es hokivébét

Dobos László 2011. május 12., 18:24 utolsó módosítás: 2011. május 12., 19:24

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) csütörtöki, május 12-i pozsonyi ülésén arról döntött, hogy átszervezi a divízió 1-es világbajnokságot. Az eddigi gyakorlattal ellentétben, a jövő évben már nem két egyenértékű hatos csoportban küzdenek meg a csapatok, hanem gyakorlatilag két külön osztályra oszlik a divízió.

Fotó: Kristó Róbert

A divízió 1-es vb budapesti csoportjából idén Olaszország jutott fel a világelitbe

Van tehát egy erősebb hatos, illetve egy gyengébb hatos a divízió 1-ben. A magyar jégkorong-válogatott az erősebb csoportba került: a most zajló világbajnokságon kieső osztrák és szlovén, valamint a japán, a brit és az ukrán csapat lesz a magyarok ellenfele. A divízió 1 A-csoportjából a két első helyezett jut majd fel a világelitbe, míg az utolsó helyen végző csapat kiesik a divízió 1 B-csoportjába. A divízió 1-be való feljutást idén Zágrábban kiharcoló romániai válogatott a gyengébb hatosba kapott besorolást.

A mostani változtatás legnagyobb vesztesei a lengyelek, akik elvileg A-csoportosak lettek volna a divízió 1-ben, ám Japánt – amely az országot ért természeti csapás miatt távol maradt a budapesti vb-től – automatikusan az A-csoportba sorolták. Íme, a csoportbeosztás.

Divízió 1-es A-csoport: Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Japán, Nagy-Britannia és Ukrajna

Divízió 1-es B-csoport: Lengyelország, Dél-Korea, Litvánia, Hollandia, Románia és Ausztrália.

A jövő áprilisban esedékes torna helyszínét valószínűleg már a héten kijelölik. Az már korábban eldőlt, hogy az elit 16 csapata 2012-től nem négy négyesben, hanem két nyolcasban küzd, nem rendeznek középdöntőt, hanem egyből negyeddöntők lesznek, a két nyolcas utolsója pedig kiesik a divízió 1 A-csoportjába – oda, ahová most a magyarokat sorolták.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS