HIRDETÉS

Magmentőket keresnek

Veres Réka 2015. október 13., 22:39

A „Hagyományos magok – a biodiverzitás megőrzésének kulcsa” elnevezésű projekt keretében kétnapos képzést tart Lókodban a Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért.

Fotó: Szigeti Vajk István

Október 20-án és 21-én 9–17 óra között a részvevők megbeszélik a tájfajták jelentőségét táplálkozásunkban és a természeti sokszínűség megőrzésében, norvégiai jó példákat mutatnak be, valamint megvitatják, hogy miként működhetnek együtt a magmentés terén.

A kezdeményezők sikeresen szaporítottak tájfajta növényi magvakat a lókodi és az apahidai kísérleti kertekben, ezeket jövő év tavaszán fogják szétosztani. Fontosnak tartják, hogy olyan személyekkel, illetve szervezetekkel dolgozzanak együtt, akik magmentőkké szeretnének válni és vállalják egy-egy tájfajta szaporítását saját kertjükben is.

A kétnapos képzésre október 16-áig lehet jelentkezni az alapítvány székhelyén (Székelyudvarhely, Solymossy utca 29. szám, naponta 9–17 óra között) vagy a monika.pakot@civitas.ro e-mail címen. A részvétel díjtalan, az étkezést és a szállást a szervező biztosítja. A projektet az EGT 2009–2014 finanszírozza, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül, a Fenntartható Fejlődés témakörben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS