A ralisok Aradon száguldoznak a hétvégén

A ralisok Aradon száguldoznak a hétvégén

Az országos ralibajnokság második versenyét Aradon rendezik a hétvégén, az Arad Atrium Mall Rali az Európai Kupa részét is képezi, több mint negyven páros fog rajthoz állni.

Zátyi Tibor

2014. május 08., 17:412014. május 08., 17:41

2014. május 08., 17:552014. május 08., 17:55

 

A Szabó Gergő és Borbély Károly páros motorprobléma miatt az élmezőnyből volt kénytelen feladni az első versenyt, a Brassói Tess Rallyt, így most még nagyobb bizonyítási vágy fűti őket.

„Az utolsó pillanatokban készült el teljesen az autónk, az első versenyen tapasztalt gond szerencsére nem okozott problémát a motorban. Brassóban aszfalton versenyeztünk, az aradi már murvás lesz, így teljesen át kellett építeni az autót, kapott egy új futóművet, ami az utolsó utáni pillanatban érkezett meg. Nemrég szereltük be, most fogjuk kipróbálni, és szeretnénk beállítani. Gyakorlatilag a Hargita Rali óta murván nem nagyon vezettem, sok minden függ a finomhangolásoktól” – mondta csütörtökön délután a kétszeres romániai ralibajnok, Szabó Gergő.

Az Arad Ralival kapcsolatosan Szabó elmondta, hogy nagyon izgalmas és egyben kemény verseny is lesz, hiszen az eső is meg tudja tréfálni a mezőnyt. „Mi a román bajnokságban vagyunk érdekeltek, fontos hogy jó eredményt érjünk el, dobogóra akarunk állni, mivel az elsőn nem sikerült pontot szereznünk. Nehéz dolgunk lesz, mivel itt van mindenki, aki számít. Felkészülten várjuk a rajtot, reméljük, sikerül célba érnünk. Kissé mumus számunkra ez a pálya, hiszen tavaly nem tudtuk befejezni, de korábbi években sikerült már nyernem is itt” – folytatta Szabó Gergő.

Az Arad Rali, amelyre több mint negyven páros nevezett be, pénteken három órakor rajtol, első nap négy speciális szakaszt és Arad belvárosában egy szuperspeciális szakaszt teljesítenek a versenyzők, szombaton pedig újabb három etap vár rájuk. A próbák összhossza 98,86 km.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!