Delecour drámai sikere a Duna-delta Ralin

Delecour drámai sikere a Duna-delta Ralin

Francois Delecour csupán két másodperccel volt gyorsabb Simone Tempestininél az országos ralibajnokság harmadik szakaszán, a Duna-delta Ralin. Sebastian Barbu idén másodszor állhatott dobogóra, míg Florin Tincescu meglepő győzelmet aratott a kétkerék-meghajtású kategóriában.

Zátyi Tibor

2014. június 01., 18:162014. június 01., 18:16

2014. június 01., 19:302014. június 01., 19:30

Péntek este Tempestini egyperces időbüntetését követően még úgy tűnt, hogy az előző két bajnoki címet elhódító francia ralis magabiztosan nyeri a Tulceán és környékén rendezett ralit, az utolsó előtti szakaszon technikai problémái adódtak, ám végül be tudta fejezni a versenyt, és előnyéből két másodpercet megtartott. Sebastian Barbu Brassó után ismét dobogón végzett, összetettben több tapasztalt ralist, többek között Dan Gîrtofant és Bogdan Marișcát is megelőzte. A Dacia Kupában Bogdan Barbu magabiztos győzelmet aratott.

A Szabó Gergő/Borbély Károly páros nagyon jól kezdett, az első szakaszokat követően a második helyen álltak, majd technikai probléma hátráltatta őket, az autó első differenciáljában eltörött egy tengely, így csak a hátsó meghajtás működött, emiatt közel egyperces hátrányt szedtek össze.

„Második nap a negyedik helyről folytattuk, Károllyal megbeszéltük, hogy 110 százalékon próbálunk majd menni, hogy csökkentsük hátrányunkat, és visszakerüljünk a dobogóra. Nagyon nehéz körülmények között zajlott a Tulcea Rali, mindkét nap folyamatosan esett, emiatt nagyon csúszott az amúgy is sáros út. Szombaton az első szakasz közepén egy kanyart követően elkaptunk egy fát az autó hátsójával, három keréken sikerült beérnünk a finisbe. Akkor még azt gondoltam, hogy csak defektünk van, ám kiderült, hogy nagyobb a baj. Így idő előtt be kellett fejeznünk a versenyt, mivel még egy szakasz volt hátra a hivatalos szervizig. Nem vagyunk annyira szomorúak, mivel ezen a ralin teljes autóval ugyanolyan eredményeket tudtunk elérni, mint ellenfeleink” – mondta a Duna-delta Ralit követően Szabó Gergő. A kétszeres romániai ralibajnok hozzátette, hogy a következő fordulóban, a kolozsvári ralin valószínűleg lecserélik a Mitsubishi Lancert a Skoda S2000-esre.

A Duna-delta Rali végeredménye: 1. Francois Delecour 1:19:24.4, 2. Simone Tempestini +2.0, 3. Sebastian Barbu +1:01.8, 4. Dan Gîrtofan +1:22.2, 5. Bogdan Marișca +1:27.5, 6. Florin Tincescu +7:48.2

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!