Hivatalos: kiskorút gyanúsítanak a homoródalmási gyilkossággal

Hivatalos: kiskorút gyanúsítanak a homoródalmási gyilkossággal

Az országos főügyészség közleményben erősítette meg, hogy egy kiskorú gyanúsított ellen indult eljárás a közel egy hónapja Homoródalmáson történt gyilkosság ügyében.

Fülöp-Székely Botond

2017. január 24., 18:412017. január 24., 18:41

2017. január 25., 09:502017. január 25., 09:50

A főügyészség a tavaly decemberben Homoródalmáson történt gyilkosság elkövetésével B. L. –t gyanúsítja, akinek kedden kezdeményezték az előzetes letartóztatását – olvasható a hatóság által kiadott közleményben.

A gyanúsított kiskorú, aki december 28-ára virradóra hosszasan, különös kegyetlenséggel kínozta meg áldozatát annak lakásában. A 71 éves S. E. próbált ugyan védekezni, ám B. L. többször is megszúrta egy szúró-vágó eszközzel. Az áldozatot a nyakán, fején, végtagjain, és a törzsén is megsebesítette, ez vezetett annak halálához – olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a főügyészség átvette az ügyet a Hargita megyei ügyészségtől, a bűncselekmény felderítésében pedig az állami rendőrség több osztálya is részt vett.

Mint arról már beszámoltunk, december 28-ára virradóra több késszúrással végeztek otthonában egy 71 éves almási asszonnyal. A holttestet az áldozat unokája találta meg – egy nappal a gyilkosság után – december 29-én, amikor látogatóba ment nagyanyjához. A település lakói azt beszélték, hogy bár „könnyű helyen” volt a pénz, mégsem tűnt el semmi a házból, csupán az áldozat gyűrűje.

A község alpolgármestere, Rigó Mihály lapunknak kedden azt mondta, úgy tudja, a tizenöt éves fiatal állítólag buliból hazafelé tartva követte el a szörnyűséget. Azt pontosan nem tudni, milyen okból történhetett a gyilkosság, az elöljáró úgy sejti, talán egy korábbi konfliktus lehet a háttérben.

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!