HIRDETÉS

Kiskorú gyilkolt Homoródalmáson?

Fülöp-Székely Botond 2017. január 24., 11:36 utolsó módosítás: 2017. január 24., 12:11

A hivatalosan meg nem erősített információk szerint egy helybéli kiskorú követhette el Homoródalmáson azt a brutális gyilkosságot decemberben, a két ünnep között, amikor egy helyi idős asszonyt több késszúrással öltek meg.

A község alpolgármestere úgy tudja, egy tizenöt éves fiatalt tartóztatottak le, aki beismerő vallomást is tett a 72 éves idős asszony meggyilkolásával kapcsolatban. Mint Rigó Mihály lapunknak elmondta, információi szerint a kiskorú állítólag buliból hazafelé tartva követte el a szörnyűséget. Azt pontosan nem tudni, milyen okból történhetett a gyilkosság, az elöljáró úgy sejti, talán egy korábbi konfliktus lehet a háttérben. Rigó Mihály hangsúlyozta, különösen felkavarta a falu lakóit az a tény, hogy kiskorú lehetett a kegyetlen elkövető.

A községben egyébként igyekeznek fenntartani a rendet és javítani a biztonságérzeten, ezért két hete polgárőrséget hoztak létre, amelynek tagjai éjszaka is járőröznek.

A gyilkosság gyanúsítottjának személyét, valamint a beismerő vallomás tényét, illetve más részletét a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője nem erősítette meg. Gheorghe Filip lapunknak elmondta, ő maga is nagyon szeretné, ha megnyugtathatná a lakókat, de egyelőre nem kapott engedélyt az ügyben eljáró ügyészségtől arra, hogy bármit is közöljön az üggyel kapcsolatban. Az ügyészségtől sem kaptunk tájékoztatást, ott ugyanis kedden szabadságon van a sajtószóvivő.

Mint közöltük, tavaly a két ünnep között több késszúrással végeztek lakásában egy 72 éves almási hölggyel, aki egyedül élt. A holttestet az áldozat unokája találta meg – vélhetően egy nappal a gyilkosság után – december 29-én, amikor látogatóba ment nagymamájához. Noha „könnyű helyen” volt a pénz, még sem tűnt el semmi a háztartásból, csupán az áldozat gyűrűje.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS